tiistai 16. elokuuta 2011

Loitsu


Koululaisten kirjat ei ole nykyään ihan samanlaisia kuin omina kouluvuosina! Tutkin pojan koulurepun sisältöä - Sehän muuten pitäisi päivittäin tutkia että löytää kaikki tiedotteet ja lomakkeet. Melko paljon niitä tulee vielä paperisena vaikka sähköiset yhteydet on jo onneksi olemassa. - Fysiikan kirjassa lukee sentään Fysiikka, matematiikan kirjan nimi on Pii (matematiikka lukee reunassa pienellä ja vinossa), uskonnonkirja on Lipas nimeltään, historiankirja on Historian tuulet.Mutta arvaisitteko tekään kannen perusteella mikä tämä "Loitsukirja" on? Mietin jo että mitä noitatietoutta siellä kouloussa jo opetetaan :) Äidinkielen kirjahan tämä on, tai siis työkirja.

Skannasin huvikseni tänne tuon Loitsun tekstikirjasta kolme sivua tänne:

Tämä sivu liittyi Suomen murteisiin, ylempi Turun ja alempi Savon murretta.


Löytyihän sieltä muumejakin :) Tämän sarjakuvan jälkeen oli tehtävänä miettiä mitä sanoja tästä tulee mieleen ja mitä mielialoja sarjakuva herättää, jotenkin noin ne tehtävät muistaakseni oli.Tämä merenneitotehtävä myös jotenkin pomppasi sieltä esiin kun selasin :) Nyt vasta huomasin tuon sivun alareunan tekstin, melkein pitää mennä selaamaan miten tuo jatkuukaan...

Viime keväänä minulla oli tarkoitus laittaa tänne yksi hankala matematiikan tehtävä, jota miettiin ainakin yksi ilta koko porukalla, ja jotenkuten saatiin ratkaistuakin lopulta. Se liittyi jotenkin välimatkoihin ja autojen ajamaan nopeuteen, tosi hankala! Unohdin kuitenkin laittaa sen.

Yleensä tykkään historian, uskonnon ja biologian/maantiedon kirjoista, ne ovat mielenkiintoisia ja ennen kaikkea noissa kirjoissa on hienoja kuvia!

Laitan nyt tällaisen matikantehtävän, joka äkkiä selaamalla tuli seiskaluokan kirjasta:

Tehtävä 238: Merillä, Ramonalla, Julialla ja Adalla
on kaksi 2 euron, seitsemän 1 euron,
kahdeksan 50 sentin ja
yhdeksän 20 sentin kolikkoa.
Miten he jakavat rahat tasan?

Siinäpä miettimistä, minä en taida jaksaa - voisivat mennä yhdessä karkkikauppaan (siis jos on karkkipäivä!) ja sitten jakaa karkit tasan kuten me jaettiin lapsena sisarusten kanssa :) Paitsi tuossa on kyllä aivan liikaa rahaa karkin ostoon - kannattaa sittenkin jakaa rahat tasan ja laittaa säästöön!

Minulla flunssa jatkuu, olin tähän iltapäivään asti töissä, mutta sain pari päivää sairaslomaa ja ainakin huomisen lepäilen kotona.

8 kommenttia:

 1. Onpa kirjat muuttuneet. Hauskalta tuo äidinkielen
  työkirja vaikuttaa, ainakin mielenkiintoisemmalta,
  kuin meillä aikoinaan.
  Harmi, kun tuo flunssasi on noin sitkeää laatua.
  Toivottavasti nyt lepo auttaa.

  VastaaPoista
 2. Ihana Loitsu-kirja!! Kylläpäs näyttää kivalta kirjalta, mielenkiintoinen! Ja todellakin erilainen mitä mun seiskan äikän kirja.. Kouluaikoina kirjat tuntuivat aika puuduttavilta, nyt niitä olisi kiva lukea (ja palauttaa asioita mieleen). Mun suosikki taitaisi tuon Loitsu-kirjan lisäksi olla historia :) Niin ja kotitalouden kirja ;D Huh mikä matikan tehtävä, tuohan vaatisi jo kynää ja paperia!
  Päivi

  VastaaPoista
 3. Kivoja kirjoja, aina muuttuvat vuosien saaatossa.
  Rahaa saa kukin 4€ 20 senttiä Niin, jos nyt noin päässälaskien meni edes lähellekkään
  Koitappa päästä flunssasta eroon! terkkuja sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mukavan oloisia kirjoja. Kelpaa niistä opiskella.Paranemista.

  VastaaPoista
 5. Kiitos sirpa, Päivi, mummeli ja Raija kommenteistanne! Eilen perehdyttiin ruotsin ja matikan tehtäviin... pitää olla auttamassa läksyissä niin tässähän oppii itsekin vielä jotain :)

  Kyllä, 4,20 tulee jokaiselle, kannattaa ensin jakaa jokaiselle 20 snt ja sitten euro jne... yksi joutuu ottamaan yhden euron 20 senttisinä, mutta haitanneeko tuo :)

  Viime yön ja tänä aamuna on nuha yhä pahentunut, näyttää olevan hitaasti etenevää flunssaa, vieläköhän se yskäkin on tulossa...

  VastaaPoista
 6. Ihania loitsukirjoja voi,voi, paranemisiin<3

  VastaaPoista
 7. Kylläpä on kirjat muuttunu sitte minun kouluajasta.Minulla flunssa edenny samoin kun sinullakin,ei kuitenkaan ole ollu kuumetta.Kivaa syssyä ja tervehtymistä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ritva!

  Anonyymille kans kiitokset kommentista ja samoin paranemisia toivottelen sinnepäin!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)