sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Pikaisesti PudasjärvelläEilen ajelin heti aamusta mutkan Pudasjärvellä, vein äidin ja isän haudoille kukkia. Paljon kauniita ja hyvinvoivia kukkasia jo ennestäänkin, nyt on vielä enemmän :) Hautausmaalla oli juuri hautajaiset meneillään, vieläpä melko lähellä, joten yritin saada kukkani istutettua nopeasti.Yläpuolella kuvassa näkyvän kaksihaaraisen koivun tyveen on kasvanut tällainen hauska pallero.

Mennessä kävin Niemitalon Juustolassa kahvilla ja tietysti söin leipäjuustopalan hillojen kanssa, hyvää oli.Olisin halunnut käydä Pudasjärven kotiseutumuseossa, joka on aivan kirkon ja hautausmaan lähellä, tien toisella puolella, mutta harmikseni se oli kiinni. Tätyi tyytyä kurkkimaan aidan takaa. Ensiviikosta lähtien museo on auki viikonloppuisin.

Ehkäpä vielä tulee sopiva tilaisuus tänä kesänä ajella uudelleen ilman kiirettä Pudasjärvellä ja käydä tuollakin museossa. Matkaan menee meiltä 1,5 tuntia yhteen suuntaan niin kovin tiheään ei tule ajeltua. Jos vielä olisin käynyt Pintamolla "kotona" asti, olisi matkaan mennyt vielä yksi tunti lisää.Sain reissullani toisenkin tuulimyllyn kuvatuksi. Vähän erilainen siipien malli näyttää olevan näillä kahdella. Kun itse ajaa, voi pysähdellä minne haluaa, onneksi tässä oli linja-autopysäkki.


Tien toisella puolella kukkiva niitty.


... joka jatkui perinnemaisemalla järvineen.

Sitten kotimatkan lopun satoikin vettä ja melko rankasti. Sade jatkui vielä illalla kotonakin ja sadekuuroja on tullut tänäänkin.


Yksi begonia jäi itsellekin, istutin sen pöytäkukaksi ruukkuun. Minulla ei ole tainnut aiemmin begonioita ollakaan, ehkä joskus vuosia sitten.Jopas alkaa nuppuja tulla krassiinkin, kun oikein läheltä tutkailee. Olen ihmetellyt kun pelkkiä lehtiä nämä ovat tähän saakka kasvattaneet.


Vuohenjuuri on kukkimisensa kukkinut.


... kun tuoksuvadelma vasta aloittelee.


Daalian nupulla onkin korvat :)Pelargonian avautuva kukka, kuin pieni ruusu.

10 kommenttia:

 1. Ei voi mitään, mutta on tää kesä kaunista, nuo maalaismaisemat, jotka minuakin täällä ympyröi, on kauniita silmän levätä. Kukat sitten vielä koristaa.

  VastaaPoista
 2. Mukavia kuvia olitkin napsinut reissullasi. Isän ja äidin haudat ovat varmaan nyt kauniita kun on paljon kukkia. Aitihän meillä olikin oikein kukkaihminen kuten sinäkin. Minulla on siinäkin hommassa peukalo keskellä kämmentä. Eipä taho kukkaset minulla kukoistaa...tervehtien tarja

  VastaaPoista
 3. Kaunista kesämaisemaa...tuulimyllyineen.
  Vuohenjuurihan on hauskannäköinen
  kukkimisensa jälkeenkin.
  Pelargonia on todella kuin pieni ruusu.
  Mukavaa alkavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Harmi,kun museo oli kiinni! Kauniita maisemia sait ihailla matkallasi. Begonia varmaan kukkii ahkerasti koko kesän. Minulle kävi sellainen haaveri, etten kylvänyt ainuttakaan krassia, vaikka niistä kovasti pidän. Täytyy vain toivoa, että jokin siemen olisi selvinnyt talven yli ulkona ja alkaisi kasvaa. Mukavaa juhannusviikkoa ja juhannusta!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa tämä kesä, kaikenlaista kaunista näkee :) Tuulimyllyt ja nuo kauniit maisemat ovat sitä oikeaa kesää :D Daalian korvat ovat söpöt ♥

  VastaaPoista
 6. Kesäiset maalaismaisemat on tosi nättejä, samaa mieltä olen mummeli kanssasi.

  Tarja, ei minullakaan sisällä kukkaset viihdy kun ei oikein valo riitä, ulkona näin kesällä niitä ihastelen, kuten varmaan sinäkin :)

  sirpa, nyt sain kuvat näistä tuulimyllyistä, aina on ollut niin kiire ettei pysähtymään ole ehtinyt, nyt ehdin :) Kiitos samoin!

  Eikös olekin Essi, kuin jäniksen korvat :)

  Sirkka, harmihan se oli. Olisin käynyt katsomassa vieläkö minun mummun kuva on siellä museon seinällä :) Kiitos samoin hyvää juhannusta!

  Tuula, niinpä kyllä Suomen kesä on kaunis! Pitäisköhän tässä tuonne maalle muuttaa, kun siellä on niin nättiä :)

  VastaaPoista
 7. Ihania kesäisiä maisemia! Täälläkin sataa kaatamalla, tekee hyvää luonnolle.
  Tekstistä nousi esiin kiva murre-ero. Esim. Edam on leipäjuustoa ja se juustomaidosta tehty on juustoleipää meillä päin :). Ei taida paljoa olla tuulimyllyjä (kirjoitin ensin tyylimyllyjä) meillä Suomessa.

  VastaaPoista
 8. Heissuli vei vielä Anja. Meidän mummumme kuva on lähempänä sinua kuin luulitkaan, no nyt meni muisti, mut mikä saari se siellä Oulussa olikan missä on niitä museoita, olikohan turkansaari. Sieltä minä monta vuotta sitten bongasin vihkosen jossa oli kuvia ja kuinka ollakkaan....siellähän se yhdellä aukealla meijän mummo polki mattovääviä. Minä otin siitä omalla kamerallani kuvan itselleni ja tuolla se nyt on minun aarteenani jossain albumissa. Jos et sitä ole nähny niin seuraavan kerran kun menet sinnepäin niin katseleppas vihkoset tarkasti. t. tarja

  VastaaPoista
 9. Markka, se on se pieni ero, kumminka päin :) Tai onko lakka vai hilla ja hillasta kuitenkin tehdään lakkahilloa...

  Tarja, voi että minähän kävin siellä Turkansaaressa, meinasin kirjoittaa viime kesänä, mutta kun katson kuvia, ne on päivätty 7/2009 ! Nyt olisi jo hyvinkin tehdä uusi vierailu siis sinne. Mitään vihkosia en muista nähneeni, mutta ne pitää kyllä löytää seuraavalla reissulla :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)