sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Leipomuksia


Tänä päivänä tuli tehtyä jotain aivan muuta kuin mitä piti...


Erehdyin aamulla sanomaan ääneen, että tekisi mieli marjapiirakkaa, siitä se sitten lähti... Poika, jonka jalka on siis yhä kipeä (ei kuitenkaan murtunut) mutta menee kuitenkin jo kouluun huomenna, ei tunnetusti pidä marjapiirakoista!Tein tämän siitä huolimatta :) Pakastimesta löytyi jos jonkinlaisia marjoja, ei kuitenkaa mustikoita joita toivoin löytäväni. Tuli varsinainen sekamarjapiiras; mansikoita, puolukoita, mustaherukoita ja karviaisia. Pohjataikinaan laitoin vähän vähemmän sokeria ja jauhoista osan grahamjauhoja. Marjojen päälle vielä kermaviili (+kananmuna, sokeria ja vanill. sokeria). Yllättävän hyvää tuli! Otin Sikke Sumarin tv'ssä opettamat ohjeet käyttöön ja laitoin leivinpaperin vuokaan rasvauksen ja jauhotuksen sijasta :)Tein myös tätä, sille jalkakipuiselle :) Pitkästä pitkästä aikaa, ja täytyy sanoa että hyvää on tämäkin, pitihän se yksi pala itselläkin ottaa kahvin kanssa. Pistin puolet leipomuksista pakastimeen, onpahan nyt vähäksi aikaa siellä herkkuja mistä ottaa sulamaan.Oikeastaan oli tosi kiva leipoa pitkästä aikaa. Nyt vain väsyttää entistä enemmän, kun ne normaalit ruuanlaitto- ym. hommat on kuitenkin tehtävä. Välillä piti ottaa parikin kertaa sellainen rentoutushetki että meni vain pihalle istumaan hetkeksi, linnunlaulukonserttiin.

Jossain välissä kyllä oli haravakin kädessä, ja kastelukannu... hmm...
Taas se pyykkikone piippaa tuolla, että eipä muuta kuin ripustushommiin... Tänään on ollut taivas jo pitkään sen näköinen että kohta tulee vettä. Vielä ei ole pisaraakaan tullut, joten olisi ne pyykit kuivuneet ulkonakin.

Hyvää alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Nam, ois maistunut täälläkin :)

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköisiä piirakoita olet
  leiponut... maiskis.
  Enää ei tule niin paljoa leivottua, kun
  olemme isännän kanssa kahden.
  Paitsi, kun nuoret tulevet, silloin on omena-
  tai mustikkapiirakka tilauksessa.
  Me saimme eilen vettä ja kyllä luonto sitä
  jo kaipasikin.
  Mukavan jännittävää peli-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Herkkuja olet leiponut, auttaa jalkakipuun :)

  Täällä oli viime torstaina mahtava ukonilma ja vettä tuli rankasti. Nyt arpoo, sataako vai ei :D

  Mukavaa alkavaa viikkoa !

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia teille wihtori, sirpa ja Tuula kommenteista! Harvoin nyt on tullut leivottua, nyt kävi näin :) Täällä ei vieläkään ole satanut, ilta-aurinko tuolla juuri pilviä värjää... Suomi ja Ruotsi pelaavat taustalla :)

  VastaaPoista
 5. Sinulle on noudettavaa blogissani :)

  VastaaPoista
 6. Mitäs se Tuula nyt, pitääpä käydä kurkkaamassa :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)