sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Syyssunnuntaina

Mitä tekisi kun ei oikein jaksa... paljon olisi hommaa, mutta kun ei huvita. No ei kait se pakko ole mitään näin sunnuntaina tehdä, tämähän on virallinen lepopäivä :)
Kuvistakin tulee näin epäselviä, vaikka kuinka yrittää, niin aina heilahtavat. Vielä ulkoa kukkia löytyy, vaikka maisemaan on syksy jo soluttautunut.

Tällaisia kepakoita on eilisestä jäänyt ulkopöydälle. Mikähän "termiitti" siinä on omaa taidettaan puuhun tehnyt, kiemuraisia kuvioita. Siis ei se termiitti tuossa pöydällä ole näitä nakertanut, olivat tuollaisia jo metsästä tuotaessa.
Sain taas idean ja askartelin sahaamistani puukiekoista tällaisia koruja! Maalasin ne valkoisiksi ja kiinnitin filigraanikoru-kuvion pintaan, samoin rinkulan ketjua/nauhaa varten. Aika hyvä sattuma, että nuo olivat kuin tehtyjä toisilleen kokonsa puolesta, vaikka aivan ilman sen kummempaa ajatusta puukiekkoja sahailin.


"Rinkulat" loppuivat kesken, joten kahteen porasin pienen reijän.


Yksi oli pienepi soikea puupala, johon liimasin perhosen.Käytiin tytön kanssa Oulussa Antiikkimessuilla tänään aamupäivällä. Nyt on jalat kipeänä kun siellä kierreltiin pitkin ja poikin isoa hallia... Toisen nilkkani nyrjäytin tosin eilen illalla koiraa lenkittäessäni, vai olikohan se jo perjantai-iltana.


Norsuja olisi ollut tarjolla näinkin isoja (ja hintavia). Oli pieniäkin mutta ei sellaista joka olisi mukaan pyrkinyt, joten sinne jäivät. Ostin ainoastaan yhden pienen Pöllö-rintakorun ja annoin sen Essille. Vähältä piti, ettei ostettu myös ompelukonetta! Se oli tosi pieni, aivan "lelukokoa" mutta tuntui toimivan kun poljinta painoi, se toimi pattereilla! Jätettiin kuitenkin ostamatta, kun eipä siitä taitaisi olla kuin koristeeksi.


Muutaman yleiskuvan nappasin ylätasanteelta, jossa käytiin kahvit juomassa.


Tavattiin tällainen Suuri Aurinkopullo :) Juuri tämän värisenä, sekä lukuisia pienempiä eri väreissä.... sekä tällainen "Onnenlehti" sekä punaisena että keltaisena. Ja paljon paljon muuta kaikkea ihanuuksia, koruja, astioita, hahmoja, kirjoja, kortteja, taidetta.... Onhan niitä kiva siellä käydä ihastelemassa, onneksi ei mikään ostohimo iskenyt, huonosti olisi käynyt vähille rahoille :)

Sekin tuolla kiertäessä on hauskaa, kun aina huomaa jotain, minkä on nähnyt esim. lapsuudessa jossain talossa, tai peräti omassa lapsuuskodissa olleita, kuten esim. pyöreitä kipsitauluja, värikkäitä muoviastioita tms.Tänään lehdessä ollut viikkohoroskooppi osui kyllä minun kohdallani niin oikeaan! Projekteja on menossa ja ideoita pursuaa... pitää vain malttaa mieli ja yrittää jaksaa jatkaa töissä kulkua ja kotihommia päivästä toiseen. Aina löytyy hetki sieltä toinen täältä näille omille "projekteille", jaksamisen rajoissa.

Kaunista syksyn jatkoa!

10 kommenttia:

 1. Ihanat korut puukiekoista, vau!
  Antiikkimessuilla on ihan mukava kierrellä ja katsella, mutta jo sana "antiikki" tietää tavaroille korkeaa hintaa, auts.
  Hinoja kuvioita on kuoriainen tehnyt puiden pinnalle :). Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Kivoja koruja puupalikoista...!
  Syntyykö idea heti, tuosta noin vain
  materiaalin nähtyäsi?
  Ja, kyllä välillä saa ottaa rennomminkin,
  ei ne työt karkaa mihinkään, ikävä kyllä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa, Anja.

  VastaaPoista
 3. Olemmekin samaa horoskooppimerkkiä:), syksyn lapsia. Paljon nähtävää antiikkimessuilla, mutta varmaan hintavaa. Koruista tulikin kivoja. Niin tuttua tuo, pitäis tehdä, mutta kun ei juuri nyt huvita. Sunnuntainahan saakin levätä.

  VastaaPoista
 4. Voi kun olet ihanassa paikassa ollut :) Puu on niin kaunista kun ötökät tekevät niihin jälkensä, hienoja koruja, loistava idea ♥
  Aurinkopullot ovat tosi hintavia, tuollainen punainen Onnenlehti oli meilläkin, anopin peruja. Taitaa olla nyt Räpeltäjällä :)Muistan lapsuudesta sellaiset pyöreät kipsitaulut, niissä oli liimattuna joku kuva. Meillä on Kutalassa kaksi sellaista Miehen lapsuuden aikaisia ♥

  VastaaPoista
 5. Kiitos Markka, tosiaankin antiikilla on hintaa, vaikka kuinka pienellä :)

  Sirpa, kiitos kommentista. Ei ne ihan noin vain ideat napsahda, aluksi nuo puupalat näyttivät ihan pöllön silmiltä, kun pareittain niitä pyörittelin käsissä :) Kunnes huomasin että filigraanit on aivan sopivia niihin.

  Kiitos Sirkka, välillä tulee hetkiä ettei vaan jaksa... Onneksi on Sunnuntait :)

  Tuula kiitoksia. Siellä oli tosiaan paljon ihanuuksia, kauniita nuo maljat ja pullot. Ei meillä yhtään onnenlehteä ole... mitä joskus pihalta neliapilan löytää, siinä on onnenlehti :)

  VastaaPoista
 6. Ihanassa paikassa olet ollt,antiikkimessut,ihana tuo aurinkopullo,kauniit korut olet tehnyt:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Riitta Sinikka ja ritva teille kommenteistanne :)

  VastaaPoista
 8. Hieno idea nuo puukorut! Ja kivoilta näyttävät myös kaarnakuoriaisten käytävät puupalikoiden pinnalla!
  Antiikki- ja keräilymessuilla on kiva kävellä katselemassa tarjontaa. Tiedän nuo norsut, hintavia ovat! Aurinkopullostakin joutuu melkoisesti penneja pulittamaan, kun se on se suurin. Minulla on sinisenä se pienin, keltaisen äidilleni äitienpäiväksi joskus ostamani hän kai lahjoitti eteenpäin...
  Punaisten lasien kokoelmastani puuttuu Onnenlehti, on ollut aina liian hintava enkä ole raatsinut ostaa.
  Antiikkimessuilla nousevat lapsuusmuistot mieleen aina jostakin tarjolla olevasta esineestä. Kivaa ja värikästä olet kuvannut.

  VastaaPoista
 9. Kiitos anja. Taisi mielessä käväistäkin sinun punalasiset kokoelmasi, kun sitä punaista oli yhdellä pöydällä melko paljon :) Muutenkin aina kivasti paljon samaa värisarjaa näytti pöydistä löytyvän, jollakin sinistä, toisella vihreää...

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)