tiistai 25. lokakuuta 2011

Huono muisti ja epäonni


... olivat tänään mukanani matonkudeostoksilla! Sinisen maton virkkaus on muutamaa viimeistä kierrosta vailla ja menin lisää kudetta ostamaan - se oli loppu!! Ja kutomon värjäyskone rikki, eli ei tietoakaan milloin sitä olisi saatavilla. Mietin jo että puranko koko maton ja virkkaan pienemmällä koukulla, niin kude hyvinkin riittäisi. Taidan kuitenkin purkaa vain vähän ja tehdä reunuskuvion harmaalla kuteella (jota minulla on yksi vyyhti valmiina). Ehkä se menettelee, ainakin kokeilen ja katson sitten miltä näyttää. Ostin kuitenkin valkoista kudetta lisää, kun valkoinenkin matto on kesken - Kääk! - pitkän pohdinnan jälkeen ostin sitten väärää valkoista!! Ei auta muu kuin huomenna töistä tullessa käydä vaihtamassa valkoinen vielä valkoisempaan, onneksi kutomo on matkan varrella ja auki vielä tuohon aikaan.Jotain sentään olen saanut aikaiseksi ja valmiiksi asti. Tässä pojan lapaset, jotka jo ovat käytössä, kerran jopa unohtuneet jo kaverille, vaan jo sieltä kotiutuneet :)Tytön toivomat mustat lapaset sain juuri äsken valmiiksi. Näitä peruslapasia neuloo nopeasti, kaksi iltaa meni molemmissa.

Vapaapäivät on ohi, huomisaamuna takaisin töihin. Flunssaa olen potenut nämä päivät, kurkkukipua ja lähinnä öiseen aikaan yskimistä. Lauantai-iltana oli lämpöäkin, vähän vain mutta heti kova palelu ja heikko olo. Viikonlopun ulkoilut siis jäivät vähiin.

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihania lapasia olet tehnyt,toivottavasti langan vaihto onnituu ja saat oikean värisen,toivotaan että lunssasi paranee <3

  VastaaPoista
 2. Harmi että kude oli loppu ja että värjäyskonekin vielä rikki. Sinulla oli tosi "huono" päivä :D Lapaset ovat ainakin hyvät, kauniit ja lämpöiset se lohduttaa ♥

  VastaaPoista
 3. Kauniita pyörylämattoja tulossa.
  Minäkin valkkasin virkkauskuteita kun viimein sain tyhjättyä kutomahuoneeni ex kodistamme, siitä josta kirkolle muutettiin. Kädet ei kestäneet enää kangaspuukutomista. Jospa virkkaukseen suostuisivat.
  Minkä numeroisella koukulla koukkuat kudettasi?
  Puikkokutoilukin tuottanut mukavaa lämpöistä. Kiva että nuoret "dikkaa" villaista.
  Mielekkäitä kudontahetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 4. Siis aina pitäisi ostaa tarpeeksi lankaa/materiaalia, mieluummin liian paljon kuin liian vähän, sillä jos tarvitset lisää, sitä ei enää ole saatavilla! Se vain on niin! Harmi, kun sinulta loppui kesken mattolanka. Toivottavasti uusi lanka sopii yhteen vanhan langan värin kanssa ja saat mieleisesi maton:D

  VastaaPoista
 5. Kiitos ritva, mattoprojekti etenee, ja lunssakaan ei ole ainakaan pahentunut :)

  Tuula, no niin oli! Ei tänäänkään kovin hyvin mennyt siellä kutomossa, mutta siitä myöhemmin lisää... Kiitti :)

  SinikkaHelena, ihan kivaa tuo virkkaus varsinkin kun matto on vielä pieni... huomasin että isomman kanssa oli loppuvaiheessa vähän hankalampaa. Sinisen tein nro 10 ja valkoisen, josta tulee pienempi nro 8 koukulla. Jatkossa taidan tehdä 8'lla, jotenkin helpompaa sen kanssa koukuta :)

  Sirkka, niin pitäisi, nyt sen olen oppinut... ja jatkossa varmaan käy vielä samalla tavalla. Mutta ehkä kaksvärinen onkin eläväisempi kuin yksvärinen :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat nuo raitalapaset. Harmaahan käy hyvin
  tuohon siniseen, mielestäni.
  Usein yhtä harmia seuraa toinen. Ja sitten vielä tuo lenssukin, pahus, juuri vapaapävien aikaan.
  Tunnollinen työntekijähän sairastaakin lomallaan.
  Paranemisia!

  VastaaPoista
 7. Täältähän löytyi ihania lapasia!!!!

  VastaaPoista
 8. Sirpa, ihan kiva väriyhdistelmä oli loppujen lopuksi. Lenssu pitkittyy, yhä vain yskittää... kiitos!

  Kiitti Riitta Sinikka :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)