lauantai 23. huhtikuuta 2011

Fasaanit ja jänis

Yksin ei tarvitse tuolla pihamalla olla, kaikenlaista kävijää sain jopa kuviin tänään iltapäivän pihahommien ohessa.
Nämä fasaanit on vakiokävijöitä ihan pihalla asti, näissä ensimmäisissä kuvissa naarasfasaani, joka kulki muutamia metrejä uroksen takana, kuitenkin koko ajan seuraten.
Sitten itse kukko. Tämä oli eilenkin pusikossa, rääkäisi aina välillä säikäyttäen minut :) Tänään sain hiippailtua näiden mukana ja napsin kuvia. Tämä uroslintu piti hauskaa, hiljaa kurnuttavaa ääntä mennessään.

Fasaanien lisäksi näin jonkun rastaan ja västäräkin. Kuvakin niistä oli vielä äsken, mutta onnistuin jotenkin hukkaamaan sen... Västäräkistä vähäsen, eli kohta on kesä!
Meidän pääsiäispupu :) Kävin tämän jäniksen kuvaamassa äsken kun saunasta tultuani sen huomasin tuolla loikkivan. Pitkän aikaa oli paikoillaan, mutta ilmeisesti kuuli hiippailuni kun lähti sitten loikkimaan matkoihinsa. Nämä ovat vähän arkoja enkä yleensä mene häiritsemään mutta nyt tuli hyvälle kuvausetäisyydelle.Perinteinen pääsiäisherkku, persikka-rahkapiirakka, paistoin tänään päivällisruuan teosta valmiiksi lämpimässä uunissa. Ostoksillakin tuli käytyä, mm. puutarhamyymälässä, josta tuli muutama heräteostos tehtyä, niistä ehkä seuraavassa postauksessa.

8 kommenttia:

 1. Komea fasaanipari, meidän fasaaneita ei olekkaan pitkään aikaan näkynyt, missä lienevät. Keisari kyllä tyhjentää pihan muista eläimistä :) Tuo piirakka on kyllä oikeasti hyvää ♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos kun taas pääsin osalliseksi näyttävistä linnuista ja pääsiäispupusta, ja rahkapiirakkakin maistui erinomaiselta...;)

  VastaaPoista
 3. Fasaani on komea lintu, mutta 3 aikaan aamuyöstä ikkunan alla se rääkäisy ei niinkään kiva. ja ihan ikioma pääsiäispupukin teillä! No, nootä täälläkin piisaa.
  mukavaa pyhien jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Meidän Leevi ei monesti edes huomaa näitä vierailijoita :) Eikä se kovin äkäinenkään taida näille olla... Ikkunan alla fasaanin rääkäisy veisi kyllä unet minultakin! Jäniksiä taitaa loikkia näihin aikoihin vähän joka puolella :) Kiitos teille Tuula, Maikku ja mummeli.

  VastaaPoista
 5. Nyt sait fasaanin kuvattua, hienoa.
  Ja, teillä oikea pääsiäispupu. Meidän pitää
  tyytyä näihin tekopupuihin.
  Piirakka on herkullisen näköinen, nams...

  VastaaPoista
 6. Kiitos sirpa, kyllä vain nyt oli tuuria, etteivät vain rääkäisseet ja lähteneet tiehensä, tyytyväisen oloisia olivat :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat fasaaneista ja pupukin pääsi kuvaan, oikea pääsiäispupu, me muuten meinattiin ajaa eilen tulomatkalla pupun päälle, onneksi saatiin hiljennettyä.
  Kaikenlaisia eläimiä on nyt liikkeellä ,kivaa seurata :D

  VastaaPoista
 8. Voihan puput kun tielläkin loikkivat, onneksi saitte estettyä allejäämisen. Tosiaankin eläimiä ja lintuja on nyt mistä seurata :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)