lauantai 23. heinäkuuta 2011

Maatuska


Kyllä nyt on taas lämmintä! Ei enää edes pihalla jaksa, pitää vähän aikaa istua tässä konella. Kolme pyykkikoneellista siellä on kuivunut pyykkiä hujauksessa, petivaatteitakin. Matto kuivuu mattotelineessä, ensimäinen on nyt pesty. Vielä parina iltana saan urakoida mattojen pesun kanssa, kun jaksaa vain yhdenpäivässä, kaksi parhaassa.Kukat tykkäävät auringosta ja lämmöstä :)Marjat kypsyvät vauhdilla, vielä on vihreitäkin joukossa. Verkko pitäisi virittää ettei linnut napsi.Vielä laitan vähän kuvia pohjoisen reissulta. Sallapäivillä oltiin tiistaina, silloinkin oli tosi kuuma päivä!


Väkeä oli kerääntynyt paikalle todella paljon. Samoin kauppiaita, kojuja oli joka lähtöön, monta kujallista, oikeat kesämarkkinat! Ruokaa oli ostettavissa myös monenlaista, mm. paistetuilla muikuilla herkuteltiin :)Ohjelmaakin oli monenlaista, tässä on menossa leikkimieliset humppakilpailut. Alakuvassa näkyvä punapaitainen pari voitti.


Taidenäyttelyitä oli myöskin monessa paikassa juhla-alueen lähistöllä. Kävin katsomassa kahden näyttelyn taulut ja kyllä kannatti, hienoja teoksia! Kovin monta kuvaa en ottanut, ja laitan tänne vain pari. Yläpuolella Sallalaisen Maija Kellokummun maalaus vanhan Sallan maisemista vuodelta 1925.


Sallan taideseuran näyttelystä, Heimo Sovan maalaus. Hän on kyllä löytänyt hyvin oman tyylinsä maalata, pelkistetysti ja suurin siveltimenvedoin. Hyvin erottuivat hänen taulunsa joukosta ja googlettamalla löysinkin paljon maalauksia, ei varmaan haittaa jos tuonkin linkin pistän, niin sitä kautta pääsee katselemaan.


Tällaisia hillakynttilöitä oli markkinoillakin myynissä, kuvan nappasin paikallisen kaupan näyteikkunasta.Omat ostokseni taisivat jäädä tähän pieneen maatuskaan. Monesti on mieli tehnyt maatuska itselle ostaa ja jotenkin sen mieluummin tuolta Sallapäiviltä ostin kuin esim. täältä Stockmannilta. Sallapäivillä kuului venäjän kieltä puhuttavan, yksi esiintyjä lauloi laulunkin venäjäksi. Joten hyvinkin mahdollista että tämä on jopa ihan aito venäläinen. Pienin viidestä mummelista on puolukan kokoinen pallero :)Sitten retkeiltiin taas täällä toisen kylän maisemissa puunhaussa.
Leevi pääsi mukaan ja uimaan.

Nyt jätän teidät rauhaan tältä kuvapaljoudelta vähäksi aikaa :)

4 kommenttia:

 1. Kiva on kuvia katsella ja tarinoita lukea, laita vaan lisää:)

  VastaaPoista
 2. Anja, kuvia ei ollut missään nimessä liikaa, koska olivat hyviä ja mielenkiintoisia, teksteistä puhumattakaan...kattelen ja luen näitä mielelläni...joten kiitos on paikallaan...;)

  VastaaPoista
 3. Mukavat juhlat siellä on ollut,ihanat hillakynttilät,ompa maalaismaisemaakin,kyllä varmaan kuuman päivän jälkeen oli Leevin päästä uimaan:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Irma, Maikku ja ritva teille kaikille :)

  Lämpimät kelit jatkuu, itselläkin uimaan mieli tekisi, mutta kun kaikki rannat ovat automatkojen päässä...

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)