lauantai 16. huhtikuuta 2011

Vihertää

Tänään on ollut ihanan aurinkoinen päivä, mutta kovin kova ja kylmä tuuli.

Rairuoho kasvaa...

Tällaiseenkin pieneen koriin tupsautin siemeniä :) Leikattukin on jo kertaalleen.Muutenkin on taimien kasvatus melko hyvällä mallilla, saa nyt nähdä saanko kukkimaan asti...


Tämä ainakin kukkii jo toistamiseen, talvella ostamani tulilatva innostui lepotauon jälkeen uudelleen :)Eli tähän väliin tulee huonot uutiset, tuo yllä oleva oli jo melkein arvattavissa, mutta kyllä silti harmittaa. Hyvin pieni prosentti hakijoista avustuksen saa, kuten luvuista on laskettavissa, oliskohan noin 5%.

Toinen huono uutinen on, että se muutama postaus takaperin esittelemäni "onnenamuletti" on poissa... Auto oli huollossa torstaipäivän ja sen aikana pieni koru oli kadonnut tutulta paikaltaan kojelaudan kellon edessä olevasta kolosta. Kyselin huoltamolta havaintoja siitä, eipä ollut. Arvelivat että kun autoa oli pitänyt heiluttaa jossain renkaiden suuntauksessa, että siinä on voinut lennähtää jonnekin. Ei sitä vain mistään löydy vaikka olen yrittänyt etsiä.  Ja se kolmas mieltä alas painanut asia on edelleen jatkuva työpaikan yt-tilanne.

Nyt taas iloisempiin asioihin :) Tänään käytiin pojan kanssa hänen asioillaan kaupungissa.Tämä lippis taisi nyt olla se tärkein asia, mieluinen löytyi :) Lisäksi ostettiin t-paita ja vaihdettiin pari pelattua peliä uusiin pelikaupassa.
Minun ostokset kirpparilta mahtuvat tähän kuvaan; Glorian Antiikki lehti ja pikkuinen norsu.Norsunpoikanen oli ostettava, kun kotona oli jo ennestään tuo aikoinaan äidiltä saamani ihan samanlainen iso norsu.

Tykkään selailla Antiikkilehtiä, jo pelkät kuvat on niin inspiroivia ja niissä on kaikkea mielenkiintoista yksityiskohtia myöten. Jossain vaiheessa tilasinkin pienen ajan tätä lehteä mutta lopetin kun oli niin kallis, eikä kaikissa numeroissa niin mielenkiintoisia asioita ollutkaan.


  

Taiteesta näissä lehdissä kerrotaan myöskin. Tässä numerossa esiteltiin suomalainen Hugo Bacmansson (1860-1953). Mitä ehdin jo pikaisesti lukaisemaan, hän asui pitkiä aikoja esim. Afrikassa, Marokossa, josta paljon maalauksia, vuonna 1917 hänet nimettiin Venäjän taistelumaalareiden johtajaksi, melkoinen nimitys. Tuo alin oikea maalaus "Tiedustelu Kara Loman joella" on valtavan suuri, 169x242 cm, sijaitsee nykyään Pietarin Eremitaasissa.

Nyt on iltalukemista täksi illaksi kun perehtyy tarkemmin tähän artikkeliin ja koko lehteen.Janne sai kaupungista ajellessamme kymmenen joutsenta samaan kuvaan, aika hyvin kuvattu liikkuvasta autosta. Pellolla oli paljon enemmänkin näitä joutsenia, mutta ei ollut pysähdyspaikkaa siinä että olisi vielä oikein saanut zoomattua.

*****

Muumimamma kevättuulissa ja tunnelmissa:Samoin muumilapset:Hyvää Palmusunnuntaita!

12 kommenttia:

 1. Ihanaa palmusunnuntaita sinullekin. Antiikki-lehti tulee minulle, ja kyllä sen parissa viihtyy pitkään ja vielä myöhemminkin, kun näistä wanhan tavaran asioista tykkää ;)

  VastaaPoista
 2. Harmitus sentään kun kadotit onnenamuletin ja tuo päätöskin vielä kielteinen, vaan on paljon hakijoitakin :/
  Positiivisena ihmisenä löysit mukavia asioita piristämään kuitenkin.
  Mulla on samanlaisia norsuja, kerään norsuja :)
  Kivasti jo sinulla vihertääkin, kuten keväällä kuuluukin :)
  Leppoisaa lauantaita :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon antiikki-lehden esittelystä! Ei ole käynyt mielessäkään että tutustuisin siihen, mutta sehän vaikuttaakin tosi mielenkiintoiselta!! :)

  VastaaPoista
 4. No niin, sinne ne siis joutsenet tulleet meiltä, kun ainakin kuukauden oleilavat täällä parissa sulapaikass on nyt taas matka jatkunut eteenpäin.

  Kiva ostos tuo piikkunorsu ison kaveriksi. Ihan ovat samanlaiset.

  miksiköhän noita ikäviä asioita aina kertyy välillä kaunistakin ilmaa sumentamaan. Ehkä siksi että osaa sitten taas nauttia hyvistä asioista.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Kivasti jo sinulla vihertää istutuksesi.
  Jospa se onnenamuletti vielä löytyy autostasi
  kuitenkin, on siellä niitä piilopaikkoja.
  Norsu on söötti. Niitä löytyy täältäkin.
  Mikähän niissä norsuissa niin monia kiinnostaa?
  Oikein Iloista Palmusunnuntaita sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Kauniin tuuheat ruohot ja taimet hyvällä alulla :)
  Uudesta lippiksestä se kevät alkaa, pojille nuo ovat tärkeät :)
  Harmi amuletin katoaminen, jospa se kuitenkin olisi siellä autossa, toivotaan.
  Harmi on myös tuo apuraha asia :(
  Mutta norsu on ainakin ihana ja joutsenet :D

  VastaaPoista
 7. Wihtori, tuo lehti kieltämättä koukuttaa vieläkin, kaupan hyllyltä sitä joskus etsin ja kirjastossa käyn vilkuilemassa, onneksi on kirpparit!

  Kiitos seijastiina, norsut on kivoja :) Kyllä vihertää, pysyisivät nyt vain kesälämpimiin asti niin pääsevät ulos istutuksiin.

  Inka, kannattaa tutustua lehteen, jossain vaiheessa ainakin sai tilattua "vanhoja" numeroita lehden nettisivuilta edullisesti :) Ja joidenkin numeroiden mukana tuli taidekortteja!

  Kiitos mummeli, täällä on joutsenia kuulunut ja näkynyt nyt paljon, illalla viimeisenä kuulin niiden ääniä. Asioilla on tapana kasaantua ja kertautua, niin huonoilla kuin tavallisillakin, jostain kumman syystä.

  Kiitos sirpa, kyllä auto pitää vielä tarkoin tutkia ennen imuroimista. Minulla on nyt jo viisi norsua :)

  Kiitos Tuula, juu uusi lippis on niin tärkeä, ettei futiskentälle raski edes laittaa :) Apuraha-asia harmittaa, mutta hyvä että laittoivat jo tiedon niin ei enää turhaan toivo sitäkään, saa keskittyä muihin asioihin ja keinoihin :)

  Nyt odotellaan josko pieniä virpojia olisi liikkeellä, namuja on varattuna... Vähentyneet ovat tältä tieltä kun lapset kasvaneet, mutta eihän sitä tiedä kun uusia taloja on tuossa pellon takana :)

  VastaaPoista
 8. Antiikki lehestä sain hyvän tarjouksen ja tilasin sen puoleksi vuodeksi! Tämä on lehti jota en anna kierrätykseen, koska tulee selattua, useinmpaan kertaakin tulevaisuudessa!
  Mulla virpojat jäi tulenatta, kävi niin että sisarukset saivat kunnon riidan aikaseksi ennen lähtöä, Mutta, nou hätä, vanhemmat kävivät äsken ja virpovat ja sanovat että palkkoja ei sitten viedä eteenpäin, siinä sitten eteisessä syötiin suklaata aikuisporukassa...hih-hii..no eiköhän lapset tokene...;D

  VastaaPoista
 9. Minullakin on 4 norsua kirjahyllyssä ja yksi samanlainenkin löytyy sinun kanssa, tuo isompi...minullekkin äiti osti sellaisen ja olen pitänyt tallessa ja varjellut sitä kaikilta onnettomuuksilta::))) Kivasti oot saanut "viheriöt" kasvamaan ja kuinka hieno lippis Jannella onkaan. Kyllä lippikset ovat pojille tärkeitä, melkein kuin käsilaukut meille naisille. Mukavaa alkavaa viikkoa !!! T. tarja

  VastaaPoista
 10. Maikku, näitä lehtiä on kiva selata, minullakin pieni pino aarteina tuolla :) Olipas siellä äkäisiä pääsiäisnoitia kun jäivät riitelemään... täällä liikkui kolmen pienen noidan joukko :)

  Kiitos Tarja, äidillä oli tapana ostaa meille sisaruksille aina samanlaisia, kuten ne seinäkellotkin, eihän niistä raski luopua vaikka meillä kellokin on lakannut jo aikaa mittaamasta.

  VastaaPoista
 11. Vau, mikä ihana nekka tuo tyttönen!
  Kauniita onnennorsuja!

  VastaaPoista
 12. Nekka on kyllä suloinen :) Toivotaan että norsut toisivat sitä onnea.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)