perjantai 28. lokakuuta 2011

Matot valmistuivat lopulta...




... vaikka harmaan värin kanssa tuli seuraava ongelma. Sekin loppui kesken, eikä juuri samaa enää - yllätys yllätys - saanutkaan! Huoh, kunhan nyt jotain... otin erilaista harmaata, joka näyttää muuten ihan ampiaispesältä kerällä :)



Tuskinpa kukaan huomaa, ellen kerro, että sinisen maton harmaista reunalehdyköistä on 3 tehty eri kuteella.



Laitoinpas valkoiseenkin mattoon harmaata, ihan sen varalta että valkoinen riittää varmasti reunalehdyköihin :) Sininen on isompi, 120 cm halkaisijaltaan, virkattu nro 10 koukulla. Valkoinen, jonka koukkusin 8'lla taisi mitattuna olla 108 cm.



Tämä paprika ei nyt liity mihinkään, on vain niin näppärän näköinen :) Se jäi yli minun kasvis-jauheliharuuasta, johon tuli kaksi muuta paprikaa, tomaatteja, porkkanoita, kesäkurpitsaa, juustoa...

Hyvää viikonloppua!

17 kommenttia:

  1. kauniit matot! Onko raskas pideltävä ollessaan lähes valmis?
    Oikein leppoisaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Matoistahan tuli kauniit, ehkä oli hyvä että kuteet loppuivat :)

    VastaaPoista
  3. Kauniit matot sinulla!
    Minäpä kymppisen koukun myös hankin aja yritän mattoa. Mitä lie nivelrikkosormet siihen sanoo, se koetaan.
    Tuon paprikan väriä ruusukvittenihedelmistäni pitäisi tulla, ei taida enää lämpölukemia kypsymiseen riittää.
    Mieluisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. hienot matot ovat, onko hankala virkata noin paksua neulosta?

    VastaaPoista
  5. Ihania mattoja ja tuo valkoinen passaisi väriltään just mun soututuolin alle...myytkö noita joskus?

    VastaaPoista
  6. Niin tuo äskoinen kommentti oli siis Tarjalta

    VastaaPoista
  7. Miten kauniita ovat mattosi. Olet sinä taitava koukuttaja. Niin tasaista on virkkauksesi jälki. Kelpaisi matot kenelle tahansa, sanoo täällä kateudesta kalpea. Pitääköhän ostaa koukku ja kokeilla vaikkapa pienemmän maton virkkaamista sukankutomisen välipalaksi!
    Ihana sävy paprikassa, tosi kaunis.

    VastaaPoista
  8. mummeli, onhan se viimeisillä kierroksilla jo vähän painava, mutta pidän sohvalla vieressä ja pyörittelen siinä. Kiitos samoin!

    Tuula, kiitos, samaa ajattelin :)

    SinikkaHelena, varmasti onnistuu, mukava näitä on virkkailla, kun vain malttaa pitää venyttelytaukoakin väliin :)

    maiju, pian tottuu "jumbo"virkkaukseen, ei kovinkaan hankalaa, kivaa :)

    Tarja, taidan ottaa nämä joulumessuille (jos menen), joulukuun 3-4 pv. Meille kotiin teen ehkä jotain muuta kuin valkoista :)

    anja, kiitoksia! Tämä on mukavaa vaihtelua kutomiseen, kannattaa kokeilla. Tuossa paprikassa on kurpitsan näköä :)

    Vielä semmoinen huomio, että kun kudevyyhtiä kerii rullalle, se pölisee! Huomasin itse kerimisen jälkeen että olis kannattanut pihalla tuokin homma tehdä, tai pesuhuoneessa. Virkatessa ei enää niin pöllyä.

    Ohjeita yms. löysin netistä www.kangasaitta.fi tämäkin matto-ohje on sieltä.

    VastaaPoista
  9. Kiitoksia ritva, oltiin samoilla minuuteilla täällä :)

    VastaaPoista
  10. Todella kauniita mattoja.Kyllä kelpaa laittaa lattialle.
    Paprika on pirteän värinen-kaunis.kivaa lauantain jatkoa.

    VastaaPoista
  11. Niistä tuli tosi kauniita. Varmaan ei kukaan
    huomaa värieroa.
    Paprika on niin aurinkoinen, kuten tänään oli
    päiväkin.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  12. Tosi kauniita mattoja! Paprikakin on syötävän hyvä näköinen :) Löytyisiköhän tekemäsi ruoan ohje netistä? Voisin itsekin kokeilla, niin hyvältä se kuullostaa.
    Päivi T.

    VastaaPoista
  13. Kiitoksia Raija/A, Riitta Sinikka ja sirpa!

    Kiitti Päivi. Eipä taida tuota ohjetta löytyä, se on ihan omaa soveltamista :) Jos katsot postaukseni 2010/Lokakuu/Kiinalainen horoskooppi, siellä olen tätä myöskin tehnyt. Eli pistän paistijauhelihan pannulle öljytilkkaan kypsymään ja alan pestä/kuoria ja paloitella kasviksia, jotka sitten sitä mukaan lisään joukkoon. Jauhelihaan laitoin suolaa, jauhelihamaustetta, maustepippuria, ripauksen chiliä. 2 porkkanaa, 1 pieni punasipuli, 2 paprikaa, 1 kesäkurpitsa, monta tomaattia (niistä tulee mukavasti "kastiketta"). Siirrän seoksen uunivuokaan, juustoa mukaan/pinnalle ja uuniin n. tunniksi. Alkuun vähän yli 200 ja sitten pienennän lämpöä. Ja voi sitä tuoksua mikä uunista tulee kun alkaa olla kypsää, nam :)

    VastaaPoista
  14. ... vielä, että kannattaa kerran sekoittaa välillä, ettei päällimäiset kasvikset ym. kärvenny :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos ohjeesta! Varmasti kokeilen :)
    Päivi

    VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)