sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Kaalia ja kanervia


Tänään meillä ei satanut ja jopa aurinko näyttäytyi välillä ja näyttää nytkin paistavan pihalla. Pihalla menikin minun aamupäivä, monta tuntia aivan huomaamatta. Tyhjentelin kukkaruukkuja kesäkukista ja laittelin kanervat multaan, haravoin, leikkasin perennoja, pensaita, jopa pihlajaa vähän...ja mitähän kaikkea muuta. Jaloissa ja käsissä todellakin tuntuu että jotain on tehty, ja veikkaan että aamulla tuntuu vielä enemmän.


Tässä neljä kanervaa ja viidennen laitoin amppeliin.


Verenpisara sai vielä jäädä kun kukkii niin kauniisti, sehän taitaa kestää vähän viileämmässäkin.


Samoin jäi tämä krysanteemi. Otin kuihtuneet kukat pois ja kun nuppuja on noin paljon, katsotaan jos vielä avautuisivat.


Lehtiä on maassa, mutta on niitä vielä puussakin, jopa aivan vihreitä. Pensaatkin on vielä aivan vihreitä osittain, kun ei vielä kunnon pakkasta ole ollut.


Sisälle tultuani pitikin alkaa kaalikääryleitä tekemään. Aikamoinen urakka näissä on, eipä ihme että edellisestä kerrasta on varmaan 10 vuotta hurahtanut, ainakin melkein :)




Pistänpäs vielä nämä kuvat loppuun, kun huomasin nämä koneella, eivätkä taida täällä olla. Nämä "Milleforidonitsit" näyttivät minusta niin syötävän ihanilta, että tilasin samalla 4 kpl aikoinaan kun tilasin helmiä. Pistin vain jokaiseen sopivanvärisen nauhan ja riipukset ovat valmiita.

Nyt taidankin ottaa maalaustarvikkeet esiin ja jatkaa vähän viimeksi aloittamaani taulua. Värit on valmiina paletilla, joten tulevat käytettyä ennen paletin puhdistamista.

8 kommenttia:

 1. Kauniita kanervia olet hankkinut, en ole noin "täyteläisiä" täällä päin nähnyt :)
  Ihania koruja olet tehnyt, kauniit värit. Itse tehdyt kaalikääryleet ovat vaivan arvoisia, on ne niin hyviä :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita koruja olet tehnyt,kaalikääryleet ovat kyllä itse tehtynä maukkaita, mutta ovat suuri töisiä <3

  VastaaPoista
 3. Tulipahan vesi kielelle kääryleistä ja tippa silmiinkin noin ihanista koruista ja syysväreistäkin. Meidän maisemissamme syysvrit vähäisiä, koivuissa jotain ruostetautia. Tietty vaahterat komeilee.
  Kaunista syksyä sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kanervat ovat upeita syksyn kukkia, minäkin istuttelin niitä kukkalaatikkoon oven pieleen, tosin jätin siihen vielä lumihiutaleen pitkine kukkavarsineen reunustalle. Myös haudalle vein kanervaruukut talven tulla.
  Pallokrysanteemi kukkii ensin täysillä, sitten on tulossa vielä uusi kukinta, toivottavasti ehtii avata kukat ennen kylmiä.
  Kaalikääryleet, nam. Pitäisikö itsekin niitä laittaa, näyttävät niin herkullisilta.
  Kauniita syyspäiviä sinulle, kaimaseni.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tuula, nuo kanervaat olivat 5 kpl/10 eur rautakaupan ovella :) Tykkään eniten näistä perinteisistä, vaikka callunatkin on tosi nättejä!

  Kiitos ritva, hyviä olivat kääryleet, ja niitä tuli riittävästi :)

  Kiitos SinikkaHelena. Syksyn värit on tosiaan kauniita, iloisiakin. Minun pitää ostaa näitä lasikoruja, kun en osaa lasia sulattamalla niitä tehdä, kuten sinä :)

  anja, kauniita on kanervat, joskus mietin tosin että laitanko, kun pian lumi ne peittää, mutta onhan tässä vielä lumetonta aikaa jäljellä. Avaisi nyt nopeasti krysanteemi nuppunsa, vähän pieniltä kyllä näyttävät. Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 6. Voi kun sinä olet ollut ahkerana, hyvä siskoseni. Minäkin ahkeroin sunnuntaina, haravoin pihaa. No....ei kyvä ollenkaan, maanantaina olinkin sitten sairaslomalla. Kippeysi niin rinta, että luulin infraktin iskeneen mutta taisikin olla lihaskipua. Se siitä ja nyt mukavaa alkanutta viikkoa sinulle. t. tarja

  VastaaPoista
 7. Voi nam..kaalikääryleet. Kauniit on korut todella.

  VastaaPoista
 8. Hups, nyt vasta huomaan että tännehän on tullut lisää kommentteja :) Voi sentään, tarja, annahan niiden lehtien olla, terveys on sentään tärkeämpää.

  Kiitos sinulle "Askartelin itte"

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)