torstai 30. kesäkuuta 2011

Helle hellii

En ole edes lämpömittariin katsonut töistä tultuani mutta voin sanoa että LÄMMINTÄ ON! Kovin kauaa ei jaksa pihalla olla, vaikka päivän on odottanut että ulos pääsisi :)


Krassit kukkii jo :)

Tänään oli auennut kaksi keltaistakin kukkaa!

Töissä on harvinaista, että ilmastointi kerrankin toimii oikeaan aikaan ja on niin tehokas, ettei ole kuuma sisällä. Tosin iltapäivällä kattoremontin käryt alkoivat tulla sisälle. Neljältä kun ulos pääsee, kuumuus lyö asfaltoidulla pihalla vastaan kuin saunassa.

Nyt on varmasti ihana olla lomalla, varsinkin jos lomaa viettää vesistöjen äärellä ja voi pulahtaa uimaan viilentävään veteen aina välillä. Ihan hyvä näinkin että koko loma on vielä edessäpäin, alku häämöttää reilun viikon päässä :)


Eilen tällainen pieni sieni nökötti pihan perällä, tänään sitä ei enää näkynyt!

Pienempi puska Varjoliljaa kukkii jo, isompi ja varjoisemmassa paikassa oleva on vasta nupulla.

Päivänkakkaroita vasemmalla...

... päivänkakkaroita oikealla

Niityt täynnä luonnonkukkia...

Heinää

Lisää heinää

Tämä tuoksuu voimakkaasti!

Vaatimattoman näköisiä valkeita ja vaalean ruskeita perhosia lepattaa tuossa niityllä, mutta eihän niitä kuviin saa, ovat niin levottomia.Tilasin netistä toissanpäivänä pari vanhaa tukkilaiselokuvaa, olivat tulleet jo eilen postilaatikkoon, oli ennätysnopea toimitus! Kuningasjätkä katsottiin jo eilen illalla, pitää vielä ajan kanssa joskus kelata ja ottaa muutamia kuvia talteen, arvaatte varmaan mitä varten :) Tosi hyvä elokuva, mitä nyt vähän turhan ronskeja ja rajuja olivat sekä tukkilaiset että kylän miehet jotka eivät tykänneet kun tukkilaiset tulivat tansseihin kylän tyttöjä tanssittamaan.Vanhempi leffa on vielä katsomatta, tai siis onhan tämä aiemmin nähty ehkä moneenkin kertaan, siitä on jo niin paljon aikaa, etten muista. Tämä on tietysti mustavalkoinen, mikä ei haittaa yhtään!

Siinäpä tämänkartaiset kuulumiset. Näyttely on periaatteessa jo ohitse, mutta sovin että hain taulut pois vasta lauantaina, kun seuraava taiteilija ei vielä ole tuomassa omiaan. Hyviäkin uutisia on tullut, pari maalaustani on päässyt uuteen kotiin :)

Mukavia kesäpäiviä!

8 kommenttia:

 1. Kuumaa on täälläkin, varjossa nyt 25 astetta pieni tuulen vire onneksi viilentää vähän. Sisällä on tähän asti ollut viileää mutta nyt tuntuu että lämpiää täälläkin :)
  Joko nyt on krassinkin kukinta aika, voi kun aika menee nopsaan. Kuusi herätystä ja sitten alkaa loma.
  Ihana tuo vanha elokuva, Me tulemme taas, sitä katsoo aina uudestaan :D

  VastaaPoista
 2. Kiva kun sait taulujasi myytyä, mutta tuleekohan sinulla niitä ikävä kun niin kauniita ovat. Lämmintä viikonloppua ....t.tarja

  VastaaPoista
 3. Helle hellii täälläkin. Minullakin varjoliljat kukkivat parhaillaan. Krassit jäivät valitettavasti tältä kesältä kylvämättä, vaikka pidän niidtä niiiiiin! Tulee sentään lumen alla talvehtineista kehäkukan siemenistä kehäkukkia ilostuttamaan loppukesää. Kiva kun kauppa kävi näyttelyssä! Lämmintä kesänjatkoa!

  VastaaPoista
 4. Meillä kukkaset saavat olla oikeastaan omissa oloissaan, musta on niin kamalia kukkapenkeissä viihtyvät ötökät, että ne karkoittavat kaikki mun puutarhanhoitohalut :( Tosin kesäkukkasia on kiva laittaa. Saanko kysyä mitkä taulut muuttivat uuteen kotiin? Tosi mukava kun taulut ovat "saaneet uuden kodin". Näyttelysi oli kyllä tosi hieno ja hyvällä paikalla, joten katsojiakin on varmasti riittänyt!
  pt

  VastaaPoista
 5. +32 meilläkin, verhot kiinni ja tuuletin päällä, ulkona ei voi olla kun pihalle porottaa koko päivän kuumasti, no ei lämmin luita riko voipi sanoa nyt.
  Kukkaniitytkin kaipaisivat vähän vettä jo.

  VastaaPoista
 6. Hellettä ja ukkosta tänään Pohojamaalla ;) Kauniita kukkaniittyjä, nyt on kesä parhaimmillaan. Huippuhienoa, että taulusi ovat menneet kakupaksi.

  VastaaPoista
 7. Kyllä se on helle hellinyt, vähän liian kanssa, henk.koht.mielipiteeni on, että riittäis jo! Mulla on oman taideseuran yhteisnäyttely vasta elokuussa, yleensä on ollut jo kesäkuussa.Neljä taulua jyrytykseen, on 40v.pippalot seuralla. En viellä tiedä mitä vien, onhan tossa niitä, pitäis olla vähän nk.koko uran aikana tehtyjä töitä esillä tässä näyttelyssä...;)

  VastaaPoista
 8. Kiitos teille kaikille!

  Tuula, tänään on ollut yhä kuuma, meillä on onneksi varsinkin nyt illasta tuullut ihanasti, vähän viilentää.

  Tarja, niin on vaikka sitä "keltaista maisemaa" taitaa vähän ikävä tulla, mutta katselen sitä verkkokalvoilta, johon lienee syöpynyt :)

  Sirkka, minä laitoin pitkästä aikaa krasseja, nyt olen kyllä niihin hyvin ihastunut :) Tuoksuvatkin kuin ruusut konsanaan!

  pt, minulla on tuo alapihan kasvimaa hunningolla, siellä viihtyvät sääsket! Juu saa kysyä, karhutaulu ja Aurinkolehto (eli keltainen maisema :) oli myyty!

  Leenamarketta, kyllä vähän tuskaista välillä jo on tämä lämpö oikeasti... nyt on onneksi jo satanutkin ja tuulee, taitaa viiletäkkin.

  Kaarnikka, niinpä nyt on kesä kauneimmillaan :)

  Maikku, kyllä vähän vähempi riittäis minullekin jo! Teillä onkin mukavaa tiedossa elokuussa, sinulla taitaa tosiaankin olla paljon tauluja mistä valita, ja kauniita!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)