sunnuntai 21. elokuuta 2011

Aurinkoinen sunnuntai!Tänään tuntui, kuin kesän olisi saanut hetkeksi takaisin. Aurinko paistoi ja oli lämmintä, kukkiakin löytyy vielä kukkimasta ja flunssa on ohi :)


Ulkona tuli oltua paljon, aamulla poimin karviaisia pensaista muutaman litran. Huono juttu kun ne kypsyvät niin eri tahtiin, osa on vieläkin aivan raakoja.

Esittelenpä teille päivän muutkin luonnon antimet, joita kävin keräilemässä metsistä.

Käppyräisiä oksia, tässä vain osa, loput kävin pukkaamassa vajan seinähirsien ja katon väliin räystään alle kuivumaan. Pitää jonain iltana vähän karsia niitä ja katsoa mitä niistä saisi aikaiseksi.
Oravan hommia! Kartutin käpyvarastoja syksyn varalle (askarteluihin). Alemman kuvan etualalla pikkuisia minikäpyjä. Hyvä etten sentään kontannut siellä metsässä, kun huomasin että noinkin pieniä käpyjä on olemassa :) Muutenkin vähän nolotti tuo risunkeräys, kun siellä ihmisiä oli liikkeellä... pienen sahankin otin tällä kertaa mukaan, kun viimeksi huomasin että sellaiselle on tarvetta.Kiviä, jotka tässä olen jo pessyt ja huuhdellut pihalla, kun olivat niin savisia.Tässä nyt näitä viimeksi mainitsemiani pieniä puukuvioita, jotka maalasin valkoiseksi ja lakkasin kiiltokuvat niihin. Kaksi sydämenmuotoista on vähän isompia ja niissä on ketjukiinnitys. Yhteensä näitä on siis 6 kpl, otin vain niin monta kuvaa innoissani tuolla pihalla.
Neljä pienempää koristetta odottavat vielä kiinnityskoukkua taakse. Kahteen laitoin kukkakeijuja...
... ja näihin kahteen ruusuja.

Ja kun siellä pihalla oli niin ihanan aurinkoista, halusin kuvata jotain vielä hassumpaa:

Lasikiviä vesikulhossa, auringonkimalluksessa :)


Vesi pois ja kulho ruohikolle...


Auringon leikkiä eri kuvakulmissa, välillä näyttää kuin olisivat ilmassa...Se siitä ilosta - nyt nämä aarteet ovat taas kuivattuina omissa purkeissaan. Ehkä upotan ne betonin pintaan jonain päivänä...Eilisen päivän ostokseni kirpparilta (jonne tyttö sai houkuteltua lähtemään): Kaksi suurta joulukankaista verhoa, käsityölehti ja 10 rullaa erivärisiä ompelulankoja, kaikki yht. 2,90 eur. Verhot pesin tänäaamuna, ovat jo kuivuneetkin. Niistä ajattelin tehdä koristetyynyjä jouluksi - Onneksi jouluun on vielä paljon aikaa.


Leevi näyttää opiskelevan ompelua...


... taisi olla unettavaa tekstiä :)

Hyvää elokuista viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Puukuvioista tuli oikein sieviä. Ja, tosiaan
  lasikivet leijailevat ilmassa..:)
  Ei tainnut kovin kiinnostava Käsityölehti olla,
  ainakaan Leevin mielestä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa, Anja.

  VastaaPoista
 2. Ihania tauluja olet tehnyt ♥ Kirpparillakin on lykästänyt, Sinulla on ollut oikein mukava sunnuntai :) Leeviä voisi eläinlehdet kiinnostaa enemmän :D Teillä päin on muuten harvinaisen kauniita oksia, täällä ei tuollaisia löydy.

  VastaaPoista
 3. Suloisia kiiltokuvatauluja ja kivet on tosi kauniita, valon leikkiä. Kivaa viikkoa sinne.

  VastaaPoista
 4. Kauniita tauluja,ihania kiiltäviä kiviä,kyllä se lukeminen väsyttää,mukavaa viikkoa Anja<3

  VastaaPoista
 5. Anja! Piipahda blogissani ja ota vastaan
  kaunis tunnustus.

  VastaaPoista
 6. Kiitos sirpa, noita pikku koristetauluja on ihan kiva tehdä, valmistuvat nopeasti. Tuli otettua aika monta kuvaa niistä :)

  Kiitos Tuula, Joskus minäkin sentään jotain löydän kirpparilta :) Käkkyräoksat on nättejä, nyt löysin paikan, jossa niitä on mistä valita.

  Kiitos Markka ja samoin!

  Kiitos ritva, kyllä se lukeminen itseäkin illalla aina väsyttämään alkaa, ei tarvi kuin muutamia sivuja lukea, kun unettaa :)

  Oijoi, pitääpäs tulla piipahtamaan Kuvien tarina -blogissa!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)