sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Luonnon antimia


Eilen oli ihanan aurinkoinen päivä täälläkin meillä. Tänään tosin on jo palattu tähän tasaiseen harmauteen... Niin eilen, iltapäivällä kävin metsästä keräämässä mustikanvarpuja ja lähtiessä nappasin muutamia katajanoksiakin kainaloon. Tänään sitten yritin niistä jotain värkätä.Pihalta keräilin koivuista tuulen tiputtamia oksia ja otin käyttöön myös loppukesällä pajusta vääntämäni kranssipohjan.Tässä valmistunut kranssi nurjalta puolelta. Rautalangalla kieputin varpuniput kiinni kranssipohjaan. Aluksi kokeilin narulla, mutta se oli vähän liian hankalaa.Paria varpunippua jäi uupumaan, joten tein tytön kanssa lenkin lähimetsään ja sain kuin sainkin kranssin valmiiksi :) Samalla otettiin puolukanvarpujakin, niistä voisi kranssia yrittää tehdä jonain toisena päivänä tai iltana. Siihen pohjaksi ajattelin niitä nyt käyttämättä jääneitä koivunoksia tai risujako ne ovat.Ihan mukavan näköinen ensimmäiseksi mustikanvarpukranssiksi. Tarkoitus on vielä jotain koristeita siihen laittaa, mutta saa olla nyt alkuun ihan tuollaisenaan.Ruusunmarjat ovat kuivuneet näin ryppyisiksi, mutta aika hyvin on väriä tallessa. Jos keksin miten näitä voisi kiinnittää, laitan ehkä kranssiin, ja käpyjä...Katajanoksat työnsin kesällä tekemääni amppeliin, jäkälää täytteeksi ja reunoille.Tämän "luonnonantimen" sain pohjoisesta kotiin palanneiden mukana - synttärilahjaksi, ostettu Venäjän puolelta. Valtavan kokoinen on tämä Toblerone ja hyvää tummaa suklaata. Palatkin ovat niin suuria että ei yhtä enempää jaksa kerrallaan nauttia. Riittääpähän pitkäksi aikaa, kiitoksia kovasti :)

10 kommenttia:

 1. Mustikanvarvut ovat kauniita kranssissa, siihenhän voi mielialan mukaan lisätä jotain tai antaa olla tuollaisena :) Oikein onnistunut tuo amppeli, kiva käyttää läpi vuoden erilaisilla "täytteillä". Mahtaako suklaasta pitkään riittää :D

  VastaaPoista
 2. onnea syntymäpäivän johdosta, ja kransseista sen verran että juuri nyt ne ovat kauneimmillaan. selkeä puhdas väri. siinä on luonnon oma kauneus ilman lisukkeita, tietysti kävytkin on hauskoja koristeena ehkä toiseen kranssiin. katajanoksat ovat hyvin kauniita, pysyvätkin ehkä viiveässä pitkään vehreinä

  VastaaPoista
 3. Kranssi on oikein nätti, jopa tuollaisenaan.
  Kerran laitoin ruusunmarjoja kranssiin,
  mutta kauaa ne eivät saaneet olla rauhassa.
  Tintit ovat niin uteliaita, nokkivat kaikki
  ihan hajalle.
  Kätevä olet näissäkin hommissa!!
  Makeata talviaikaa;-)

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea! Ja aivan ihana kranssi!

  VastaaPoista
 5. Hieno kranssi-todella kaunis tuollaisena. Minulla on maljakossa tuossa pöydällä varpuja.tarkoitus oli myös tehdä kranssi..jotenkin ovat siihen unohtuneet.
  Pussissa on myös jäkälää-sammalta ja kanervan oksia.Viime viikolla keräilin niitä maalla ollessa..jospa inspis iskis!
  Hyvää syntymäpäivää ja makoisia suklaa hetkiä.

  VastaaPoista
 6. Luen lähiaikoina blogisi kahdelta kk. näin käy kun en pysy paikanpäällä! Läppäriä en kuljeta mukanani, parempi tulee sitten tehtyä siellä "mökillä" toisia käsitöitä! Palailaan...;)

  VastaaPoista
 7. Tuula, suklaata on yhä jäljällä, joten riittoisaa on :)

  aikatherine kiitos, minäkin tykkään luonnon väreistä, sellaisenaan kauniita.

  sirpa, samaa ajattelin että linnut voi ruusunmarjat napsia, tosin ovat jo melko koviksi kuivuneita :)

  Kiitos Riitta Sinikka!

  Raija/A vielähän nyt hyvin ehtii askarrella varvuista yms. Kiitos.

  Hei Maikku pitkästä aikaa, palaillaan :) Oletkin tainnut tehdä taidetta tässä välillä.

  VastaaPoista
 8. Kivan kranssin olet rakennellut. Minäkin innostuin kokeilemaan ja askartelin tänään kranssin kuusen oksista koivurisurinkulaan. En vielä ottanut kuvaa, mielestäni ihan kiva kuitenkin. Kiitos innoituksesta!

  VastaaPoista
 9. Minäkin mietin noita ruusunmarjoja kranssiin esim.kuumaliimalla tai rautalangalla kiinnittäen mutta taitaa olla huono idea tai....ehkä linnuille hyvä:)

  VastaaPoista
 10. Hei Sirkka, kiva kuulla :) Olispa mukava nähdä kuva siitä kranssista, varmaan hieno tuli!

  Irma, siinäpä miettiminen laittaakko vaiko ei, ja vielä miten saa pysymään, mietin reikää neulalla marjaan, siitä rautalanka... :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)