perjantai 19. elokuuta 2011

Hitaita päiviäKolmas flunssapäivä kotona on menossa, nämä ovat tällaisia hitaan tuntuisia päiviä ja hyvä niin. Aamupäivällä kävin lääkärillä, että sain vielä sairaslomatodistuksen tällekin päivälle. Ja tietenkin kuunneltiin keuhkot ja katsottiin poskiontelot yms. Niin tukkoinen olo, että parempi oli vielä jäädä kotiin niiskuttamaan.Olen virkkaillut vaaleanpunasävisiä isoäidinneliöitä joutessani. Kovin montaa ei vielä ole valmiina kun langanpäiden päättelyyn menee niin paljon aikaa.Jäkälät olen nyt puhdistanut, pessyt ja sitten käyttänyt vielä glyseroli-vesi seoksessa ja puristanut kuivaksi. Nyt ne ainakin ovat tosi pehmeitä! Jossain vaiheessa niistä on tarkoitus askarteluja tehdä, jos vain nyt säilyvät hyvänä, tai sitten ettei oravat löydä kätköäni ja vie pehmoisia palleroita pesätarpeiksi :)Käpysaaliin nakkasin suureen lasitölkkiin. Vielä pitää käydä metsäretkellä lisää keräämässä, kunhan tästä parenee ja sateetkin loppuvat niin metsä kuivuu. Samalla keräilen lisää kuivuneita käkkyräisiä oksia, niillekin on minulla käyttötarkoitus ja ajatus olemassa.


Syönkö banaanin vai syökö se minut?

Yön aikana oli hedelmäkulhon banaanille ilmestynyt tällainen  petokalan näköinen profiili, toiselta puolelta saman näköinen... huh. Vähän säikähdin kun tämän huomasin, että mitä ihmettä... leikkasin äkkiä "pään" poikki ettei enempää ala leviämään, ties minkälainen monsteri tuosta olisi kehittynyt...


Suurin osa banaanista olikin ihan terve ja hyvältä maistui :)Pihalla on märkää... otin kameran mukaan kun käytin Leeviä (joka ei halunnut kastella ruohikossa tassujaan...). Pikkuinen auringonkukka sinnittelee vielä, nuput eivät taida ehtiä enää aukeamaan.Ruohikosta pilkistää sieltä täältä pikkuruisia orvokkeja :)

Toivottavasti huomenna on kuivempi päivä, niin saadaan ruoho leikattua.

Mies lähti töihin ja molemmilla lapsilla on neljään asti koulua näin perjantaina, joten nyt on harvinaisesti omaa aikaa minullakin. Taidankin tästä lähteä lakkaamaan kiiltokuvia pieniin puupohjiin, jotka eilen maalasin valkoiseksi. Jos niistä tulee julkaisukelpoisia, laitan tänne ehkä kuvia niistä jonain päivänä.
Hyvää elokuista viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. paljon olet puuhaillut vaikka paha flunssa. no, aika kuluu paljon mukavammin kun tuollaista pientä puuhailua
  Minäkin aloin tänään virkkaamaan noita neliöitä, mutta ei mun silmät kauan kestä yhtäkyytiä.
  Täällä on ihana auringon paiste, tultiin juuri koirien kanssa sisälle. Tämä lämmin on niin nautittavaa, kun ei enään liian lämmin.

  VastaaPoista
 2. En ole jäkälälle tehnyt aiemmin mitään ja
  kovastihan se tuppaa murenemaan.
  Aikamoinen monsteri, tuo banskun pää on!
  Juu, laita niitä puupohjia sitten näytille.
  Mukavaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hauskoja(: kuvia..nyt taidan lähteä käpymetsäänovat kivoja purkissa. Ihanaa löytää ideoita.Kivaa lauantai päivää ja iltaa.

  VastaaPoista
 4. Inhottavaa potea flunssaa tällaisilla ihanilla ilmoilla :( Pesitkö ihan vaan pelkällä vedellä jäkälät, en ole ennen kuullutkaan. No jopas on banaaninpää hirviön näköinen :D

  VastaaPoista
 5. mummeli, meilläkin paistaa tänään, vaikka pilviäkin tuolla leijuu melko paljon, ei niistä sada :)

  Kiitos Sirpa, minä en ole koskaan jäkälää kerännyt, ja nyt pähkäilin miten ne saisi pehmeämmäksi. Saattaa tämä mennä harakoille... katotaan miten käy :)

  Kiitos samoin Raija!

  Tuula, nyt näyttää että flunssa alkaa jo olla pian ohi, onneksi! Otin ensin roskat niistä ja sitten tosiaan ihan kylmällä vedellä "pesin" jäkälät, että pehmenivät. Nyt ne ovat pehmeitä, mutta kosteita... seurataan tilannetta :)

  VastaaPoista
 6. Voi kun ihania patalappuja,en ole jäkälää laittanut kun jouluna asetelmiin,hyvä kun lunssasi alkaa helpottaa,se huomaa kun jaksat niin paljon askarrella,hyvää viikon loppua:)

  VastaaPoista
 7. Ennen vanhaan, kun oli kaksilasiset ikkunat, pantiin jäkälää ikkunoitten väliin talveksi, kun sisäikkunat pantiin kesän jälkeen paikalleen. Jäkälä imi itseensä kosteutta ikkunoiden välistä. Myös tulitukkuaskeja käytettiin samaan tarkoitukseen, siis täysinäisinä, vähän avattuina. No se siitä. Toivottavsti rupeat flunssasta selviämään. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Kiitos ritva, toivottavasti nämä jäkälät jouluun asti säilyvät ja voihan tuota vielä käydä lisääkin syksymmällä.

  Kiitos Sirkka, meilläkin oli ennen kotona sellaiset ikkunat, en muista mitä siellä välissä pidettiin, varmaan jäkälää :)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa tuo jäkälä!Siitä muistui mieleen, että pitää käydä metsässä hakemassa jäkälää terassin talvisiin havu-oksa istutuksiin. Kiitos!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)