maanantai 19. joulukuuta 2011

Kukkia ja leipomuksia


Sain tuliaisina tällaisen Timanttiananas -nimisen kukan, eikös olekin ihana! Piti oikein netistä etsiä hoito-ohjeita, kun on sen verran eksoottisempi kukka. Toivottavasti saan pidettyä tämän hengissä. Netissä luki mm. että paitsi juurelle, vettä pitää antaa myös lehtisuppiloon kukinnan aikana!Tässä vielä lähikuva kaunokaisesta :)Ja hyasintit tuoksuu, tällä kertaa kaikki kolme väriä samassa istutuksessa. Valkoinen ehti ensimäisenä täyteen kukkaan.


Viikonloppuna meillä lämmitettiin leivinuunia oikein kunnolla! Perjantaina aloitettiin, lauantaina jatkettiin ja yhä on uuninkylki mukavan lämmin. Sunnuntaina oli kieltämättä vähän liiankin lämmin.  Syy tähän lämmitykseen oli, että meillä paistettiin lauantaina ohraleipiä, Sallalaisella reseptillä. Anoppi elikkä meidän mummi toimi leipurina ja minä tällä kertaa vain jonkinlaisena aputyttönä :)Paitsi leipää, mummi leipoi myös Kamposia elikkä kampanisuja. Minäkin olen joskus näitä tehnyt, mutta eihän niistä samanlaisia tule eri tekijällä.

Tämä viikko on vielä täysi työviikko, ensviikko onkin minulla kokonaan lomaa, ansaittua ja odotettua. Sentään neljä joululahjaa sain ostettua lauantaina... Kaupoissa oli jokunen muukin lahjojen etsijä liikkeellä, huh mikä tungos. Mieluusti pysyisin poissa jouluruuhkista, mutta täytynee vielä pari kertaa kauppaan poiketa ennen jouluaattoa.

Tein muuten jo seuraavan postauksen valmiiksi, kun tänä iltana oli pitkästä aikaa mahdollista istua tähän koneelle naputtelemaan. Mutta enpäs julkaise sitä vielä, vaan ajastan sen vähän tuonnemmaksi :)

Hyvää jouluviikon jatkoa!

10 kommenttia:

 1. Kaunis tuo Timanttiananas, vähän erilainen
  joulukukka.
  Näyttävät herkullisilta nuo kampanisut...nam.

  Onneksi minun ei tarvitse mennä
  jouluruuhkaan, ainakaan lahjojen takia. Sovimme, että lahjoja emme tänä vuonna ostele.

  Mukavia työpäiviä ennen alkavaa ansaittua joululomaa!

  VastaaPoista
 2. Kaunis timattiananas kukka,maistuvan näköiset kampanisut, en ole aikasemmin kuullut tuota sanaa,mukavaa joulun odotusta.)

  VastaaPoista
 3. Anja, just se ananaskukka josta kommentoin aijemmin! On helppo hoitaa ja pitkäikänen, mutta vielälläkään en ole sellaista lyhytvartista löytännyt! Vettä laiton kukan keskustaan, ja lisäsin vasta kun vesihelmi ei enään kiiltänyt siellä kukan tyvessä,siis melko vähällä vedellä eli kuukausia! Olen onneton kukkien kasvattaja, siksi niitä ei mulla olekaan, vaan tässäpä onnistuin, koska oli mahottoman helppo hoitonen! Sain tän kukan ja hoito-ohjeen viisaalta joka uskoi siihen, että minussakin piilee pieni hortonoomi.... o</;) *******
  ps. jäin koukkuun vuosi sitten ja tarkotus on uusia tämä kokemus!!!!!!

  VastaaPoista
 4. Kaunis timanttiananas! Kyllä se menestyy kunhan ei liikaa hoida sitä, elikä kastele hengiltä. Muuten viihtyy pitkään ilonasi. Komeita kampanisuja! varmasti maistui hyvältä!
  Voimia tähän viikkoon.

  VastaaPoista
 5. Maukkaan näköisiä kampanisuja. Täytynee tehdä vaikka keväämmällä. Niin ikävöin kunnon leivinuunia, omistin sellaisen silloin emäntänä ollessa,ja hulppeasti pakastetilaa.Ajat muuttuneet, nyt kylläkin kiertoilmauuni mutta arinaleipää ei mikään voita.
  Minun timanttiananas tuolla hätähuutaa, en todellakaan ole sisäkukkahoituri.Kukkeutta sinun kukkasellesi1

  VastaaPoista
 6. Sirpa kiitoksia, tuollainen päätös olisi oikein mieluinen minullekin... mutta näille lapsille on vielä jotain löydettävä :)

  Kiitos ritva, samoin sinulle!

  Maikku, ajattelinkin että taitaa olla juuri se mainitsemasi kukka, minkä sain :) Saapa nähdä menestyykö, samanlainen hortonoomi täälläkin :)

  Kiitoksia mummeli, monesti olen tainnut kukkia kastella "hengiltä" toivottavasti malttia kasteluun tämän kanssa löytyy :)

  Kiitoksia SinikkaHelena, kyllä vain maistuvia ovat nuo kamposet. Aina joskus tulee leivinuunissa paisteltua, ruokaa tai leivonnaisia, varsinkin pakkasella kun pitää lämmittää muutenkin.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa kun teillä on leivinuuni. Siinä paistuu niin monelaisia ihania asioita. Mukavaa kun anoppisi auttaa sinua :) Tuo Timanttiananaskukka on kaunis.

  Rauhaisaa Joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana on tuo timanttiananas, joskus olen sitä himoiten kaupoissa katsonut sillä silmällä ♥
  Ja hyasintit on aina ihania, pitääkin muistaa ostaa.
  Kampanisut kiinnostaa, en ole ikkänn tehnytkään.
  Leivinuunin lämpö ,se on sitten ihana, ja kaikki ruokakin tulee parempaa, on joskus ollut minullakin.

  Rauhallista Joulua, iloa ja onnen hetkiä Anja sinulle ja perheellesi ♥

  VastaaPoista
 9. Hyvä odotella joulun tuloa pullan tuoksussa. Hyvää Joulua ja mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 10. Maiju, niin onkin :) Harmi vain kun asuvat niin kaukana, että kovin tiheään meillä ei leipiä leivota. Kiitos samoin!

  seijastiina, minulle on aivan uusi tuttavuus tämä kasvi. Pakkasilla varsinkin leivinuuni on hyvä :)

  Kiitos samoin Sirkka.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)