sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Huutoa puskassa...


Niin se on pian hurahtanut tämäkin viikonloppu ohitse kuin tietämättään. Tänään on ollut ihanan aurinkoinen päivä, melkoisen lämmintäkin vielä. Ruoho kasvaa yhä kohisten, leikkasin nimittäin tänään sen taas ja bensakin riitti tällä kertaa :)


Eilen iltapäivällä lähdin suoraan pihalta pellon poikki kohti pajupusikoita. Enpäs arvannut että juuri siellä on iso fasaaniperhe heinikon suojissa ja pelästytin ne pahanpäiväisesti!! Yhtäkkiä lähti varmaan 3-4 fasaania räpiköimään aivan edestäni kuka minnekin, ja voi siitä rääkkymistä... taisi siinä minultakin ääni päästä. Ja hetken päästä, askeleen edettyäni sama uudelleen, huh. Yhä senkin jälkeen kuului rapinaa oikealta ja vasemmalta, joten palasin vähin äänin pihalle ja kiersin tien kautta pajupusikkoon.

Yllä oleva kuva on tältä päivältä, kun kävin uudemman reissun vähän eri paikassa tytön kanssa. Tuo oli kuin viidakossa, paljon meitä korkeammat heinät ja valtavan tiheät kasvustot, liian hankala paikka. Ja tällä kertaa sudenkorennot säikäyttivät tytön, niin että hän kiljaisi oikein tosissaan :)

Palailtiin kotia kohti ja paluumatkalta löytyikin kunnollisia suoria ja nuoria pajuja, joita kerättiin, ja vielä jäikin, jos tarvii lisää käydä hakemassa.Tässä tämänpäiväinen "saalis". Yllättävän paljon pajua uppoaa työhön kun niitä alkaa punomaan. Nämä taitavat huveta pajupallon harjoitteluun, jota jo aloittelin tuolla äsken, sinne jäi lojumaan kunnes keksin miten saan sen pysymään kasassa... taidan ottaa ohutta rautalankaa alkuvaiheeseen sitomisavuksi.


Tässä eilisillan amppeliharjoittelun tuotos. Narua piti ottaa avuksi tässä, että pysyvät aloillaan pajuvitsat. Muuten olisin tehnyt vähän korkeamman, mutta kun paju loppui, eli kaikki eilen keräämäni vitsat on tuossa. Ja "loimet" paksua tummaa rautalankaa. Ihan kirjasta katsoin ohjetta kun tätä tein, eli ei ole oma keksintö tämä.


Entäpäs tämä sitten, mikä kummallinen "mustikkapuu"...


Rautalangastahan minä tällaisen väänsin tänään aamupäivällä. Mielessä on ollut jo kauan ja yhden harjoittelukappaleen olen jo aikaa sitten tehnyt. Kiinnitin puun kiveen, että pysyy pystyssä, tosin en huomannut että kun kieputin rautalankaa kiven alta, kivestä meni tasapaino ja nyt se vähän keikkuu. Pitää vielä kehitellä jotain tuohon jalkaan että saan sen tasapainoon.

Paitsi koriste, tämä on myös hyötyesine korutelineenä, aika monta riipusta siihen mahtuu.

Nyt tuoksuu ruoka uunista siihen malliin, että taitaa olla valmista, joten syömään!

Mukavaa alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Olet kyllä kekseliän, ihana amppeli ja tuo "mustikkapuu" ♥
  Sinulle myös mukavaa alkavaa viikkoa, kohtahan on taas viikonloppu :)

  VastaaPoista
 2. Koruteline, sellaisen haluan.
  Siinä olisikin kiva säilyttää "lukuisia"
  korujani.
  Kiitos vinkistä.

  Iloista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Mistä sinulle noita ideoita oikein tulee...ihania juttuja oot taas kehitelly:))
  kyseleepi tarja

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tuula sinulle. Menispä nämä ma-pe päivät yhtä nopeasti kuin viikonlopun päivät...

  sirpa, koruteline on kätevä keksintö :) Kiitos samoin!

  tarja, se on jatkuvan mielikuvittelun ja haaveksimisen tulosta kaikki :) Ja sieltä täältä ideoiden palasten nappailua ja kehittelyä...

  VastaaPoista
 5. Hieno on ammpeli, olen itsekkin joskus ajatellut kokeilla pajuaskarteluja, vaan onpa jäänyt. Tuollaisen korutelineen minäkin tarvitsisin ;) Hyvä idea!

  VastaaPoista
 6. Kyllä olet kekseliäs,ihana ammmeli,ja koruteline hieno<3

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)