perjantai 23. syyskuuta 2011

Vihdoinkin perjantai!


Loppuihan se tämäkin työviikko, vaikka oli pitkä kuin nälkävuosi... Silti, vaikka katkaisin sen keskiviikkona ja pidin vapaapäivän. Kahtena päivänä oli koulutustakin monta tuntia, en kyllä tunne itseäni sen viisaammaksi... Työt vain kasaantuivat ja sitten kiireellä niitä yrittää tehdä, puhelimet soi... no nyt on pari päivää ansaittua vapaata :)Maalaustunneilla sitä vastoin tulin paljonkin viisaammaksi :) Muistuteltiin mieliin värioppia (päävärit, vastavärit..) ja tietysti maalattiin! Keskiviikkona kotona jatkoin kesällä aloittamaani maalausta ja innostuin siitä onneksi vähän uudellen, niin ehkä saan senkin tässä syksyn aikana valmiiksi.Tässä pieni pala ko. taulusta. Joitain asioita siinä pitää vielä muuttaa ja parannella, lisätä värikerroksia jne jne.Tässä pieni otos luonnostelemastani uudesta maalauksesta. Kuten näkyy, on vielä aivan alkutekijöissään - tästä on hyvä jatkaa joko viikonloppuna jos aikaa on, tai viimeistään ensi keskiviikon tunneilla. Nämä teokset ovat nyt kaikki tällaisia "vanhanaikaisia" ja muutama aihe on vielä "hautumassa". Kokonainen sarja olisi tarkoitus maalata pois mielestä. Voi että kun olisi aikaa ja tilat tälle hommalle...Tätä toista hommaa voi tehdä sohvannurkassa, eikä tarvikkeetkaan kovin suurta tilaa vie. Paitsi ehkä jatkossa tämä, josta on tulossa virkattu matto. Kuten näkyy, vasta muutamia kierroksia on tehty jättisuurella koukulla ja nyt jo melkein yhden istuinpaikan kokoinen. Kuinkahan suuri tuosta tuleekaan, saapa nähdä, mutta kivaa on virkata! Kävin tosiaan matonkuteita ihan ostamassa muutaman vyyhden paikallisesta mattokutomosta. Kesällä aloitin t-paitojen leikkuun kuteiksi, mutta siitä kertyy niin vähän ja hitaasti, että valmiiseen piti turvautua. Kyllä itse leikatutkin kuteet käytettyä tulee, sellaiseen tosi värikkääseen mattoon.

Nyt siirryn sohvalle ja jatkan virkkuuta. Toivottavasti huomenna olisi vähän kuivempaa ulkona, niin saisi vähän pihahommia tehtyä.

Hyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Hieno taito pystyä siveltimella valmista saamaan, eipä onnistuisi minulta!
  Toivotaan parempaa säätä jo kohtapuoliin, muuten hukkuu veteen kohta.

  VastaaPoista
 2. Oi,ihanaa,sinä maalaat! Ja ihana matto tulossa,muista vinkata,kun on valmis! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kauniita maalauksia,ja matosta tulee varmaan kaunis,Hyvää viikonloppua<3

  VastaaPoista
 4. Hyvällä alulla kaikki työsi!
  Totta, että omat leikatut kuteet ei tahdo
  riittää kovinkaan isoon mattoon.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kiitos mummeli, muutamia maalauksia on jäänyt viimeistelemättä, toivottavasti nämä tosiaankin valmistuvat :)

  Riitta Sinikka, kyllä vain melko monta taulua on tullut maalattua jo, jossain vaiheessa aion ehkä tehdä tänne blogiin sivun maalauksille.

  Kiitos ritva, matto valmistuu vauhdilla :)

  Kiitos sirpa, alut ovat lupaavia, toivottavasti loppuvaiheetkin :) Pitänee tehdä pieni värikäs matto omista kuteista. Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 6. On paljon tosi kauniita maalauksia ja muutakin kivaa täällä. En muista että olisin koskaan täällä vieraillut. Mie olen täältä Tornionjoen varrelta. Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia sinulle ja tervetuloa lukijaksi. Ahaa, me puolestaan kuljetaan enemmän itälapin puolella.

  VastaaPoista
 8. Samat on aatokset mulla, olispa tilaa missä vois kaikkia harrastuksia rauhssa harrastaa ja jättää silleensä ja jatkaa taas. Onneks tosiaan voi edes virkata ja kutoa sohvannurkassa. Kivoja töitä sinulla täällä.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)