maanantai 25. huhtikuuta 2011

Lintu vai poro

Pääsiäinen alkaa olla vietetty, ihmeellisen lämmintä on ollut. Laitan tähän alkuun muutamia kuvia lauantain ostoksistani puutarhamyymälästä:


Vanhan ja rikkoontuneen puutarhatontun tilalle ostin tällaisen iloisen veitikan :)... sekä pienen keijukaisen tikkaineen, joka nyt väliaikaisesti kiipeilee kannun kyljessä.Purkillisen helmililjoja,kivikasvieja nimeltään PeterPan,... ja vielä kaksi pientä orvokkia.Tässä edelliset kukat tältä aamulta, onnistuneesti selvinneinä ensimäisestä yöstä ulkona! Vähän hirvitti itseäkin kun laitoin ne jo maahan, harson alla selviävät vähän kylmemmestäkin yöstä. Nyt pitää muistaa käydä ne peittelemässä joka ilta, kunnes kylmät yöt on ohi.Meidän takapihan takana on ihan uusi puistoalue, huomattin tänään että sinne tosiaan pääsee pihan perältä ihan vaikka varvassandaaleilla :) Puiston keskellä oleva lammikko on kovin mutainen, joten toivon todella ettei meidän Leevi (koira) saa koskaan ikinä päähänsä mennä sinne uimaan.
Lohkaireissa on varsin erilaisia ja erivärisiä kiviä. Viimeisessä kuvassa jopa ihmeellinen; aivan eri kivilaatua tuolla lohkareen välissä raitana, kummallista!


Äsken ajeltiin Essin kans meren suunnalla, josta kuuluu meille kurkien ääniä. Aikamme ajeltuamme osuttiin paikalle jossa luki "Lintutorni" ja kyltti merelle päin. Siitä lähti pitkospuut ja mehän lähdimme niitä pitkin olettaen että lintutorni on ihan siinä lähellä.Pitkospuut jatkuivat, jatkuivat, välillä loppuivat - paikkaan jossa oli vanhoja rikkinäisiä rakennuksia, tulientekopaikkoja - ja jatkuivat taas...Lopulta pääsimme tornille ja kiipesimme ylös. Lintuja KUULUI olevan kovastikin lähistöllä, ainakin lokkeja, uuttukyyhkyjä, sorsia... mutta olivat niin kaukana ettei niitä oikein kuviin saanut. Kurkia ei näkynyt eikä joutsenia.Takaisinpäin tallustaessa huomasin ainakin tämän yhden pienen menninkäisen vihreässä mekossaan :)Kotiin ajellessa tällä pellolla olin näkevinäni kurjen. Pysäytin auton ja kävelin kuvaamaan, harmi vain kun aurinko paistoi vastaan ja eläin alkoi jo näyttämään porolta sokaistuneissa silmissäni... zoomattuna kuvassa se on kuin onkin yksinäinen kurki ruokailemassa pellolla.


9 kommenttia:

 1. Kiva päivä sinulla ollut vaikka vähän olikin matkaa lintutornille.

  Minua ihan pelottaa mennä Keskisen puutarhamyymälään, niin paljon siellä on kaikkea puutarhaan, patsaita ja tonttuja jos jonkinlaisia ja sellaisia ruukkulampaita joista olen haaveillut, muuta en raaskinut ostaa. Jokohan nyt, kun tälläviikolla vain olisi käytävä siellä.
  Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihania ostoksia olet tehnyt, puutarha myymälöissä alkaa olla valokoima parhaimmillaan. Uskaltaako niihin mennäkkään :)
  Hienon paikan löysitte ja olitte matkalla tuntemattomaan :D Hauska menninkäinen, luonnon luoma.

  VastaaPoista
 3. Hienot kukat ostit. Pitäisi myös hankkia kukkia joita voisi käyttää akvarellimaalausaiheina, myöskin perhosia pitäisi houkutella pihaan.
  Mukavaa kesänalkua.

  VastaaPoista
 4. Kivan puutarhatontun ja keijun ostit.
  Orvokit ovat kauniita, niitä laitankin aina
  ison ruukun täyteen. On pitäksi aikaa iloa.
  Teillähän oli mukava retki, harmi kun linnut
  eivät olleet kuvaus etäisyydellä.
  Mutta, olihan menninkäinen.

  VastaaPoista
 5. Kivoja ostoksia teit.
  Päivä oli sinulla mukava retkineen ja kaikkineen.
  Kivet on kivoja, pidän niistä, tuo raidallinen on hauska.
  Minäkin näin kurkia ,vaan menninkäistä ei näkynyt.
  Kivat kuvat!

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille mummeli, Tuula, Markku, sirpa ja seijastiina. Puutarhamyymälät ovat nyt pullollaan kaikkea ihanaa! Lintutornille matka oli tosiaan jännittävä, kun ei oikein tiennyt mihin on menossa... Minäkin tykkään orvokeista, aina niitä tulee kesäksi laitettua, hmm voiskin joskus kokeilla maalata niistä. Kyllä metsän menninkäinen linnun korvaa tarvittaessa, kuvauskohteena :)

  VastaaPoista
 7. Kivoja puutarhahahmoja ja kivoja kuvia lintutorniretkeltä. Erikoisen värinen orvokki, oikein kaunsi. Onneksi orvokit eivät hätkähdä pientä pakkasta.

  VastaaPoista
 8. Voi kun kaikkea ihanaa olet löytänytkin. Minunkin pitäisi alkaa katselemaan jotain kivaa kesäksi mökille ja tänne kotiinkin. Puutarha taitaa luottaa ennallaan (mikähän puutarha...) mutta mokin verhot pitäisi ainakin uusia, no voisihan sitä muutaman orvokin hommata kun noin ihania ovat. O:) t.tarja

  VastaaPoista
 9. Hei Markka, harmi kyllä nyt tuli niin kylmät yöt että mitenkähän noiden kaunokaisten käy... No puutarhat pullistelevat, sitten sinne kun pakkaset on ohi.

  Moikka Tarja, teillä taitaa siellä jo kaikkea kivaa olla jo ennestään ja mökillä! Minulla pitää aina olla orvokkeja, nypin niistä kuihtuneita pois kesät pitkät :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)