perjantai 6. tammikuuta 2012

Loppiaisena

Kuusi riisuttiin koristeista ja pistettiin pakettiin, ikkunatähti ja kynttelikkö samoin. Kransseja ja muita koristeita keräsin varastoon niitäkin, vielä on joulutaulut ja muutamia tonttuja... Nuutinpäivä on edessäpäin, että siihen mennessä loputkin joulusta saan kerättyä seuraavaa odottamaan.Tänään on satanut taas hurjasti lisää lunta... ikkunasta näkyy tällaista.Ja toisella puolella taloa näkyy tällaista, aikalailla valkoista on siis jokapuolella.

Tämän jälkeen lähden taas ulkoilemaan lumikolan kanssa pihalle. Siinä samalla saa hyvää hyötyliikuntaa.Aamupäivällä satuin vilkaisemaan tv'tä, ja jäin tuijottamaan kun sieltä näkyi näin huimia maisemia. Yle Teeman ohjelma Hurtigruten laivamatkalta pitkin Norjan rannikkoa. Ohjelma olisi kestänyt tuntikausia, mutta enhän minä sitä kovin kauaa ehtinyt seurata. Sitä näyttää tulevan vielä moneen otteeseen ja netistäkin voi käydä katsomassa.
Aivan uskomattomia maisemia!
Ja yhtäkkiä esiin puhtkahtaa hurjan paljon taloja korkeiden vuorien välissä, hienon näköistä. Ja se rannikko on pitkä... Millaistahan tuolla on näin talvella, varmaan kylmää... Trondheimissähän vasta uutisoitiin siitä maanvyörymästä, se oli kyllä hurjan näköistä kuvissa... toivottavasti maa on lakannut vyörymästä.

No niin, lumikola kutsuu... ja koirakin kitisee tuolla ovella, joten nyt on mentävä :)9 kommenttia:

 1. paljon on jo teilläkin lunta.
  Tuo laivareitti oli kauan toiveissani mutta olen jo luovuttANUT, KUN ON NIIN KALLIS JA VIELÄ KUN JOUTUISI YHDEN HENGEN HYTIN OTTAMAAN,. AINA VAIN HINTA NOUSEE!

  VastaaPoista
 2. On teillä pajon lunta, täällä satää vettä lumesta ei tietookaan,katselin samaa ohjelmmaa kyllä on kauniit maisemat,hyvää loppiaisiltaa:)

  VastaaPoista
 3. Teillä on kivasti lunta. Meidänkin
  suunnalle lupailevat huomiseksi heikkoa lumisadetta, saas nähdä.

  Kyllähän tuollainen laivamatka olisi aivan
  huikea elämys.

  VastaaPoista
 4. Kattelin myös välillä sitä Teeman ohjelmaa Norjasta! Olen siellä vuonoilla joskus käynyt,viikon verran, mutta autolla. Haave olis se laivamatka viikosksi tehdä isolla laivalla, hoitoneen kaikkineen. Ovat muuten aika hintavia, niin siksi se vain siirtyy....mieli kyllä tekis...;)
  Lunta on tullut tännekin sisämaahan ja pientä pakkasta, hyvä asia se vain onkin....;)

  VastaaPoista
 5. Kaunista meillä, mutta kaunista on myös muualla! Iloista päivää!

  VastaaPoista
 6. Vaikea uskoa, että muualla on jo talvi tässä Suomenmaassamme:) Lumitöissä saa tosiaan tarpeellista hyötyliikuntaa, saa nähdä tuleeko sitä työtä eteen tänä talvena minulle. Parina viime vuonna sitäkin enemmän. Katselin myös sattumalta tuota no. Hurtigrutenia, mutta vasta illalla. Sitä oli siis ollut koko päivän! Mielenkiintoista nähtävää, eikä yhtään aika tullut pitkäksi. Joskus oli meilläkin aikomus ajaa reitti, vaan haaveeksi se jäi.

  VastaaPoista
 7. Lunta, lunta kyllä sitä taas piisaa. Ajeltiin eilen Kuusamossa ja siinä ajellessa mietin, että mitähän ne kuumien maiden alkuasukkaat sanoisivat jos ne tuotaisiin tänne pohjolaan lumensekaan tarpomaan....Ajatteleppa, että ne eivät luultavasti edes tiedä mitä on lumi :)

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kommenteistanne! Tosiaan tuolle laivamatkalle näytti hintaa kertyneen kun kävin nettiä tutkailemassa, huh, taitaa jäädä minultakin tekemättä, vaikka ihanaa olisi!

  Kyllä nuo maisemat näyttää niin erilaisilta kuin mitä autoillessa, vaikka hinoja ovat sittenkin.

  On tainnut tässä välillä jo talvi tulla sinnekin etelään :)

  Niinpä Tarja (oletan että olet :), kyllä heitä ainakin paleltaisi täällä lumen keskellä. Taitaisi tulla koti-ikävä melko nopeasti sinne lämpimään takaisin :) Ei ihme ollenkaan että meillä täällä lumen ja kaamoksen keskellä on vähän erilainen mielenlaatukin kuin heillä siellä auringon ja lämmön keskellä, värikkäitä hedelmiä, sininen taivas ja meri...

  VastaaPoista
 9. Paljon on lunta, ja tulee sitä vielä...
  Kolan kanssa saa todellakin hyvää liikuntaa.
  Kivoja kuvia.
  Iloa iltaan jo tummenevaan.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)