torstai 21. heinäkuuta 2011

Sillan alla


Hei taasen. Mukavaa on pieniä kesäreissuja tehdä, mutta kiva oli kotiinkin palata. Tänään kotiin tulon jälkeen ilta meni puhdistaessa ja pakastaessa näitä:


... tai pikemminkin näitä:


Hilloja saatiin vain parisen litraa. Ei käyty kuin yhdellä suolla eli jängällä, kuten tuolla pohjoisessa sanotaan. Eipä hilloja oikein tunnu misässään nyt isommalti olevan. Suolla ei ollut myöskään sääskiä haitaksi asti, kuten monesti aiempina kesinä ja hyvinä hillavuosina.

Mansikoita oli tarkoitus poimia tullessa Pintamolla, mutta olivat kypsyneet niin nopeasti että pappahan ne oli jo eilen poiminut, loput tänäaamuna kun sade oli ollut tulollaan. Kotimatkalla vein papan "terveiset" eli yhden ämpärillisen oman isäni siskolle. Mukava oli tätiä nähdä monien vuosien jälkeen :) Luulenpa että aika on muuttanut tässä välissä minua enemmän kuin häntä... tädin hiukset oli viime näkemisellä ruskeat, nyt kauniin hopeanvaaleat.

Mutta sinne sillan alle...

Lainasin anopin polkupyörää ja jätin sen nojaamaan sillankaiteeseen.

Jyrkkä polku vie...

tämän sillan alle...

 missä voi istuskella haluamallaan kivellä...

... ja uittaa jalkojaan tässä kirkkaassa mutta kylmässä vedessä. Parvi pikkukaloja tuli ihmettelemään, eivät kuitenkaan uskaltautuneet ihan lähelle. Ympärillä lenteli kaksi sudenkorentoa, toinen osui jopa kuvaan :)
 

6 kommenttia:

 1. Nopeasti meni mansikka-aika täälläkin ohi, nyt tulee enään pieniä määriä, lakkoja ei ollenkaan, mutta vattuja saa poimia sitten, niistä pidänkin kovasti, ovat lempimarjojani.
  Oikein antoisaa viikoloppua sinne pohjoiseen.

  VastaaPoista
 2. Noita lakkoja haluaisin pakkaseen.
  Mansikat ostin jo ennen reissua, hyvä niin.
  Kauniita kesäisiä kuvia, kiva on istuskella
  tuolla sillan alla.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kovasti sitä porukat marjoja laittaa talveks, niinhän se pitääkin, kun/jos saatavilla on! Minä tässä käy omalla marjamaalla=torilla hakemassa viellä syömämansikoita ja samalla herneitä ja kyllähän noi nauriitkin makoisia on! Kauniita ovat maisemat missä liikut....;)

  VastaaPoista
 4. Reetalle taisit mansikkasankon viedä. Mukavaa kun sait itsellesikin mansikoita, niitä on talvella mukava popsia. Lystiä loppulomaa, minulla alkaa maanantaina taas työt. t. tarja

  VastaaPoista
 5. mummeli, vatut on tosi hyviä minunkin mielestä :)

  sirpa, kyllä, kauneutta voi löytyä jopa sillan alta :) Kiitos!

  Maikku, minä olen vähän huono yleensä marjastamaan täällä, kun ne tutut marjamaat on vähän liian kaukana. Näkyypä noita kertyvän, kun vielä mustikoita jostain saisi.

  ritva, juu, mansikoita riittää nyt talveksi.

  tarja, kyllä vain, Reetalle vein mansikoita. Entiset mansikat onkin loppuneet jo jokin aika sitten. Kiitos ja työniloa, minullakin loma hurahtanut jo puoleenväliin kuin tietämättään.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)