sunnuntai 28. elokuuta 2011

Apina tuli...... valmiiksi tänään :) Perjantai-iltana aloitin, eilisiltana jäi enää vartalon osat toisiinsa liittämättä ja tänään jatkoin siitä. Vielä vanua täytteeksi ja täyttöaukot umpeen ja siinä se sitten oli, valmis apina!Tämä oli kiva tehdäkin! Lukuunottamatta pieniä hankaluuksia; toiseen jalkaan en muistanut jättää täyttöaukkoa ja se piti siis täyttää jo ennen liittämistä, mutta siitäkin selvittiin. Materiaali oli tosi haastavaa, mutta käytin harsimiseen valkoista lankaa että erottuu :)

Tämä on muuten kierrätysapina! Kangas on käyttämättömästä hupparista, joka oli alennusmyynti "löytö" parin vuoden takaa. Kasvot on työpaikaltani saamasta kaulahuivista, jollaiset jaettiin henkilökunnalle joku vuosi sitten. Pesin molemmat ennen työhön ryhtymistä ja oikein hyvin toimivat apinana :)Siinä se nyt poseeraa niin iloisena :) Omasta mielestäni siinä olisi kolme kohtaa, joita voisi seuraavissa (!?) apinoissa tehdä pikkuisen erilailla, mutta jääköön ne salaisuuksiksi...Tänään pikakäväisyn paikallisella kirpparilla tuloksena on minulla yksi pikkuinen norsu lisää, seitsemäs, onnennorsu varmaankin :)Sekä aika monta pientä särölasihelmeä. Joku oli tuonut kirpparille monenlaisia helmipussukoita, ostin vain näitä kahdenvärisiä, olivat muuten kirpparilla kalliimpia kuin netistä tilattuna!Ja pikkuisen piti kokeilla pujottamista, vaikkei sitä tilaamaani nauhaa ole vieläkään tullut. Punaiseen silkkinauhaan pujotettuna, solmu välissä, nämä näyttävät niin syötävän ihanilta :) Valmista tästä ei tullut, kun helmiä ei ollut tarpeeksi... tuntuu että jos on 30 helmeä, sehän riittää vaikka mihin, mutta eipä siitä pitkää helminauhaa saa, pitää soveltaa ja ujuttaa erilaisia helmiä ainakin nauhan yläpäähän.


Se on nyt ruusunmarja-aika, toiset suikuloita ja toiset palleroita.


Ja pallero-ruusunmarjan pensaassa vielä uusia kukkia tulossa. Nämä kuvat on eilisaamulta, tänään ei vesitippoja ole näkynyt, paitsi aamukastetta aamulla.
Tänään oli kyllä kuuma päivä! Nyt illalla on sen näköistä että alkaisi satamaan, vielä ei ole siis pisaraakaan tullut, hiostavan kuumaa on yhä.

Paljon sain tehdyksikin, ihan hyvä päivä siis! Apinan ja kirpparin lisäksi pari pyykkikoneellista, hyvin kuivuivat ulkona. Muutaman maton ja petivaatteiden tuuletus, imurointi, aamiaisen lisäksi pitsan teko iltapäivällä... Ja leikkasin jopa ruohon! Lukuunottamatta pientä plänttiä - sammutin leikkurin ja kiskoin trampoliinin eri paikkaan, että leikkaan sen "alta" ruohon - mutta leikkuripa ei sitten enää käynnistynytkään. Siitä taisi loppua polttoaine, eikä lisää ollut mistä laittaa, joten saa nyt olla ruohopläntti tuossa missä on, muutaman päivän.

8 kommenttia:

 1. Apinasi on iloinen ja ihana....kyllä sinä osaatkin vaikka mitä. Minulla on vain 4 onnen norsua kirjahyllyssä. Lomamatkoilla aina niitä katselen ja ostan jos jonku hyvän löydän. Tänään on tosiaanki ollu lämmin päivä, Taivalkoskellakin varjossa 26 astetta. Mukavaa työviikkoa. t. tarja

  VastaaPoista
 2. Ihanan veikeä apina :D Touhukas päivä on Sinulla ollut, joskus sitä saa aikaiseksi vaikka mitä :) Minä odottelen sellaista touhupäivää :D Ruusunmarjat ovat kauniita, voikohan niistä tehdä hyytelöä ihan noin vain vai tarviiko niitä jotenkin "käsitellä" :)

  VastaaPoista
 3. Apina on suloinen, olet todella näppärä käsistäsi!

  Nyt ovat pensaat punaisina ruusunmarjoista,
  niitä onkin kiva kuvata, kun ovat paikoillaan.
  Meillä oli tänään jo viileämpää kuin eilen.
  Vettäkin ropsautti hetken aikaa.

  Mukavaa alkavaa viikkoa, Anja.

  VastaaPoista
 4. Aivan huippusöpö apina!! Ja vielä kierrätysmateriaaleista, wau! :) Helmet näyttävät myös upeilta. Meillä jyrisee nyt ukkonen, kuuman päivän jälkeen...

  Päivi

  VastaaPoista
 5. Söötti ja iloinen apina, saa mielen iloiseksi! Ja paljon muuta ehditkin päivän aikana! Tuo bensan loppuminen on harmillinen asia, seuraavaan kertaan varmaan sitten varaatkin ainetta varmasti! Puutarhassa alkaa syksyn aika. Täällä on tänä aamuna + 12 astetta.

  VastaaPoista
 6. Iloinen ja veikeä ilme apinallasi! Olet tosi taitava!
  Kovasti paljon mahtui päivääsi askareita! Tehokas tyttö!

  VastaaPoista
 7. Kyllä on mukavat apinat,olet ahkera askartelemaan:)

  VastaaPoista
 8. Kiitos tarja, joskus osuus norsu kohdalle vaikkei etsikään ja pitäähän se ostaa kun halvalla saa :)

  Kiitos Tuula, joskus jaksaa vähän enemmän touhuta :) En kyllä tiedä miten ruusunmarjoja pitää käsitellä.

  Kiitos sirpa, kauniita ovat nuo ruusunmarjat.

  Kiitos Päivi, sama ukkonen se sitten meilläkin salamoi ja jyrisi oikein tosissaan, vettäkin tuli ihan kunnolla.

  Sirkka kiitos kommentista. Saa mies hoitaa tuon leikkuribensan hankkimisen kuten tähänkin asti :) Kyllä ilma on nyt viilentynyt ukkosen jälkeen.

  Kiitos anja, tuo tehokkuus oli vain hetkellistä :)

  Kiitos ritva, aina pitää jotain uutta kokeilla näpertää :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)