keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Niittykukkia


Laitanpas tänne jotain, ohjelmaa odotellessa... hups aika taisikin kulua teidän blogeja lukiessa ja katsellessa ja saatoinpa muutamia kommenttejakin laittaa :)

Niin se ohjelma on sarja "Maisemamaalauksen mestarien tyyliin" Yle Teemalla, toinen osa tänään, kertoo Claude Monet'sta. Viime perjantaina satuin huomaamaan ja katsoin elokuvan "Paratiisin värit", joka kertoi taidemaalari Paul Gauguinin elämästä.

Ja nyt jatkan tätä. Paitsi katsoin ohjelman, hain tässä välissä saunapuut, saunan lämmitysaikana kastelin pihan kukkaset (3-4 kannullista) ja kävin vielä saunassakin :)


... juu se on hyvä tapa ja kaunis on tullut Monet'n maalauksesta!
... niinhän se pitää minunkin aina välillä :)


Kiva potretti!


... kun siristelee silmiä.

 - eipäs vaan Monet'n puutarhan kaarisilta, jonka maalasivat ohjelman kuluessa.


Seuraavat kuvat eivät ole enää Monet'n puutarhoista vaan tuolta meidän pihan takana olevalta niityltä, jonne livahdin tänään ennen ruuan laittoa, kun ei mitään kiirettä ollut (mies iltavuorossa ja lapset + koira pohjoisessa).
Päivänkakkaroita, niittyleinikkejä, apiloita suolaheinää... Huomasin että noihin pariin puuhun ei ole tullut lehtiä ollenkaan, taitavat olla kuoleutumassa...  Eivät ne taida ihan meidän pihalle näkyäkään kun ovat siellä puiston reunalla.

Nyt muuten yksi syyllinen selvisi kasvimaan mylläykseen! Siellä "makasi" fasaani penkkien välisessä vaossa, kun menin ulos. Oikein sopiva makuupaikka siinä hänelle näytti olevan, lähti kyllä kiireesti menemään kun hätistelin pois.Lämpöisiä ja leppoisia kesäpäiviä! Ja -iltoja meille päivät töissä oleville :)

5 kommenttia:

 1. Ihania niittykukkia ! Ja tuo ohjelmasarja; se tulee uusintana, ja aikaisemmin kun se tuli, katsoin silmä tarkkana kaikki ihanat jaksot. Haluaa maalata ! :) ... lupaan tarttua siveltimiin... ehkä...joskus... ;)

  VastaaPoista
 2. Kauniita niittykukkia!
  Nyt, kun kerroit Monet`ista tuli
  ensimmäisenä mieleen taulu lumpeenkukista,
  tuon kaarisillan ohella.
  On hieno taito pystyä vangitsemaan
  näkymä siveltimen vedoilla.
  Sinulla on se taito.

  Mukavia inspiraation lähteitä.

  VastaaPoista
 3. Samoja ohjelmia katellaan tv-stä, Teemasta tulee paljon sellaista mistä tykkään, ja onneks uusivat niitä myös...;)

  VastaaPoista
 4. wihtori, minäkin arvelin että taitaa olla uusinta sarja. Olenkin sitten nähnyt myöhäisempiä jaksoja, ei haittaa :) Tämäkin haluaisi maalata, mutta kun on pitkä väli, tulee semmoinen kynnys...

  Kiitos sirpa, ohjelmassa näkyi juuri niitä Monet'n lumpeenkukkatauluja moneen otteeseen, ja samantapaisen maalasivatkin. Tarpeeksi suurta inspiraatiota odottelen ja toivon, että saisi siveltimiin tartuttua :)

  Maikku, nämä on tosi mukavia :) Hyvä kun sattuu joskus kun on yksin kotona, muutenhan tv olisi jossain urheilu tms. kanavalla.

  VastaaPoista
 5. Minulta on mennyt tuo sarja ihan ohitse, höh. No, en ole ehtinyt kuukausiin katsomaan telkkaria.

  Haluaisin käydä paikan päällä tutustumassa Monetin puutarhaan joskus. Oikea unelmapuutarha. Minulla on kirja, jossa kertomuksia ja kuvia paikasta. Upea paikka, kuten maalauksetkin tietenkin!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)