lauantai 5. maaliskuuta 2011

Taidemuseossa

Lauantaina käytiin Essin kanssa Oulun Taidemuseon näyttelyitä katsomassa, huom. tytön ehdotuksesta! Tällä kertaa siellä ei ollut maalaustaidetta esillä vaan aivan toisenlaisia teoksia. Laitan tänne vain muutamia nappaamiani kuvia ilman tekijöiden nimeämisiä. Tässä kuitenkin linkki, jos kiinnostaa Oulun Taidemuseon tämänhetkiset näyttelyt.

Peluri-niminen puuveistos.Pimeässä Tasku-salissa oli ensin hiljaista, sitten alkoi kuulua suhinaa ja nämä muovipussiteokset heräsivät henkiin. Tuulettimet saivat pussit pullistelemaan ja lepattamaan, ihan hauskannäköistä.Näitä tosiaankin sai kosketella ja liikutella, joku oli letittänytkin :) Huone oli täynnä kaikkea tämäntapaista, "lattiaotuksia" oli useita.


Sormenjälkiä taisivat olla nimeltään nämä.

Tässä veistoksessa oli yhdistetty kiveä ja puuta, ylvään näköinen teos!


"Musiikkiosasto" :)
Näissä näkyy tuttuja osia ja esineitä kun tarkkaan katsoo, mm. kahvipannu, mopedin tankki, poron kallo sarvineen, teepallo, pyörän jarrujen osia, imurin putkia...


Tästä teoksesta osineen taisin tällä kertaa tykätä eniten, tämä on iloisen näköinen! Hauskasti tässäkin on käytetty kaikenlaisia materiaaleja hyväksi.

Minä en muuten sentään maannut lattialla kun kuvasin noita roikkuvia juttuja alhaalta päin, vaikka kuvista voisi niin päätellä :)


Nuo pikkuruiset Nokia-kumisaappaat on hellyttävän näköiset. Väri lähtee seinältä roiskeina ja päätyy värillä täyttettyihin kumppareihin, tai kummin päin sitten lieneekään tarkoitettu. Teoksen nimi oli "Rikkoutuneita eleitä - eri valossa".

Toinen teos, jossa pienet lenkkarit on ylhäällä seinällä, on hyvinkin koskettava johtuen tietysti tuosta inhimillisestä elementistä. Sen nimestä ei ole muistikuvaa.Hyvin monissa tämän taiteilijan töissä paksut akryylimaalimassat muodostivat kuvion seinälle, valuen osittain lattialle, tai oli ripustettu roikkumaan, nämä kuvat oli vain pieni otos koko näyttelystä.

Kahdesta isosta tummasävyisestä työtä, joissa oli hyvinkin inhimillisiä elementtejä (tai toisessa pieni eläimellinen...), en suoraan sanottuna pitänyt, niistä ei kovin hyvä olo tullut katsellessa. Niistä en siis laita tännekään kuvia. 

Yleensäkin ottaen pidän kauniista teoksista, joita katsellessa tulee hyvä olo ja hyviä mielikuvia. Ainahan tosin taiteessa on sekin toinen puoli ollut ja tuotu esille, mutta kaikesta ei kaikkien tarvi tykätä ja kauneus on katsojan silmässä...

Hyvin antoisa oli tämä näyttelykäynti kaikkinensa!

Kävimme sitten kaupungillakin, parissa vaateliikkeessä ja teet juomassa Anttilan kahvilassa. Sitten ruokakaupan kautta kiireesti kotiin ruuan laittoon. Huomenna onkin laskiaissunnuntai, joten toivottelen

Hyvää Laskiaista!

11 kommenttia:

 1. On se vaan niin, että kaikesta saa taidetta, kun silmä näkee ja käsi tottelee. Meidän lapset muistaa aina, kun kävimme näyttelyssä ja siellä oli 30 munan kennon ne kärjet värjätty eri väreillä ja ripustettu seinälle. meillä oli silloin kanala ja paljon noita kennoja. niitä oli sitten myös seinillä sen näyttelyn jälkeen.
  Hyvää laskiasita!

  VastaaPoista
 2. Kiva näyttely, kiitos kun tarjoilit sen meillekin näin ♥

  Kiitos, myös sinulle mukavaa laskiaista :)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa laskiaissunnuntaita sinullekin. Lisäsin myös itseini mielenkiintoiselta näyttävään blogiisi:)

  VastaaPoista
 4. Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, tuntuu oikein mukavalta. Sinä kirjoitat niin rauhallisella ja rauhoittavalla tyylillä. Kiitos museokäynnistä!

  VastaaPoista
 5. Mukava käydä näin näyttelyssä, harvoin tulee lähdettyä jos joku ei vartavasten järjestä :) Hienoja teoksia, hauska tuo kumisaapas juttu :)

  Mukavaa sunnuntain jatkoa !

  VastaaPoista
 6. Mummeli, hauska näyttelymuisto teillä, sehän on ollut oikein inspiroiva :)

  Kiitos Seijastiina ja ole hyvä, näin päästään me blogistit eri paikkoihin näyttelyihin :)

  Kiitos samoin Irma ja tervetuloa!

  Voi kun kivaa Sirkka, mukava että tykkäät, tervotuloa jatkossakin :)

  Tuula, en minäkään kovin usein ehdi käymään, tällä kertaa tyttö sai houkuteltua (ehkä olikin se vaatekauppareissu taka-ajatuksena :) Kiitos ja samoin :)

  VastaaPoista
 7. Siellä on ollut hauskoja "virityksiä" ja
  hienoja veistoksia.
  Tulisipa vaan käytyä useammin näyttelyissä.

  Mukavaa loppuiltaa.

  VastaaPoista
 8. Kiva museokäynti ja mielenkiintoisia teoksia, hauskojakin. Romusta taidetta -teokset on kivoja. Täällä lähellä on Retretti, jonka luolastossa on vastaavanlaisia tilataideteoksia äänineen, liikkeineen. Sinne on päästävä joka kesä katselemaan ja kuuntelemaan. Kivaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 9. Olipa mielenkiintoisia töitä Oulussa. En ole mikään nykytaiteen ystävä, mutta muutama loisto-oivallus löytyi. Kiva että laitoit tänne, kun muuten ei me täällä etelässä niitä nähtäisikään.

  VastaaPoista
 10. Hei kiitos tästä esittelystä!! Mielenkiintoinen näyttely tuntuu olevan siellä :) Oli hauska nähdä kuvia teoksista kun ei muuten sinne Oulun suuntaan ole lähiaikoina kulkua. Teos kumppareista oli minusta hienoin.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Sirpa, Markka, vekki ja Inka kommenteistanne! Tuolla näyttelyssä tosiaan teokset tosiaan pistivät miettimään, mitä kaikkea niistä löytyy :) Ja toiset mitä niillä on haluttu tuoda esille, tai pelkästään nauttia luovuuden tuotoksista...

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)