maanantai 1. elokuuta 2011

Elokuulle...


Olkoon vaikka alkaneen elokuun kunniaksi tämä mustikkapiirakka, minkä tein tänään.Käytiin eilen tytön kans mustikoita metsästä etsimässä, melkoista etsimistä olikin; mustikka siellä, toinen täällä. Enemmän taisi metsikössä olla sääskiä kuin mustikoita. Mutta yhteen piirakkaan aivan riittävästi :) Eikä kauaa tarvinut katsella, kun alkoi tuosta hupenemaan...Kukinta jatkuu elokuusta huolimatta. Näpsin kuvia ja näin yhteen koottuina kukkaloiston saa runsaamman näköiseksi kuin mitä ovat tuolla pitkin pihaa :)


Liljat on nyt kukkineet ihmeen kauan ja kestäneet hyvinä pitkään. Keltaista on vain yksi jäljellä, mihinkähän ne edellisvuosien muut keltaiset liljat on hävinneet...


 Muuten päivät on kuluneet puoliksi pihalla, mm. puskien "raivaamista". Ruusupensaat ja muut leviävät ja kasvavat niin että melkoinen raivaus on että saa vähän maisemaa taas avartumaan. Mustaherukkapensaisiin oli taasen kasvanut nokkosta ja korkeita heiniä niin että raivaamista oli sielläkin.

Jotain edistystä on tapahtunut käsityörintamallakin, sain melkein yhden kahvikassin verran kahvipusseja putsattua ja leikattua, homma on kesken. Torkkupeiton neliöitä virkkaan aina välillä, enää ei kovin montaa puutu kun saa alkaa jo liittämään niitä yhteen. Valkoista lankaa täytyy kuitenkin ostaa vielä lisää.Tänään piipahdin rautakaupasta vähän hiekkapaperia ja vielä yhden värittömän puuöljypurkin ja öljysin honkapöydänkin penkkeineen. Nämä ovat tuolla ulkona kaikenlaisten säiden armoilla, että hyvä olisi vielä tiheämpäänkin hoitaa, niin säilyisivät parempana.


Jännä ilmiö - toisen puun pää on harmaantunut ja toinen aivan "tuoreen" näköinen. Vaikka molemmat on samalla tavalla käsitelty alunperin, ainakin pitäisi olla...


Piti vielä vähän lähempää kuvailla tuota pöydän pintaa, kun niin nättejä kuvioita ja värejä tuli esiin öljyämisen myötä. Mistähän tuokin punainen ilmestyi!Seinäkalenterissa elokuu on tämän näköinen. Toivottavasti kaunis kesä jatkuu meilläkin, tämä viikko on vielä kesälomaa jäljellä :)

5 kommenttia:

 1. Komea tuli piirakastasi. On kumma, kun monin paikoin tulee heikosti noita mustikoita ja sitten taas paikoin ihan kunnoölla. meillä ei ole. Onneksi sain hyvän avun talven mustikan nälkään.

  VastaaPoista
 2. Heippa! Kiitos liittymisestä blogiini! Lähettäisin Sinulla pienen liittymislahjan, 200. lukijani, jos laitat yhteystietosi minulle. Tietoni löytyvät postauksestani, johon olit kommenttisi jättänyt. Iloisin terveisin romulyyli-riitta sinikka.

  VastaaPoista
 3. Maukkaan näköinen piirakka.
  Orvokit ovat minulla jo "menneen talven lumia".
  Täytyy hankkia iso krysanteemi tilalle.
  Nyt on meilläkin pihakalusto öljytty,
  on niin hieno taas.
  Leppoisaa elokuun alkua ja loppulomaa!

  VastaaPoista
 4. Herkullisen näköinen mustikkapiiras,ja kukatkin viellä viin kauniit,hyvää kesälomanloppua<3

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanen mummeli, sirpa ja ritva :)

  Riitta Sinikka, laitoin tiedot tulemaan, paljon kiitoksia vielä!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)