tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kevään raikas tervehdys

Viime sunnuntai oli niin aurinkoinen, että vietin iltapäivän pihalla maalaamassa.


Aihe on aivan mielikuvituksesta lähtöisin, tai ehkä lapsuudesta kun meillä oli kissoja (yksi kerrallaan) ja viihtyivät ladossa. Kuvan kissat on tainneet vahingossa kaataa maitopäälärin ja siitähän vasta herkkuhetki tuli :)

Vaikka sunnuntain sää näytti lämpimältä, piti käydä vielä lämmin huopa istuinalustaksi ja kämmekkäät käsiin.


Ja kahvia piti saada lämmikkeeksi myöskin. Itse join sisällä, mutta Essi tulikin ulos kahville.
Itse asiassa tyttö ompeli koko päivän tuossa ikkunan toisella puolella keittiön pöydällä. Sai ompelemansa kigurumin (pandakarhu-haalari) valmiiksi asti ja siitä tuli todella ihana! Essin blogista löytyy nyt söpöjä eläimiä.Oli siellä Leevikin jonkin aikaa seurana, tosin joutui olemaan kiinni, ettei lähde omille teilleen.Näyttää, ettei lunta enää olisi mutta kyllä sitä vielä on! Varsinkin varjonpuoli pihasta on aivan lumen peitossa. Tänään on ollut taasen pilvinen ja kylmä päivä, eli lumi ei ole tänään vähentynyt yhtään.

Lintujen laulua kuuntelin maalatessa, olen vain niin huono tunnistamaan lintuja... Harakan tunnistin :) Joutsenia lensi pari kappaletta ylitse kohti sisämaata. Toiseen suuntaan lensi vähän isommat siivekkäät, toinen punanokkainen Norwegian ja toinen sinipyrstöinen Finnair :)

Perhonenkin siinä lehahti mutta niin nopeaan etten kunnolla edes nähnyt sitä kun oli jo mennyt.

Ai niin, juuri kun olin sisällä kahvilla, huomattiin että meidän vakiovieras Fasaani tepsuttelee pihalla, ihan maalauspaikkani vierestä pihan poikki, kuvaan en tietenkään ehtinyt sitä saada.

Eilisen työpäivän pääkipuilin särkylääkkeen voimalla, illalla toinen... eikä edes auttaneet, vaan illan oli tosi surkea vointi ja väsytti niin että aikaisin menin nukkumaan. Tänään oli jo vähän helpompi päivä, ainakin pään suhteen...Heh, muistin oikein, että lapsille on aikoinaan kirjakerhosta tullut tällainen linnunlaulu cd, tämä on nyt minulle omiaan kuunneltavaksi, vaikka tuskin opin siltikään... kirjakin tähän on olemassa.

Nyt sitten soi mielessä se kevätlaulu:

Terve teille lintuset
kotiin palaamahan.
Mikä laulu liverrys
viserrys ja piipitys.
Kevään raikas tervehdys
tullut pohjolahan...

Pidemmälle en tohdi kirjoittaa kun en ole ihan varma miten se jatkuu. Tätä ja monta muuta kevätlaulua laulettiin ala-asteella ja opettaja soitti pontevasti pianoa :)

11 kommenttia:

 1. Taas on tulossa hieno taulu, nyt kissoista.
  Sinulla onkin varmaan kotona paljon omia töitäsi.
  Eikö olekin ihanaa, kun voi jo kahvit nauttia
  terassilla.
  Nautinnollisia keväthetkiä!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kissamaalaus tulee tuosta, kaunis käsiala sinulla.
  Ihanat kisut ♥♥
  Nyt olikin tänään lämmintä ja tarkenee ulkona, nautinnollista vielä kahvit siinä sivussa juoda.
  Linnunlaulua oli kyllä rantakin tulvillaan, missä minä kävelin.
  Kyllä kevät on ihanaa aikaa!
  Kiva pieni runo, kaunis.

  Leppoisaa iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hih, samaa laulua hyräilin minäkin. Pihalla on jo varsinainen konsertti aamuisin; mustarastas, punarinta, peipponen, sinitiainen ja talitiainen yrittävät konsertoida, väliin helmipöllökin laittaa oman soolonsa. Tänään jo orkesteriin liittyi metsäkyyhkynen.

  Tuosta taulusta tulee mieleeni; ei pidä itkeä kaatunutta maitoa -sanonta.

  Ja samoja isoja lintuja lentää myös meidän yli päivittäin, liekö suuntana Joensuu, Moskova ja Lappeenranta...tiedä niistä.

  "vierahamme iloiset ovat uutteroita, rastas, leivo, pääskynen, koko parvi lintujen..." jotenkin näin se laulu jatkui. En enempää nyt vaan saa muistiini.

  VastaaPoista
 4. .."reippahasti puuhaten laittaa asunnoita" kai oli se säkeistön loppu, jostakin tuli mieleen. Hihhii.

  VastaaPoista
 5. Kyllä tulee kiva kissataulu. Ja tuo kaatunut maitokannu tuo muiston lapsuudesta.
  Aamukonsertti tällähetkellä aivan mahtava, kaikki heräilevät laulamaan ulkona.

  VastaaPoista
 6. Kiva kissataulu tulossa ja pitkälle olet siinä päässytkin! Totesin just, että en maalaa koskaa ulkona...omistan vain pienen partsin, ni ei oikein toimi. Silloinkun asuin ok.talossa niin ei ollut aikaa maalaushommiin, piirtelin vain sisällä.Nyt kun pääasiassa teen hommeleita Budapestissa, niin sielläkin sisällä! No, pääasiahan on, että jossain saa jotain aikaseksi....;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille sirpa, seijastiina, anja, mummeli ja Maikku kun kirjoittelitte kommentit.

  Tänään ei olisi ulkona voinut kahvitella, satoi lunta! No, pian taas lämpenee. Niinhän se laulu jatkuukin, anja muisti :)

  Kissat osoittautuivat vähän haastaviksi, mutta ehkä ne tuosta vielä muotoutuu. Yleensä en minäkään voi ulkona maalata, pian on siitepölyä joka paikka täynnä ja sitten hyttysiä! Niitä jäisi ihan varmaan taulunpintaan, joten nyt taitaa olla melkein ainoa ajankohta että onnistuu ulkona.

  VastaaPoista
 8. Heissan Anja ! Taas ihana taulu syntymässä kättesi töinä. Teilläkin vielä lunta....meillä suorastaan kinokset pihalla täällä Taivalkoskella. Oisko sukuvika...minäkään en tunne lintuja juuri montakaan, mutta automerkit tunnen, tunnethan vissiin sinäkin. Kukista tiedän monta mutta en läheskää kaikkia ja laulaa en osaa juuri ollenkaa, kuunnella sitäkin paremmin..))) terveisin tarja

  VastaaPoista
 9. Voi kun on ihana taulu, tykkään ♥ Taitaa Leevikin tykätä keväästä ja lämmöstä :)

  VastaaPoista
 10. Heippa Anja, sinulla oli kämmekkäät piirtäessäsi, onkohan ne samat kuin kalvosvanttuut täällä meilläpäin "sanotaan niin" ,jos sormien välit on kiinni.terveisin mummeli

  VastaaPoista
 11. Heipsun Tarja ja kiitos! Olen opiskellut, taidan tuntea jo peipposen äänen :)

  Kiitos Tuula :) Kyllä vain, Leevi viihtyy auringossa pihalla.

  Hei mummeli, kalvosvanttuista en ole kuullut, mutta niinhän ne sanonnat vaihtelee, että hyvinkin voi olla samanlaiset "tumput" :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)