maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kotona jälleen


Juhannus vietettiin vähän pohjoisemmassa Sallan Kotalankylässä, semmoiset 700 km taisi tulla autossa istuttua, toki tuo matka on edestakaisin laskettuna. Niinpä sovin että pidän vielä tämän maanantaipäivän töistä vapaata. Huomenna arkinen aherrus edessä, mikä tuntuu nyt oikeasti tosi "hullulta" kun muu perhe on lomalla ja kesä parhaimmillaan.



Sää oli koko koko viikonlopun ajan tuolla pohjoisessa hyvin "ailahteleva" - Välillä oli hyvinkin aurinkoista ja sitten tuli sadepilvet ja ropsautti kunnon sateen. Tuli jonkin verran ulkoiltua, joka päivä ainakin kylän ympäri kävely, reitti kulkee tämän Kuolajoen yli kahden sillan kautta.



Näissä kuvissa näkyy kun aurinko paistaa taustalla näkyviin Salla tuntureihin, osa niistä taitaa olla Venäjän puolella.


Melko iso pesä puussa


Juhannusaattona paistettiin tietenkin makkaraa lisukkeineen. Muurinpohjaletuilla herkuteltiin juhannuspäivän kunniaksi, nam :) Muutenkin tuli kyllä syötyä paljon ja hyvin! Että kiitoksia vaan taas sinnepäin :)



Tämä kuva on otettu tuon kuvan keskellä olevan poron takia, siellä se on jos oikein tarkkaan katsoo!



Leevi pääsi mukaan kun haettiin peräkärryllinen saunapuita kotiin tuomisiksi.




Puunhakumatkalta tullessa kahviteltiin näin kauniilla paikalla. Aatsingin kylän uimarannalle rakennettussa suuressa kelohonkaisessa grillikatoksessa. Kaunis kylä!

Sallassa oli muuten hurjan paljon lampaita!! Niitä näkyi vähän joka kylällä, mustia ja valkoisia. Ovat siellä maisemanhoitajina, eli pitävät ruohikot matalina, mukavan näköisiä. Harmi kun minun kamerasta ei yhtään lammaskuvaa kuitenkaan löytynyt, taidettiin mennä niistä niin vauhdilla ohitse.



Tullessa pyysin tyttöä kuvaamaan nämä hattumättäät. Hattuja on ilmeisesti kaikkiaan 8 kpl, koska kyltissä lukee "Seitsemän veljestä ja isä". Laittavat hatut aina kesän ajaksi, on näillä joku tarinakin, en sitä nyt vain muista :)



Kotimatkaa... Muutamassa kohdin porot tukkivat koko tien, taisi hyttyset ahdistella niitä metsikössä.

Pohjoisessa oli muuten vähemmän sääskiä kuin täällä meillä. Mäkäröitä oli sen verran että pääsivät minunkin käsivarteen kutisevan paukaman puremaan.


Lämmintä kesäistä viikkoa!

7 kommenttia:

 1. Hyvin samanlaista säätä oli Keski-Suomessakin juhannuksen ajan. Hienoja sadepilviä, uhkaavan näköisiä. Minun on niin ikävä tuonne tuntureihin ja vaarojen rinteille. En vain tiedä milloin pääsen seuraavan kerran. Kyllä varmasti vielä pääsen.

  VastaaPoista
 2. Kauniissa maisemissa olet juhannuksen viettänyt.
  Kiva katsella näitä kuvia pohjoisesta.
  Kyllä siinä sinun kuvassasi näkyi se poro,
  mutta paremmin tuossa viimeisessä:))
  Aika hauskoja nuo hattumättäät.
  Mukavaa työviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiva juhannus teillä siellä pohjoisen tunturimaisemissa! Muistuu mieleen noista kuvistasi omat muistot Ruotsin tuntureilta joskus kauan kauan sitten...

  VastaaPoista
 4. Kovin on pilvet juhannusta juhlistaneet, eivät ole paljon malttaneet sivuun siirtyä. Noin pohjoisessa en olekkaan koskaan käynyt, kittilä on silläsuunnalla pohjoisin paikka.
  Hienoja kuvia maisemista ja siellä se poro pilkistelee.
  Oikein hyvää työvikkoa tässä lämpiävässä kesäsäässä.

  VastaaPoista
 5. ...nami, niistä lettusista olisin osan ottanut, vaan ei onnistunut....;D

  VastaaPoista
 6. Valokki, sirpa, Sirkka, mummeli ja Maikku kiitos teille kaikille kommenteista. Viikko lämpenee yhä vain, ainut hyvä puoli oli tänään, että toimistossa kerrankin toimi ilmastointi oikeaan aikaan :) Ei ollut kuuma.

  VastaaPoista
 7. Kauniit olivat Juhannus maisemat :) Ilmat olivat samanlaiset kun täälläkin, täällä olivat lisänä hyttyset :)Itikat ja mäkärät ne porojakin kiusaavat, tulevat tuulisille paikoille ja tukkivat tiet :D

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)