perjantai 17. kesäkuuta 2011

Fillarilla


Eilen illalla kävin ensimäistä kertaa tälle kesälle kunnon pyörälenkillä, taisi tulla liki 10 km poljettua, minun etananvauhdilla siihen saattoi melkein tunti mennä. Tosin pysähdyin pari kertaa ja yhdesti palasin takaisin kun ohitin vahingossa risteyksen :)Tämä traktori meni niin lujaa pellolla että pölinä vain kävi.Vetistelin koko ajomatkan näillä herkillä silmilläni, aurinko paistoi ja tuuli kävi silmiin. Pitkän aikaa kuikuilin että missä ne kuovit huutelee, ei näkynyt kummallakaan puolella pellolla ja jostain se kuului. Sitten huomasin että olivat miehittäneet peltoaukean katulamput ja niistä huutelivat toisilleen.Vähän jännästi tämän puun oksat on kasvaneet, vai latvojako nuo kaikki ovat...

Vieläkin ihmettelen, kun näin kolme joutsenparvea lentämässä rannikkoa seuraillen kohti pohjoista, Kemiin päin. Ensimäisessä parvessa lensi 6 joutsenta, kun vasten aurinkoa niitä tirristelin. Seuraavan parven ylilennon aikana olin ison risteyksen alikuluissa, mutta ehdin laskea että ainakin parikymmentä siinä oli! Sitten vielä kuulin jo kaukaa kolmannen parven tööttäilyt, mutta menivät sen verran kauempaa että niistäkään en kuvia saanut.

Mihinkähän ne tähän aikaan noin suurella joukolla matkasivat?Kotona leikittiin jälleen kuurupiiloa fasaanin kanssa :)Tästä on tullut vakituinen vierailija pihan perälle. Sieltä se huutelee, kun pysyisi poissa kasvimaalta ja kukista.Juhannusruusu aloittelee kukintaansa.Tältäköhän sammakosta tuntuu raparperin alla :)Joutsenten ihmettelyyn sopii hyvin lopuksi tämä :)

Lämmintä ja leppoisaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Komean männyn näit pyöräretkelläsi.
  Tuo fasaani on todella tykästynyt teidän
  puutarhaan.
  Mitenkähän sen sais ymmärtämään
  missä on tepastelu sallittua.

  Kiitos kauniista musiikkiannista.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Voi sitä mäntyä, mikä lie kasvuun vaikuttanut kun noin erikoisen muodon saanut. Minun kasvimaallanihan asusti viimekesän fasaanikukko ja ensin aina pelkäsin että aiheuttaa tuhoja, mutta ei tehnyt pahojaan ja oli jotenkin niin hellyyttävää kun ystävyistyivät Himmun kanssa, ensin ajoi sitä pois kun käskin, sitten loppukesästä ne vain olivat rinnakkain ja jos käskin Himmun ajaa pois, Himmu vain muodon vuoksi hiukan komensi sitä ja taas seurustelivat. Oli verraton pari, Nyt ei ole näkynyt koko kesänä ja sen nukkumapaikkakin myllyn seinustalla on koskematon joten ei ole käynyt.

  VastaaPoista
 3. Vissin ne joutsenet sukuloimaan olivat menossa, joku suvun päämies pyöreitä täytti!? Pyöräilyt jäi, kun en uskoltanut kaupungilla sitä tehä, sain sen myytyä sellaiselle joka osaa käyttäkin sitä, saman talon Liisa sen osti!

  VastaaPoista
 4. Kiitos sirpa, samoin hyvää viikonlopun jakoa!

  mummeli, vai on teilläkin "oma" pihalintu ollut :) Meillä ei Leevi koira ole nyt kotona, ehkä siksi fasaani alkanut yhä paremmin viihtymään.

  Maikku, niinhän se tietysti onkin, Kemissä hyvät ateriatarjoilut odotti niin kiireellä lensivät :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)