perjantai 2. syyskuuta 2011

Syyskuun alun askarteluja


Syyskuu jo! Ulkona kuitenkin vielä vihreämpää kuin tässä kalenterikuvassa.

Tänään pidin vapaapäivän ja tein kotosalla tällaisia askarteluja:

Onneksi pora vaihtui pian keveämpiin työvälineisiin! Nimittäin oli melkoisen kovaa puuta, kädet tärisi porauksen jälkeen vielä vähän aikaa.


Tämän yhden sain lähes valmmiiksi asti. Vielä on tarkoitus "mekkoon" maalata ehkä vähän koristeita esim. hopeamaalilla.


Erilaisten siipimateriaalien kokeilua.


Molemmat taitaa kelvata, siis siivet, toinenhan on aivan keskeneräinen.


Yhdelle tuli pienet pitsiset. Näiden kanssa oli vähän hankaluuksia kun kangaspitsi on paksumpaa materiaalia - tuli pienet siivet, mutta hän saa lentää matalalla :)


Etualan pienistä punanuttuisista tulee aikanaa tonttuja, luultavasti vanhoja ja harmaapartaisia. Loput valkomekkoiset jäivät vielä ilman siipiä, jatkan taas jonain päivänä.

Nappasin vielä kuviin edellisinä iltoina värkkäämäni helminauhat. Kiva näitä on sommitella ja pujotella, mitä nyt väliin piti purkaa kohdistaa solmuja uudelleen yms., oppia ikä kaikki niinhän sitä sanotaan.


Ja sainhan minä vihdoin nämä korvakorutkin näperrettyä.

Jos kerran naisten Joulumessuille ollaan menossa myymään, niin pitäähän sitä jotain myytävääkin olla. Vaikka sen sanon kokemuksesta, että ei siellä rikastumaan pääse! Hyvä jos myynnillä saa kulut katettua, mutta harrastustahan tämä on ja harrastukset tunnetusti maksavat :)

Vielä olisi tarkoitus käydä jonain päivänä pajupuskassa vähän pajunoksia keräämässä ja niistä väännellä jotain tässä syksyn aikana, ehkä pajua ja rautalankaa yhdistettynä. Suuret on suunnitelmat, saapa nähdä ehtiikö...

Mukavaa viikonloppua!

7 kommenttia:

 1. Upeeta työtä olet tosiaankin tehnyt, niin kovin ahkerakin viellä kaiken lisäksi olet! Mutta, eikö ole tosi mukavaa hommaa nämä tämmöset näpertelyt? Työksi sitä ei oikein edes voisi kutsua...tiedän se tasan tarkaan itsestäni....;)
  Koska niin mukavalta se maistuu....

  VastaaPoista
 2. Kyllä sinä olet ollut ahkera,kauniita askartelua<3

  VastaaPoista
 3. Voi ihana, miten kivoja askarteluita. Kauniita helmiä ja kaikkea, olet taitava :)
  Mukavaa ,värikästä syksyä ♥

  VastaaPoista
 4. Ihania enkeleitä, onko ne puusta ? Kaulakoruja taitaa olla jo joka viikonpäivälle, ihania :) Kauniita arkarteluja, huohhh ♥ Odottelen mitä keksit pajusta ja rautalangasta, varmasti jotain ihanaa ♥

  VastaaPoista
 5. Pitkästä aikaa sivujasi selasin ja voi miten ihania juttuja olet tehnyt. meikämummeli pakertanut pihamaalla pitkin kesää,uusittiin perennapenkki ja nurmikko, ajopiha asfaltoitiin.Nyt sitten marja ja sieniseikkailut aikataulussa etten isommin ole blogittanut.
  Hyvää syksyä Sinulle!

  VastaaPoista
 6. Taas uusia askarteluaiheita, että keksitkin
  kaikkea kivaa. Tuosta enkelistä tuli hieno.
  Voisit perustaa askartelukerhon.
  Iloista viikonvaihdetta.

  VastaaPoista
 7. Kyllä vain Maikku, tämä käsillä tekeminen on niin paljon mukavempaa kuin se mitä tekee 40 tuntia viikossa palkkansa eteen...

  Kiitos ritva kommentistasi.

  Seijastiina, kiitoksia, jotenkin tämä yltiöpäinen käsillä tekeminen ajoittuu aina syksyyn, ja aina jotain uutta pitää kokeilla :)

  Kiitos Tuula. Kyllä, puisia ovat, valmiina ostin nuo pallot ja "rungot". Sain idean että poraan siiville reijät ja näyttää toimivan :) Pajupuskassa kävin eilen, ja tulos näkynee täällä piakkoin...

  Kiitos SinikkaHelena. Teillä onkin ollut isommat työmaat sitten menossa. Hyvää syksyn jatkoa!

  Sirpa, tuo siipijuttu on ihan oma keksimä, vaikka voihan olla että joku toinenkin sen on tahollaan keksinyt :) Niinpäs voisinkin, mutta millä ajalla... kiitos samoin sinulle.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)