lauantai 5. marraskuuta 2011

Pyhäinpäivä


Sitähän tänään vietetään. En kyllä tiedä miten pyhäinpäivää kuuluisi viettää, mitään erikoisempaa meillä ainakaan ei ole koskaan ollut ohjelmassa. Aamulla tuntui että voisipa jäädä sängynpohjalle... mutta tarkemmin ajateltuna - vapaapäivä, kaupatkin kiinni - tämähän onkin hyvä päivä, mihinkään ei tarvitse lähteä... ja niin sain kammettua itseni jalkeille tänäänkin :)  Kävin pihalle vähän kynttilöitä laittamassa pyhäinpäivän kunniaksi, kuvassa yksi kolmesta.


Tosin siitä lähtemisestä en aivan päässyt eroon tänäänkään. Tulin juuri koiran kanssa lenkiltä, jonne piti lähteä, mutta ihan hyvää teki pieni ulkoilu. Ja pian pitää lähteä autoilemaan, hakea nuoriso elokuvista, jonne isänsä heidät kävi aiemmin viemässä. Heidän mielestään oli niin tylsä päivä, kun "mikään" ei ole auki, että leffaan piti päästä, no eivätpä ole aikoihin käyneetkään.
Mies kehui työpaikallaan maistamaansa Kentuckyn kakkua... Tytön kanssa etsittiin netistä reseptiä, mutta eihän meillä ollut mantelirouhetta, taateleista puhumattakaan. Kakkua piti päiväkahville saada, joten tein perinteisen tiikerikakun, siihen melkein aina ainekset löytyy.Tällaisia askarteluja aamupäivän joutohetkenä Ihana-lehden innoittamana, mutta vähän omaa sovellusta. Tulostin kuvia vanhoista joulukorteista, niistä ihanimmista. Kuvat liimasin/lakkasin pahvipohjiin, joista osan käsittelin ensin gessolla, osan vahvistin liima-vesiseoksella jo eilen illalla. Oikein odotan että pääsen näitä jatkamaan, vähän maalituputtelua reunoihin, ehkä vähän kultaa/hopeaa, ripustusnauhat... Näitä voi lähettää vaikka joulukortin sijasta ja saaja voi ripustaa seinälle pienen joulutaulun :)

Ai niin, nyt pitää välissä käydä ne lapset hakemassa....
_ _ _

... jatkuu, autoilureissu tehty. On siellä todella pimeää nyt, eipä jalankulkijoita näe ellei ole heijastimia.Vielä lopuksi tällaiset "vanttuut" jotka sain tänään valmiiksi. Lovikka-lapaset nämä ovat oikealta nimeltään.

12 kommenttia:

 1. Hei onko sinulle ohejtta Lovikka-lapasille) Poika noita viime talvena toivoi.

  jos sinulle on ohje, voit laittaa vaikka s.postiini marjo.julin@gmail.com.

  Ihania kortteja sinulla on tulossa :)

  VastaaPoista
 2. Korteista tuli oikein hauskat. Kohta se on alettava niitä väsäämään, jos meinaa
  omatekoisia lähettää.
  Tiikerikakku, oli meillä pojan ollessa vielä
  kotona hyvin suosittu. Pirtsakat lapaset!
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Mukava ja touhua täynnä oleva postaus sinulla. Hienot nuo korttisi! Anoppini tekemää tiikerikakkua parempaa en ole ikinä saanut. Jännä juttu muuten, vaikka teen kakun hänen ohjeellaan, siitä ei tule saman makuista :)
  Mukavaa pyhäinpäivän jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Edesmenneitä sukulaisiahan nyt muistettiin ja esi-isiä. valon tuiketta heille. muistan omasta lapsuudesta, että oli tylsä päivä, ei ollut mitäöän ei edes elokuvia, ei telkkariakaan, kylään ei saanut mennä. mummon kanssa vain istuin ja kuuntelin kun hän luki raamattua.. nyt on vaikka mitä tekemistä, aika on muuttunut vielä sentään haudoilla käydään ja viedään valoa pimeyteen. ihania kortteja olet tehnyt. ja lapaset

  VastaaPoista
 5. Kyllä olet tehnyt ihania juttuja. Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 6. Kiitti Maiju, laitoin sinulle sähköpostia. Yritän laittaa saman linkin vielä tähän, jos joku muu ohjetta kaipailee:
  http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=90098

  Kiitos sirpa, tuunailen kortteja vielä, toivottavasti pysyvät nätteinä :)

  Kaarnikka kiitos. Se on totta, että kakut on erilaisia tekijästä riippuen, kummallista... varmaankin vuoka ja uuni vaikuttavat asiaan ainakin vähän.

  aikatherine, meillä on sukulaisten haudat sen verran kaukana, että ei tule vietyä kynttilöitä pyhäinpäivänä. Muisteltiin juuri että joskus on viety tänne "muualle haudattujen muistomerkille" mutta mieluummin sytytin nyt kotipihalle. Kiitti :) Hyvää viikonlopun jatkoa!

  Askartelin itte, kiitoksia :) Samoin mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 7. ... vielä, että eipä näyttänyt linkki tarttuvan tuohon, mutta googlettamalla löytää tuonne Novitan ohjesivulle :)

  VastaaPoista
 8. Vaihtelevaa on päiväsi ollut! monenmoista siihen mahtumut. minulle tämä pyhäinpäivän merkitys aukesi oikeastaan sinä vuonna, kun olin puolisoni hautaan saattanut. Siihen asti se oli ollut päivä muiden seassa.

  VastaaPoista
 9. Korteista tuli mukavat,kohtahan se korttiruljanssi alkaa,mukavat vanttuut,hyvää pyhäpäivää<3

  VastaaPoista
 10. Hienot kortit! Onko ne lovikka-lapaset Huopasesta tehty? Olen tehnyt parit parit :D!
  Herkullisen näköinen kakku!

  VastaaPoista
 11. mummeli, niinhän se on, kun toinen on poissa, varmasti tällaisina päivinä muistot palautuvat mieleen.

  Riitta Sinikka, hyvää oli :)

  Kiitos ritva, vielä kortteja laitellaan, ei kaikki niin sähköiseksi ole mennyt sentään :)

  Kiitti Markka. Kyllä vain, Huopasesta ovat.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)