perjantai 27. toukokuuta 2011

Rekvisiittaa

Tänään pidin töistä vapaapäivän. Vein viime syksynä maalaamani karhutaulun kehystettäväksi ja sovin näyttelyn ripustusajankohdasta keskiviikolle. Taulujani on siis kesäkuun ajan Oulussa Taide ja Kehys Jokelan näyteikkunoissa katseltavana. Ikkunaan kuulemma saa halutessaan viedä rekvisiittaa näyttelyn ajaksi. Kysäisin asiasta, kun ikkunat näyttivät vähän karuilta sellaisenaan. Kävin sitten kangaskaupassa ja sieltä löytyikin mukavia kangaspaloja sopivan halvalla, tosin nämä kankaat eivät ole kovin suuria että pitää nyt katsoa saako näistä jotain aikaiseksi.Sinisen sävyt ajattelin tuovan mieleen veden, järvet... ja vaalea vihreä saa näytellä vaikkapa keväistä ruohoa. Perhoskangasta oli ihan pakko ostaa, vaikka olikin pakasta leikattava, raskin ottaa vain metrin verran. Ajattelin leikata sen puoliksi niin saan pariin ikkunaan vähän perhosia "lentelemään" :)Sitten sain päähäni että pitää olla päivänkakkaroita... Olisi pitänyt heti mennä Halpahalliin, siellä oli näin runsas kimppu muutamalla eurolla. Ajattelin leikata kukat varsineen irti kimppupohjasta ja ripotella/asetella niitäkin rekvisiitaksi.

Pitää varmaan jakaa näitä jotenkin eri ikkunoihin kun on niin monenlaista ja kaikkea vähän. Ja itse taulut, näyttelyn pääasia toki. Arveltiin että ainakin kymmenen taulua mahtuu ikkunoihin ja enemmänkin jos laitetaan kahteen tasoon, mutta eiköhän se kymmenen ole ihan hyvä määrä. Ajattelin ottaa nyt kaikista kesäisimmät maalaukset tähän mukaan. Nimilaput pitää tehdä ja laittaa kuvat sähköpostilla liikkeeseen nettiä varten... monta asiaa muistettavana.Tämän orvokkikimpun ehdin jo hätäyksissäni Tiimarista ostamaan kun oli tarjouksessa ennen kuin löysin päivänkakkarat. Onpahan nyt silkkikukkia ihan riittävästi, ainakin loppuiäksi :)Tämä pikkuinen on ihan aito, juuret maassa :) Näitä putkahtelee nyt yllätyksenä edellisvuosien jäljeltä.Tuomi aukoo kukkiaan pihan perällä, tuoksu on ihana!Jänöpupu säikäytti minut, lähti aivan vierestä loikkimaan... ei edes pysähtynyt kuvattavaksi.

Mukavaa viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Uskon, että noilla kankailla ja kukilla
  saat kivaa piristystä ikkunoihin ja taulusi
  tulevat hyvin esille.
  Kai näytät meille sitten kuvia ikkunasta?
  Harmi, kun tämä Suomi on niin pitkä.
  Toivotan paljon ONNEA näyttelyysi.
  Iloiset viikonloppu terveiset!

  VastaaPoista
 2. Kaunista tuo perhoskangas! Sinulla on nyt mielenkiintoista puuhaa näyttelyn pystyttämisessä. Ja päivänkakkarat tuovat kesää ja keveyttä taulujesi lomaan. Paljon onnea näyttelyysi. Odotan postaustasi siitä. Hyvää ja leppoisaa viikonloppua Sinulle.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa palata takaisin näihin luku-ja kirjoitushommiin! Tarkoitus on käydä kk.lukemattomat sivusi läpi lähiaikoina...;)

  VastaaPoista
 4. Sinulla on mielenkiintoista puuhaa nyt näyttelyn pystyttämisen kanssa. Tulee varmaan kauniit ikkunat rekvisiittasi kanssa! Onnea paljon näyttelylle! Olet ollut ahkera kun sait kokoon näyttelyn taas!

  VastaaPoista
 5. Kiitos sirpa, anja, Maikku ja Sirkka. Katsotaan nyt miten käy näyttelyikkunan rekvisiitan kanssa, ainakin taulut sinne menee, se on varma :) Ja luultavasti postauskin tulee ajallaan.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)