tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kesää ja kulttuuria


Kesä on kaikenlaista puuhastelua täynnä, lomapäivät hupenevat hurjaa vauhtia. Ja lämmintä riittää, samoin kosteutta, kesäsade ropsauttaa vettä aina välillä.

Toinenkin viimevuotinen unikko ilmestyi kukkimaan herneiden sekaan :)


Vaaleanpunaiset liljat kukassa.


Voiko enää olla aurinkoisemman väristä kukkaa :)


Begonia on iloinen yllätys, kukkii yhä vain, vaikka on ollut monet kerrat rankkasateessa, välillä pahimmassa paahteessa.Eilen ajeltiin tytön kanssa Muhokselle T. Jurvakaisen gallerian kesänäyttely katsomaan. Teoksista ei saanut ottaa kuvia, joten nappasin kuvan kahvilasta - kahvit kuuluivat sisäänpääsyn hintaan.

Netissä on kuitenkin kaikkien nähtävillä pieni esittelyvideo näyttelystä, joten ei varmaan haittaa linkitys sinne. Hieno näyttely jälleen kerran, upeita teoksia niin maalaukset kuin veistoksetkin! Joitakin maalauksia olisi voinut jäädä katselemaan vaikka kuinka kauaksi aikaa.

Tänään olikin vuorossa vähän erilaista kulttuuria, nimittäin lapset sai minut houkuteltua elokuviin katsomaan uusinta ja viimeistä Harry Potter -leffaa! Siinä oli jännitystä kerrakseen, vielä 3D-näytös. Elokuva kesti peräti 2,5 tuntia ja jostain syystä nilkat menivät aivan jumiin siinä istuessa, hieman tuskallista oli kävely jonkin aikaa istunnon jälkeen, vaan ovatpa tuosta jo notkistuneet :)

Aamupäivällä aloitin yhdenlaisen projektin, niin kuin tässä ei muuten hommaa riittäisi... Aloin leikata käytöstä poistuneita T-paitoja matonkuteiksi, yksi on jo kerällä :) Yllättävän hidasta ja käsiin sattuvaa puuhaa tuo onkin, tai sitten pihalla lepotuolissa istuen oli erittäin huono työasento. Eihän minulla kangaspuita ole että mattoa pääsisin kutomaan, mutta ajattelin virkata kuteista "jotain" kunhan saan tarpeeksi paitoja leikeltyä.


Tällainen pieni ostos on tullut tehtyä, en ole sitä vielä tainnut esitellä täällä :)
Sopivan pieni ja näppärä lävikkö, jossa tomaatit / rypäleet tms. voi pestä ja olla tarjolla. Huomattu on, että tulevat syödyksi tuosta astiasta nopeampaan tahtiin kuin omasta rasiastaan!

4 kommenttia:

 1. On sinulla ihania kukkasia siellä pihalla. Tämmösellä helteellä tahtoo roppi olla kovilla....ei ihme, että nilkatkin turpoaa. Minulla on jääneet kaikki Potterit katsomatta kun ei ole enää sen ikäisiä lapsia jotka "veisivät" äitinsä niitä katsomaan ::))

  Mukavaa loppu lomaa t. tarja

  VastaaPoista
 2. Kauniita kukkia, etenkin se unikko.
  Kivoja värikkäitä töitä oli näyttelyssä.
  Tuollainen lävikkö olisi aika näppärä
  ja käytännöllinen.

  Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkasia,ihana tuo lävikkö :)

  VastaaPoista
 4. tarja, vielähän nuo kukkii, vaikka osa on jo luovuttanut. Pitkästä aikaa oli ihan kiva käydä elokuvissa, vaikka itse olisin mennyt ehkä jotain vähän muunlaista katsomaan :)

  sirpa, oli ihana näyttely. Nämä unikot tulivat yllätyksenä, viime kesän siemenistä. Kiitos :)

  Kiitos ritva :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)