tiistai 30. elokuuta 2011

Pari valmista

Tänään työpäivän jälkeen sain tehtyä pari helminauhaa, joista tänne pikaisesti laitan kuvat.
Huopahelminauhaan laitoin myös eri sinisen sävyisiä kuviollisia fimohelmiä väleihin.
Musta-hopea -sävyisiä helmiä mustassa nauhassa. Nämä on nyt "kaikki" silkkinauhoissa, kun sitä kauan kaipaani nyöripakettia ei vieläkään ole tullut. Kyllä tämä homma tosiaan koukuttaa :) Tosi kiva on näitä väkertää, eikä mene viikkokausia valmistumiseen kuin esim. käsitöissä.

Aina ei kuitenkaan onnistu... Tänään onnistuin rikkomaan yhden pienen pisarahelmen kun yritin tehdä korvakoruja, jotka jäivät valmistumatta. Pitää kehitellä kiinnitysmenetelmiä, tai etsiä jostain paremmin soveltuvia rinkuloita helmen ja koukun väliin. Tuntuu kyllä että silmälasitkin pitäisi uusia, kun niitä pikkuosia ei läheltä katsottuna edes näe kunnolla.

Essin tänään tekemiä koruja löytyy täältä.
Tarvikkeet pysyvät nyt suhteellisen järjestyksessä, kun hankin Biltemasta tällaisen lokerikon (< 8 eur), joka taitaa olla muttereille tms. tarkoitettu, mutta hyvin toimii helmipakkina.


Meillä on muuten töissä kotilo, se oli tullut marketista viime viikolla viinirypäleiden mukana!! Selvisi jopa viikonlopusta suuressa lasimaljakossa. Aina sille jotain syötävää eväistä löytyy, kurkkua, raejuustoa... luettiin netistä että kotilot tarvitsevat kalkkia joka päivä, joten tänään se sai myös kananmunan kuorta. Eihän se välillä oikein meinaa pysyä maljakossa, vikkelästi kiipeää ylös ja ulkoseinää pöytää kohti, hauska otus :) Postikortti maljakon päällä pitää sen aloillaan :)

Vaikka taitaakohan nämä olla niitä, mitä keväällä siellä etelämmässä Suomessa keräsitte kasvimailta... Tämä lienee tullut ulkomailta asti!

10 kommenttia:

 1. Aijai, näyttää siltä että olet saanut korukuume tartunnan. Voin vain sanoa, että tauti tulee pahenemaan:) Kauniita nauhoja olet väsännyt. Huopahelmet kauniita. Oijoi, kotilon seuraksi voi pian ilmaantua tsiljoona kotiloa, jotka rouskuttavat kaiken tielle osuneen. Eikä ole enää harvinaisuus, leviävät kuin rutto. Ehkei ihan kiva lemmikki ole :( hankkiutuisin sinuna eroon siitä. Sorry, ankea kommenttini :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita koruja! Pääseeköhän niitä ostamaan vaikka niiltä messuilta joissa olitte viime vuonna? Naistenmessut? Ts. aiotteko osallistua myös tänä vuonna :)
  Mutta yöks - kotilo!! Nehän on ihan kammottavia!
  Päivi

  VastaaPoista
 3. Valokki, kyllä vain näin pääsi käymään että tartunnan sain :) Minä taidan pitäytyä pääasiassa helminauhoissa, ainakin vielä tuntuu siltä. Kyllä meidän työpaikalla on paljon asiantuntijoita kotilon suhteen (ja hoitajia :) Ehkä tämä yksittäinen ei kovin paljon tuhoa saa siellä maljakossa aikaan. Itse en sitä ole majoittanut tai syöttänyt, mutta kiva sitä on ohimennen seurailla. Onhan se totta että luonnossa ja varsinkaan kasvimailla ne eivät mitään kivoja otuksia ole!

  Kiitos Päivi. Luultavasti me sinne messuille mennään, vaikka minua ei nyt olisi oikein innostanut, no onhan sinne aikaa vielä. Yöks yöks - ainakin jos omaan viinirypälerasiaan sattuisi... ei se nyt niin kammottava kuitenkaan ole siellä maljakossa kauniin kilpensä kanssa :) Kunhan ei ala lisääntymään.

  VastaaPoista
 4. Hienoja koruja. Nuo huopahelmet näyttää
  ihan kivoilta. Kohta teillä on eri koru jokaiselle päivälle.
  Nuo kotilot ovat tosi riesa meidänkin pihalla,
  ei olla kavereita.

  Sateiset terkut.

  VastaaPoista
 5. Kiitos sinulle sirpa. Huopahelmet myös tuntuu kivoilta, pehmeitä ja keveitä :) Kurjaa, että kotiloita on riesaksi asti, varmasti tosi inhottavia ja hankalia kun pihalle pesiytyvät. Täälläkin satelee.

  VastaaPoista
 6. Kauniit korut :) Porvoossa eräs nainen kyseli, olikohan Aarikka, liikkeessä noita huovutetuista pampuloista tehtyjä kaulakoruja. Oli myyjä kuulemma saanut vaan muutaman hankittua, en muista paljonko maksoi mutta sen muistan että paljon se oli :D

  VastaaPoista
 7. Persoonallisia-ihastuttavia. Kivaa syyskuuta.

  VastaaPoista
 8. Hei pitkästä aikaa!
  Kauniita koruja olet tehnyt, ihanat!
  Oikein ihanaa, kaunista syksyä ♥

  VastaaPoista
 9. Moikka ihania noi sun pujotellut helminauhat ym.käsityöt.Ahkera oot ja erittäin kätevä käsistäsi.kivaa syksyä sinulle kummityttö ja perheellesi myös.Terv.Elsa.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Tuula, muistelen minäkin että huopahelminauhat on aika kalliita valmiina. No ainakin Aarikan, taatusti.

  Kiitos Raija ja samoin!

  Hei seijastiina, mukava kun tulit kurkkaamaan pitkästä aikaa. Kiitos ja samoin hyvää syksyä!

  Hei Elsa, olipas mukava sinunkin kommentti täältä löytää! Mukavaa on tällaisia näperrellä ja värkätä, kun vain aikaa jostain saisi lisää... pitää välillä ihan vapaapäivä ottaa :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)