torstai 11. elokuuta 2011

Herukoita...


Yhtäkkiä helteet ovat menneet ja yöt viilenneet. On pitänyt etsiä pitkiä lahkeita, sukkia... ei niihin millään vielä tahdo tottua. Onneksi säätiedotus lupailee vielä lämpenevää viikonlopulle ja ensviikon alkuun. 

Ensimmäinen työviikko on päivää vaille valmis, tuntuu kuin siellä olisi ollut jo kauemminkin ja työnilo luuraa jossain hukassa, mistähän sitä osaisi etsiä...
Nyt illalla olin mustaherukoita pensaista keräämässä, arviolta kolme litraa sain ja laitoin pakkaseen talven varalle. Pikkuinen siili siellä nuuskutti ruohikossa. Eihän me siilin kanssa toisiamme oltaisi huomattukaan. Tyttö kameroineen ja koiran kanssa tuli pihalle niin huomasi siilin siinä aivan minun lähellä. Söpö otus se on, meni pienen heinätupsukan taakse sitten suojaan meiltä kun huomasi :)
Nämä kuvat punaherukoista on viime viikonlopulta, kun keräsin itselle. Miehen vanhemmat olivat pari päivää ja keräsivät onneksi näitä ja veivät mehustusta varten kuten muutamana aiempana vuonnakin. Punaherukkaa on kaksi todella suurta pensasta ja marjoja niihin tulee tosiaankin reilusti yli oman tarpeen.Karviaispensaiden oksat notkuvat marjoja nekin. Hyviä ovat pensaasta syötynä, mutta pakastuksen jälkeen tulevat kirpeiksi. Viime syksynä taisin täällä valittaa pensaiden piikeistä ja yhtä teräviä piikit ovat tänäkin vuonna :)

Koulutkin alkoivat! Kai se on uskottava että syksy on tullut. Poika meni seiskaluokalle ja tyttö aloitti tekstiili- ja vaatetusalan opinnot, joten viikko on ollut kaikinpuolin jännittävä - ja sellaisena jatkuu ensiviikolla; kirjojen ja tarvikkeiden hankintaa, bussilla kulkemista, lippuja ja lomakkeita... flunssaakin tuntuu jo olevan liikkeellä, mies turisee ja yskii ja minullakin vähän kurkku tuntuu karhealta.

Eipä muuta, väsyttää, pitänee lähteä nukkumaan.

Hyvää ja vielä kesäistä viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Komeita marjapensaita sinulla ja marjat
  näyttävät niin herkullisilta...nam!

  Toivottavasti flunssa ei iske pahemmin.
  Mukavaa viikonloppua sinullekin.

  VastaaPoista
 2. Keitin eilen illalla viimeiset mustaherukat ja tein muutaman purkin vielä hyytelöä, tämän vuoden marjat ovat säilössä :) Illat ovat huomattavasti viilenneet ja päivälläkin jo aistii syksyn tulon. Toivottavasti flunssa ei pahana iske.
  Mukavaa viikonloppua Sinullekin, me mennään vauvaa katsomaan sunnuntaina :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä nyt ovat marjapensaat täynnä marjoja,minulla on viellä musta ja karviaiset keräämättä,hyvää viikonloppua<3

  VastaaPoista
 4. On makoisan näköisiä marjoja..vesi kielelle herahtaa. Itse jo poimin omani.

  VastaaPoista
 5. Marjaisia ovat pensaasi, elä kaikkia pakasta kun syö siltään niin flunssa pysyy loitolla. Minä poimin sankollisen mustaviinimarjoja Pintamolta. Omalta mökiltä saimme muutaman litran, pensaat ovat vielä uusia niin eivät kovin paljon tee marjoja. Kyllä se työn ilokin sieltä vielä löytyy...Sehän on niin, että pitäisi osata elää hetkessä ja nauttia elämän joka hetkestä...myös siellä työssä. Mukavaa viikonloppua::)) t.tarja

  VastaaPoista
 6. Kiitokset teille sirpa, Tuula, ritva, Raija ja tarja! Kyllä tämä flunssalta vaikuttaa, kurkku on kipeä ja nenä ja silmät... Juu, kyllä minä pensaassa olin heti aamulla marjoja napsimassa kun Leeviä käytin ulkona, luonnon C-vitamiinia on pensaista saatu joka päivä!

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia kovasti vielä marjoista,seitsemän litraa tuli väkevää mehua, siis en ole lisännyt marjoihin vettä keittimeen.Täälläkin podetaan flunssaa ukki varsinkin.Meillä ei vieläkään mustat viinimarjat ole kerättävissä.Kirjoitteli mummi.

  VastaaPoista
 8. Eipä kiittämistä, mukava kun kävitte :) Paljonhan niistä on mehua tullut! Toivottavasti tämä flunssa ei kovin pitkään meitä kiusaa.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)