keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Pokaali


Sain tällaisen Pokaali tunnustuksen Tuulalta Äite puuhailee -blogista, kiitoksia paljon!Tähän kuuluu kertoa kahdeksan asiaa tai tunnustusta itsestä. Minä en meinaa nyt mitään keksiä, kun kaikkea mahdollista on täällä jo tullut kerrottua. Ajattelinkin että jos löytäisin kahdeksan kaupunkia, paikkakuntaa tai maailmankolkkaa, jotka kuuluvat elämääni, siinähän niitä tulee asioitakin samalla, ehkä joku kuvakin jos löytyy.1. Pintamo, kylä jossa synnyin ja vietin huolettomat lapsuusvuodet. Ala-asteen kävin Pintamon ala-asteella, koulumatkaa oli ehkä pari kilometriä taivallettavana aamuin illoin. Heinäntekoa, marjanpoimintaa, keinuntaa keltaisessa keinussa voikukka päässä, paljon paljon uintia Pintamojärvessä...

2. Pudasjärvi, jossa kävin ylä-asteen ja lukion, matka kuljettiin bussilla. Työharjoittelussa olin ainakin Pudasjärven kirjastossa. Ja Osuuskaupassa olin jonkin aikaa töissä "herkkupisteessä" tykkäsin tosi paljon, siinä oli pieni kahviokin. Silloisella Telelaitoksella olin myöskin töissä vähän pidempään jossain vaiheessa.

3. Taivalkoski, vanhin siskoni perheineen asettui asumaan Taivalkoskelle. Taisin olla melko useasti heillä käymässä viikonloppuisin, kun asuivat aivan tanssipaikan vieressä :) Yhtenä kesänä olin hoitamassa heidän silloin pieniä lapsiaan, ihan virallisessa työsuhteessa.4. Kemi, jonne muutin opiskelemaan Kauppaoppilaitokseen. Opiskeluaika oli vauhdikasta ja vapaata (?) Valmistuin sihteerilinjan yo-merkonomiksi. Mieskin sieltä löytyi, hänkin opiskelemassa, eri alalla ja eri koulussa. Jäin sitten Kemiin töihin, aluksi Matkahuollon asiakaspalvelijana, sitten Länsi-Pohjan keskussairaalassa osastosihteerinä.

Lisätäänpäs tähän väliin, että meidän häät vietettiin kotonani Pintamolla "Pihlajan kukkimisen aikaan" eli ennen juhannusta, vihkiminen oli Pudasjärven kirkossa. 
5. Salla ja siellä tarkemmin Kotalankylä, josta mies on lähtöisin. Sallassa "ukkilassa" on vietetty paljon loma-aikoja varsinkin kun lapset olivat pienempiä. Miten sitä ennen oli aikaa aina lähteä, eihän nykyään ehdi koskaan mihinkään, varmaan viikonloputkin oli pidempiä ennen... Ylemmässä kuvassa olen uimassa Kuolajoessa ja alemmassa on hillanpoimijan unelma :) (Klikkaa isommaksi, jos halut kaikki hillat/lakat/suomuuraimet näkyviin)6. Kempele, tänne muutettiin yhdessä Kemistä, kun mies sai täältä töitä ja täällä yhä asutaan kuten kaikki jo tietävätkin. Lapset ovat syntyneet, tyttö -95 ja poika -98, molemmat aivan loppuvuoden lapsia. Kuvassa meidän pienet pojat tosi pieninä muutamia vuosia sitten.7. Oulu, tässä ihan Kempeleen kupeessa, vai onkohan se sittenkin toisin päin :) Oulu on meidän iso City, jossa käydään vähän väliä hurvittelemassa (kuten kuvassa meidän tyttö pikkuruisena), pian on taas tivoliaika... sinne ei kyllä minua enää taida saada lähtemään. Ja tietysti työpaikkani on ollut jo yli 20 vuotta Oulussa. Oulussa asioidaan muutenkin, shoppaillaan ja käydään elokuvissa jne.8. Mitä ihmettä tähän nyt enää... Olkoon vaikka Kanarian saaret :)
Sinne on tehty perheen kanssa pari reissua ja tosi mukavia ovat olleet, mikäpä ihanampaa kuin päästä talven keskeltä lämpimään.

Siinä sitä taas tuli kerrontaa pitkän kaavan mukaan, ihme jos joku jaksoi tuon lukea...

Tämän tunnustuksen saat vapaasti napata mukaasi, jos sinulla ei vielä tätä pokaalia ole, kun en nyt osaa ketään nimetä tässä saajaksi ja joillakin voi tämä jo olla. Mukavaa on aina lukea toisten tunnustuksia ja kertomuksia itsestään ja elämästään.

*****

Täällä on nyt vihdoinkin satanut vettä, maanantain satoi ja vielä yölläkin, nyt ruoho kasvaa kohisten ja puissa on pienet lehdet! Kaikki näyttää tosi vihreältä ja raikkaalta ulkona. Tiistaiaamuna oli muuten tosi paljon kastematoja tiellä, kun lenkitin koiran aamulla 6'lta! Syy noin aikaiseen reippailuun on että vein tytön lentoasemalle, jossa piti olla jo 5:15, lähtivät kouluryhmän kanssa Latviaan, Riikaan. Juuri äsken soitteli, kivaa on kuulemma ollut, perjantaina tulevat illalla myöhään takaisin.

9 kommenttia:

 1. jaksoin lukea ;) eikä tehnyt tiukkaakaan. Aivan herkullisen syötävä hillasuo...en ole ikäissäni nähnyt moista (enpä tosin ole hirmusti pohjoisessa käynytkään). Kerran asuin Raahessa puoli vuotta ja sille tielle meinasin jäädä, mutta mies tuli ja haki pois. Oulussa olen käynyt muutaman kerran ja Hailuodossa, joka on ihana paikka, täynnä salaisuuksia.

  VastaaPoista
 2. Kivat tunnustukset! Meilläkin nyt satanut ja yhä tänään pitäisi sataa. Kyllä nyt sitten luonto jaksaa.
  kivaa viikonloppua sinne ylemmäksi.

  VastaaPoista
 3. Oikein kivat tunnustukset ja kivasti kerrottu.
  Olipa siellä suolla paljon hilloja,
  aih..leipäjuustoa ja hilloja, maistuis..:)

  Tänne on luvattu viikonlopuksi aurinkoista.
  Eli, aurinkoiset terveiset täältä etelästä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos wihtori, silloin poimittiin hilloja saavikaupalla :) Hailuotoon on mentävä lautalla ja se tosiaan on kiva paikka, minäkään en ole käynyt kuin pari kertaa.

  Kiitos mummeli, meilläkin satoi taas tänään ja aika kylmää on ollut, tuulista. Äsken kuitenkin kun kävin Leevin kanssa kävelylenkillä, paistoi aurinko vähän aikaa.

  Kiitos sirpa, leipäjuusto ja hillat on herkkua :) Vähän epävakaista on luvassa tänne, mutta ehkä se aurinkokin jossain välissä näyttäytyy.

  VastaaPoista
 5. Ihana oli taas lukea plogiasi ja nuo kuvat ovat aivan ihania. Isämme tekemässä keinussa keinut tuossa kuvassa, kylläpä siinä onkin monet mukavat vauhdit saatu. Ja on se kumma, että ihan niinkuin uutena asiana tulivat nuo aikaisemmat työpaikkasi. Mutta...nyt kun luin, muistan sinulla olleen monta työpaikkaa ennen nykyistä paikkaasi. Mukavaa viikonloppua, rentoudu hyvin. t. tarja

  VastaaPoista
 6. Kiva lukea elämästäsi ♥ Nämä kertomukset ovat ihania kun meitä on pitkin poikin Suomea ja kuitenkin kaikilla on vähän samanlainen elämänkaari :) Sinulla on luontokin niin erilaista siellä, mukavaa kun pääsee kuviesi välityksellä ihailemaan niitä :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos tarja, aika monta työkokemusta on, enkä edes maininnyt Oys'n arkistoa ja Oulun yliopiston YTHS'ää...kunnes jumituin tuonne nykyiseen paikkaan :) Kiitos samoin hyvää viikonloppua!

  Kiitos Tuula. Samoin minusta on tosi kiva päästä näkemään täällä erilaisia kuvia ja kuvailuja, luonto on tosiaan erilaista, taitaa olla karumpaa täällä pohjoisemmassa.

  VastaaPoista
 8. Onkohan tuo hillakuva siltä kesältä kun minulla meni se selkä ja miehet joutuivat viemään Roihin ja selkä leikattiin.Ukki muistaa aina mainita kun tulee mieleen, kotona oli Anja tehnyt sillä aikaa porsaankyljykset, uudet perunat keitänyt oli kuulemma tosi hyvät" jäänyt mieleen." mummo

  VastaaPoista
 9. Enpäs muista, taisi olla silloin useana vuotena hyvästi hilloja siellä poimittavana. Hyvä kun ruoka on maistunut :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)