perjantai 22. huhtikuuta 2011

Pitkä pitkäperjantai

Ainakin aurinkoinen oli tämä pitkäperjantai, kului enimmäkseen pihalla haravoinnin merkeissä.


Nämä kuvat on aamulta, kuten näkyy lehdet on lumien jäljiltä tiukasti maassa kiinni, nyt siellä on jo vähän toisen näköistä, pari säkkiä ja haravointikasoja. Huomenna on tiedossa kauppareissu, kun säkit loppuivat heti alkuunsa, yksi oli vain mistä ottaa. Mämmikin on ostamatta, kun en käynyt eilen itse ollenkaan kaupassa, ja mies ei tietenkään muistanut kun ei siitä itse pidä. Kumma kun ei muistanut jäätelöäkään...


Nyt sain perhosenkin melko onnistuneesti kuvaan! Tämä Nokkosperhonen lenteli ympäriinsä ja laskeutui vihdoin hetkeksi maahan.Tämä katsoo anovasti...Kun minä nautin päiväkahvista ja viineripullasta :) Hellyin ja annoin palan Leevillekin loppujen lopuksi. Pitänee hankkia tölkki puuöljyä ja pitkästä aikaa käsitellä pöytä ja tuolit, tarpeen olisi ollut hyvinkin jo viime keväänä.Leikkasin Narsissista kuihtuneet kukat pois, että jaksaisi aukaista vielä nämä uudet tulossa olevat kukkaset.


  

Välillä unohduin tutkailemaan näitä haapapuun pintakuvioita, ihmeellisiä... No on tuo koivukin ihan ihmeellinen tuohineen.Jotain sieltä maastakin jo pilkottaa...
Muutama kesä sitten kokeilin valaa betonista mosaiikkikoristeisia laattoja. Nämä on olleet ulkona kesät talvet ja tosi hyvin näyttävät säilyneen. Näitä olisi taas kiva tehdä, nämä yksittäiset ja yksilölliset kappaleet näköjään ovat päätyneet kukka-astioiden alustoiksi. Tämän pyöreän tein muoviseen pesuvatiin.Tälle muistaakseni tein ihan muotin, puulevylle rimoista reunat. Muottejahan pitäisi olla useampi samanlainen että voisi valaa yhtäaikaa useampia laattoja. Tätäkin on vain tämä yksi ainokainen, hätäisesti suunniteltuine kuvioineen, olishan tuohon enemmänkin mosaiikkipaloja voinut laittaa...Tämä pieni yksilö on tehty valkeaan muoviseen jäätelörasiaan :)

Jos valaisi betonista vielä pienempiin muovirasioihin koristeellisia "kiviä" niillä voisi vaikka reunustaa kukkapenkin!

Välillä kävin ruuanlaitossa ja satuin näkemään tv'stä pätkän ohjelmaa, jossa kerrottiin Vielickan suolakaivoksesta Puolasta. Epäilemättä olen siitä aiemminkin kuullut, mutta nyt näin niin hienoja kuvia että kiinnostuin ja googletin netistä tietoa, löytyihän sitä, tässä pieni tiivistys:

Yksi Puolan ainutlaatuimista nähtävyyksistä 15 km päässä Krakovasta sijaitsee 700 v. vanha suolakaivos joka kätkee uumeniinsa merkillisen suolamaailman joka kuuluu Unescon maailmanperintölistalle 12 merkittävimmän kohteen joukkoon. Kaivos koostuu yhdeksästä kerroksesta joista ylin 64 m ja alin 327 m syvyydessä. Tunneliverkostoa on 300 km ja korkein kammio on noin 42 m korkea. Kaivoksessa on mitä ihmeellisempiä suolasta hakattuja asioita kuten kappeleita, suolaveistoksia, kaunis Pyhän Kingan kirkkosali, jota koristavat vuorikristalliset kattokruunut sekä suolasta veistetyt taideteokset. Kaivoksessa on myös jalkapallokenttä, ravintola, sekä useita maanalaisia suolajärviä. Alas kaivokseen laskeudutaan leveätä portaikkoa pitkin, mutta ylös tullaan kaivosmiesten hissillä. Parin tunnin kierroksen aikana kävellään n. 3 km ja vieraillaan n. 30 kammiossa. Matkamuistojen ostomahdollisuus.


Ruokalevon jälkeen menin vielä hetkeksi pihatöihin. Karsin vähän marjapensaitakin, sehän olisi oikeaoppisesti pitänyt tehdä jo aiemmin mutta otin kuitenkin nyt muutamia liian alhaalla olevia oksia pois.

Hyvää Pääsiäistä!

5 kommenttia:

 1. Pihahommia täälläkin, tämä Pitkäperjantai on ollut tosi pitkä :) Kaikenlaista on ehtinyt tekemään.
  Laatat ovat hauskoja. Meille sopisi tuohon kasvihuoneen polulle, noita on hauska tehdä :)

  VastaaPoista
 2. Betoni mosaiikkilaatat ovatkin aivan ihania ja tekijänsä näköisiä. Rauhaisaa Pääsiäistä !

  VastaaPoista
 3. Meillä satoi vettä, eli pihalle päästiin
  vasta iltapäivällä.
  Nuo mosaiikkilaatat ovat kivoja, voisikin
  kesällä kokeilla. Olen vain päällystänyt
  pieniä alusia.
  Olisi hieno elämys käydä tuolla suolakaivoksella.
  Mukavia pääsiäispyhiä!

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo tekemäsi laatat, yksilöllisiä.
  Eilen olikin tosi ihana päivä olla ulkona puuhailemassa. Vähän märkää vielä on pihanurmikolla, ei oikein vielä hyvä haravoifda, mutta jos tälläisiä päiviä riittää, nopeasti kevät kuiaa sitten.
  Mukavaa pyhien jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tuula, wihtori, sirpa ja mummeli :)

  Tänäänkin on ehtinyt vaikka mitä, tosin en vielä pihahommiin, kohta lähden sinne. Pihalla olen tosin piipahtanut vähän väliä kun on lämmintä ja aurinkoista. Varjonpuolelta ei lumet meinaa sulaa, toivottavasti vapuksi olisivat jo poissa.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)