lauantai 1. lokakuuta 2011

Aurinkoinen lokakuun alku


Ihanasti paistaa aurinko tänään, taitaa paistaa koko Suomessa. Tosi mukavasti lokakuu alkaa sään suhteen!Puiden viimeiset lehdet oikein hehkuttavat värejä.


Keväällä maahan laitetut auringonkukan siemenet eivät ehdi kukkia ennen talvea... Mutta on niilläkin tarkoituksensa, kuten huomaatte, ötököistä ne ovat oivallisia kiipeily- ja piiloutumispaikkoja :)Tällaiset betonipuuron sekoitushommat alkoi minulla heti aamusta. Vanhat ja vähän rikkinäiset kulho ja puuhaarukka pääsivät uusiin hommiin!


Korupuulle kunnon jalusta että pysyy pystyssä, toivottavasti :)


Samoin käkkyräoksalle. Ruukku on kirpparilöytö, täytin kivillä ja betonilla, pinnalle pikkukiviä. Toinen saman sarjan korkea ja kapea ruukku tuli samaan käyttöön, siitä ei nyt vain ole kuvaa.


Loppu betoni piti myös käyttää johonkin. Jaoin sen kahteen jogurttiämpäriin ja upotin pienemmän purkin keskelle ja kiviä painoksi, että jäisi esim. kynttilän mentävä syvennys. Tiputtelin reunoille koristekuulia, toisessa humpsahtivat melko syvälle, mutta näkyvissä vähän kuitenkin. En yhtään tiedä tuleeko näistä minkäänlaisia, vai mihin päätyvät... aika näyttää kun kuivuvat ja otan jogurttipurkit pois.


Leevikin viihtyi hyvin pihalla...

Mikäs siinä on pyöriskellessä, kun lakaistiin kiveykseltä enimmät lehdet pois :)Siinäpä olikin kuvia yhdeksi kerraksi. Illalla olisi perinteinen naistenilta kauppakeskuksessa, saa nyt nähdä, tuleeko ollenkaan mentyä käymään. Viime vuonna taisin jättää koko hauskuuden väliin.

Ruoka kypsyy uunissa ja pyykit kuivuvat (toivottavasti) ulkona pyykkinaruilla, pitäisi vain muistaa kerätä ne poiskin ennen kuin aurinko lakkaa paistamasta.

Ensi viikolle on kivaa tiedossa :) Olen töissä vain maanantain ja tiistain ja loppuviikosta tehdään pieni syysreissu, siitä myöhemmin!

6 kommenttia:

 1. Ihania juttuja olet tehnyt, mukavaa hommaa tuo sementti homma :) Leevi osaa nauttia auringosta :D

  VastaaPoista
 2. Ihana iines ja muita juttuja!!Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa puuhaa olet näin kauniina päivänä keksinyt,kyllä puissa on nyt kaunia väriloisto,ja Leevikin nauttii kauniista ilmasta ,hyvää viikonloppua<3

  VastaaPoista
 4. Nyt pysyy korupuu varmasti pystyssä.
  Vielä on luonto kaunis, kun on lehtiä puissa.
  Mutta, sitten alkaa se harmaa kausi...ei kiva.

  Oikein ihanaa lokakuuta, Anja.

  VastaaPoista
 5. Suloisia kuvia Leevistä, tulee ihan omat cockerit mieleen, nyyh.
  Kauniita syksykuvia olet näpännyt, syksyn värit hehkuvat ja saavat hyvälle mielelle. Kivoja nuo puuhastelusi, taidan ottaa betonivinkeistä vaarin (vaikka muorin pitäisi vaari ottaa iltapäivätansseista, hih). Minullakin käkkyräoksia vailla käyttöä, niistähän saisi ikipuita ovenpieleen.
  Leppoista lokakuun alkua.

  VastaaPoista
 6. Tuula, vihdoinkin sain tehtyä betonista jotain, koko kesän ollut mielessä tämä :)

  Kiitos Riitta Sinikka, samoin sinulle!

  ritva, kyllä oli kaunis päivä ja ihmeellisen lämmintäkin vielä näin syksyllä.

  Kyllä vain sirpa, nyt voi laittaa painavammankin korun puun oksalle. Kiitos samoin!

  anja, kannattaa kokeilla betonihommia jos kiinnostaa, yllättävän helppoa on. Kuivabetoniin tarvii vain vettä sekoittaa ja valaa mitä haluaa. Mietin nyt jälkikäteen että ehkä olisi kannattanut "tiivistää" tuo betonin sisään menevä puuosa vaikka liima-vesiseoksella ja antaa kuivua ennen valamista ettei lahoaisi, mutta tämä on nyt jälkiviisautta :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)