torstai 29. syyskuuta 2011

Myrskyn silmässä


Pieni surkea päivitys ilman kuvia... Nyt on ollut niin rankka viikko että eipä oikein ajatuskaan luista. Vielä yhden päivän kun jaksaisi käydä urakoimassa, niin sitten on pari "vapaata". Ja tuokin lainausmerkeissä, kun täällä kotona on tämä loppumaton urakka.

Tämän aamun työmatkalla tuijottelin taivaalle - tosi ihmeellisen näköinen "valaiseva pilvi" tai laaja pilviverho, oranssinpunaista hehkuaan loi maahan saakka. Taivas oli kokonaan aikalailla pilvessä, auringon puolella varsinkin, siksi tuo niin ihmeelliseltä näytti.

Ja toinenkin ihmeteltävä oli aamuisella ajomatkalla - valkoisia palleroita pelto täynnä - ja nehän olivat joutsenia! Kerääntyneet varmaan jo syysmuuttoa varten yhteen joukkoon.

Ai niin - tiistaina meillä oli myrsky, oikein kamala myrsky!! Joskus säätiedotuksessa on annettu tännekin myrskyvaroitus ja myrskyä ei kuitenkaan ole tullut - nyt tuli vaikkei taidettu paljon varoitellakaan! Ihan pelotti autolla ajaessa, että koska se kottero keikahtaa kyljelleen, kun tuuli heilutti autoakin. Tiellä oli sateenvarjoja, katkenneita puunoksia... Meidänkin tytön sateenvarjo oli mennyt aivan korjauskelvottomaksi koulumatkalla. Ja kävellessä piti tosisaan puskea vastatuuleen, että päätyi sinne mihin oli menossa.Huh, enpä moisessa myrskyssä aiemmin ole ollutkaan.

Puita oli kaatunut monessa paikkaa ja trampoliineja oli lennellyt sinne tänne, onneksi omamme on pysynyt pihalla. Se onkin tarkoitus viikonloppuna laittaa talviteloille.

Huomiseksi luvataankin lämmintä ilmaa, ja vielä lauantaiksi kuivaa keliä.

Mukavaa viikonlopun alkua!

6 kommenttia:

 1. Kävi mielessä, kun kuulin myrskystä,
  että mitenkähän on teidän laita.
  Onneksi vain rikkinäinen sateenvarjo.

  Mukavaa viikonloppua ja alkavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
 2. Niin ne syys myrskyt,joutsenethan tekee muuttoa.Mukavaa syyskuun loppu päiviä<3

  VastaaPoista
 3. On ollut myrskyistä siellä päin. Varmaan saadaan kokea niitä vielä täälläkin syksyn ja talven mittaan. Mukavan lämmintä viikonloppua toivotellen.

  VastaaPoista
 4. sirpa, onneksi ei puita kaatunut pihalla, kuten joillakin oli käynyt. Kiitos, samoin!

  ritva, niinhän se on, että talveksi niiden on parempi lähteä lämpimään. Kiitos samoin!

  Sirkka, kyllä oli myrsky ja nytkin tuulee melkoisesti. Kiitos, lämmintä viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 5. On täälläkin kovaa tuulta ollut muttei nyt sentään tuollaista myrskyä, hui kamalaa ! Tuollaiset myrskyt ovat pelottavia, saa pelätä lähteekö katto pään päältä.

  VastaaPoista
 6. Täälläkin tuuleksii, ei onneksi enää noin kovasti. Oli kyllä vähän pelottavaa, meilläkin isot ja vanhat kuuset talon vieressä... ehkä ne on jo niin sitkeitä ja monet myrskyt kokeneita etteivät kaadu tai katkea.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)