sunnuntai 11. joulukuuta 2011

"Valkeaa unelmaa..."


... tulee taivaan täydeltä yhä vain. Jari Sillanpää laulussaan jatkaa: "piilotan sut sydämeeni"... tätä ei oikein onnistu piilottaa, vaan kolalla on työnneltävä pois kulkureiteiltä. Tänäänkin on useaan otteeseen vuorotellen käyty työntelemässä, ja vielä yksi vuoro on jäljellä, taidan tämän postauksen jälkeen mennäkin ulkoilemaan.Piparitaikinan tosiaan tein eilen illalla, tämän näköiseksi jäi illalla, tosin puuhaarukan otin toki vielä pois.Tänään aamu alkoi (ensimäisten lumitöiden jälkeen) mattojen ulos kantamisella, siivouksessa meni muutama tunti. Sen jälkeen sitten pääsin vihdoin pipareiden tekoon. Tuo pikkuinen possumuotti on kiva :)Riittävästi näitä taas tuli ja maistuvat, vaikkei ulkonäkö niin täydellinen olekaan :)Vaihdoin verhotkin vähän jouluisemmiksi. En taas yhtään muistanut näitä verhoja, punaiset mielessäni lähdin vaatehuoneeseen.Tällaiset tuli olohuoneen ikkunaan, punaisia lumihiutaleita...Perinteinen kynttelikkö keittiöön.Ja vielä tämä tuttu maalaus pääsi seinälle joulun ajaksi, tainnut vilahdella jo aiemminkin täälläkin blogissa.

Pitää vielä mainita, että paitsi lunta, tuolla ulkona on liukasta! Petollinen keli, kun arvaamatta se liukkaus tulee lumen alla vastaan. Eilen kaaduin ensin kaupan pihalla kasseineni, vain "puolittain" eli ei käynyt kuinkaan. Kassissa oli muun (ei kannanmunia onneksi) joukossa hehkulamppu, sekin säilyi ehjänä!

Illalla sitten vielä viimeisellä koiran ulkoilutusreissulla tiellä kävelin tosi hiljalleen, niin yhtäkkiä huomasin tekeväni hyvinkin läheistä tuttavuutta lumisen tien kanssa, eli täyspyllähdys! Vähän jomotti toista jalkaa ja rannetta, mutta sekin on jo mennyt ohi, eli ei käynyt pahasti, onneksi. Mutta varovainen tuolla pitää olla, eikä sekään näköjään aina auta.

Hyvää alkavaa viikkoa ja Joulun odotusta!

8 kommenttia:

 1. Ei näy valkoista tuolla pihalla...eikä ole
  luvassakaan, eli harmaus vallitsee.
  Maukkaan näköisiä pipareita ja onhan noissa
  verhoissa ainakin punaisia kuvioita..:)
  Sinulle myös, Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Voi etä teillä on jo paljon lunta,täällä harmaata,niin maukkaan näköisiä pipareita olet tehnyt,kaunis tuo taulu on,hyvää alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 3. Piparit on vielä leipomatta ja luntakaan ei meillä ole kuin nimeksi, mutta aivan varmasti sataa vielä ja paljon. Sinulla on siellä makoisat piparit ja kivat jouluverhotkin olet laittanut. Mukavaa työviikkoa t. tarja

  VastaaPoista
 4. OI ja auts...sama keli täälläkin.Eilisen päivän jo mietin että uskallanko ulos ollenkaan-ettei lisää jäseniä paketoida.
  Ihanaa joulupuuhaa sinulla.Lämmin joulutunnelma saapuu kotiisi.

  VastaaPoista
 5. No meilläkin oli kivasti lunta, mutta onkohan enää huomenna:(
  Possut onkin tosi hauskoja. Koskahan sitä tekisi pipareita, on tainnut niinkäydä, etten ole koskaan tehnyt. No itse en ole niiden ystävä niin ollut, ehkä siinä syy. Mutta kyllä jotain pipareita on tarkoitus tehdä, sais vain aikaiseks kokeiltua.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kommenteista :) Lunta on vielä, vaikka melko märäksi tämä keli on meilläkin mennyt, sohjoa... Tarkoitus oli tänään postailla lisää, mutta kun ei vaan ehdi. Ehkäpä kuitenkin ennen joulua jotain postailen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Poikkesin sivuillesi SinikkaHelenan kautta. Alkoi kiinnostaa kun tunnuit olevan samoista asioista kiinnostunut....
  Itse olin viime vuoden elävää mallia piirtämässä, todella nopeasti siellä tunnit vilahtivat, täällä Kokkolassa myös mahdollisuus Pohjoismaisella taidekoululla käydä piirtämässä lähinnä krokia...
  Todella kaunis maalauksesi, kynttilänliekkikin niin elävän näköinen!
  Hyvää 4. adventtisunnuntaita !!

  VastaaPoista
 8. Hei ritvau ja kiitoksia, mukavaa että tänne löysit ja tervetuloa uudelleenkin :) Käynkin katsomassa jos löydän blogiisi myös.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)