maanantai 7. maaliskuuta 2011

Löysin sittenkin


... nämä verhot, vaikka luulin jo että olen ne hukannut, kun niin kauan meni etsiessä.


Nämä on kiva laittaa näin kevään korvalla, vähän keltaista ja hentoa vihreää kevättä enteillen. Kuvassa näkyvä palmu pääsi tänään käymään suihkussa, pesin pölyt pois.



Siinä etsiessä tuli löydettyä tällaisetkin verhot, joita en edes muistanut olevankaan, näyttävät aivan vierailta... mutta ei hassummat ollenkaan, kuviossa on jopa ripaus kultaväriä :) Taidankin laittaa nämä olohuoneeseen seuraavana syksynä.



Keittiöön pesin ja silitin tämän vanhan tutun yläkapan pääsiäistä odottelemaan.

Päivä meni siivotessa. Aamulla kun toiset lähtivät, koira mukaan lukien, kohti pohjoista, minä kannoin matot ulos ja aloin siivoamaan. Niin että miksikö en mukaan mennyt... siksi kun minulla pitää mennä töihin jo keskiviikkona, niin jäin ihan vapaaehtoisesti pois matkasta tällä kertaa. Toiset palailee osa keskiviikkona ja loput perjantaina, että en niin kovin kauaa yksin "joudu" olemaan, ja oikeastaan tämä on erittäin tarpeellista välillä...

Kuvittelin että saan kaiken tehtyä iltapäivään mennessä ja käyn sitten kaupassa, mutta hommassa menikin ihan koko päivä! Tuli yksi mattokin pestyä, kun oli niin pesua vailla... taisin unohtaa että nyt on talvi ja mattoja on vähän vaikea saada kuivaksi :) Onneksi se ei kovin suuri ole, että voi kuivaa saunan jälkilämmössä yön aikana.



Eilinen päivä menikin melkein Leevin kimpussa :) Huomasin olevani melkein koko eilisen kaksistaan koiran kanssa kotona, kun mies oli töissä ja lapset kavereidensa kanssa, välillä käväisivät sentään kotona. Aurinko paistoi niin mukavasti että oltiin pihalla monen otteeseen. Leevi meni hyvin määrätietoisesti kaivamaan lumikasaa tuohon puun juurelle ja löysi sieltä luun! Varmaan on aiemmin talvella annettu se pihalle pureksittavaksi. Näytti ihan siltä, että tiesi mitä etsi, olisiko piilottanut sen sinne tai sitten joutunut lunta kolatessa tuonne piiloon.



Keksin kiinnittää fleksin halkovajan oveen, tuohan on varmaan tarkoitettu fleksitelineeksi, kun on noin sopivakin :) Niin Leeviä hoitaessa tosiaan kului aikaa, puhdistin korvat perusteellisesti ja vielä pesin koko koiran illalla.



Lunta riittää, ja hiihtäjiä vilahtelee tuolla puiden takana, samoin tänä päivänä näkyi niin paljon olevan, että taisi olla jo aivan tungosta ladulla.



Varjolilja siemenkotineen on jäänyt törröttämään maahan syksyllä.



Jääkäärme luikertelee pöydällä lyhdyn ympärillä



Tässä on selitys sille, miksi meidän piha on täynnä neulasia! Vanhat todella suuret kuuset on meidän piha-aitana toisella puolella pihaa. Viime päivien tuulet on saaneet vanhat neulaset irtoamaan, samoin käpyjä pyörii ympäriinsä, melkoinen käpysavotta taas tiedossa lumien sulamisen jälkeen.



Mutta onhan ne ihanan vihreitäkin auringon paistaessa, ja oravat saavat siellä lehvästössä käpyjä nakerrella :)



Tällaisia on tullut ostettua, tänään laitoin jo itämispöydän talon aurinkoisimmalle paikalle odottamaan. Viime keväänä en kasvattanut yhtään sisällä, suoraan maalle tein kylvöjä. Tekee taas mieli kokeilla jos saisi jotain ihan itse kasvatettua, tuttuja ovat kaikki paitsi lobeliaa en ole koskaan itse edes yrittänyt kasvattaa. Joskus tulee laitettua liian aikaisin ja sitten niistä tulee honteloita täällä sisällä. Katsotaan kevään edetessä miten tässä käy.

Huomenna on paitsi Naistenpäivä myös Laskiaistiistai. Tänään jalkoja lepuuttaessa selailin huvikseni "Lasten Pääsiäiskirjaa", jaan tässä alla yhden sivun teillekin :) Paitsi mäenlasku, laskiaistiistaihin liittyy laskeutuminen paastoon, heille ketkä paastoavat ennen pääsiäistä. Itse en ole koskaan paastonnut, vaikka ehkä se hyvää tekisi. Laskiaisesta on Pääsiäiseen seitsemän viikkoa!




Hyvää Naistenpäivää ja Laskiaistiistaita!

8 kommenttia:

 1. Kiitos Anja taas hienosta postauksestasi.
  Kyllä olet ollut ahkera ja hienon verholöydön
  teit.
  Hauskoja nuo entisajan lorut.

  Hyvää Naistenpäivää sinullekin ja
  nauti vapaapäivistäsi.

  VastaaPoista
 2. Oletpa ollut ahkera ja nuo löydöt jostain mitä ei edes muista, on mukavia.

  Noista siemenistäsi oikeastaan jo lobelian saisitkin kylvää. Sen siemen vain on niin pieni, että tahtoo kasalle mennä kylväessä. Mutta eipä sitä yksittäisenä taimena kasvatetakkaan.
  Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
 3. Hyvää Naistenpäivää ja Laskiaistiistaita sullekin! :) Kiva, että löysit ne verhot :D

  VastaaPoista
 4. On Sinulla ollut vauhti päällä, hirveesti olet kerennyt tekemään :)
  Haa, siemenpusseja jo Sinäkin haalit :) Odottelen vaan koska voin alkaa laittaa itämään, jos malttaisi vielä tämän viikon kituutella :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sirpa, mummeli, Essi ja Tuula teille. Ja kiitos mummeli vinkistä, laitanpas lobeliat sitten muita aiemmin itämään.

  VastaaPoista
 6. Työssä käyville, ne lomapäivät ovat kiireisiä, muuta jo sai paljon aikaseksi...;)

  VastaaPoista
 7. Pakko jatkaa kun huomasin että TAASKAAN en tarkistannut mitä kirjoitin, virheitä ja silkkaa huolimattomuutta....tämmöseksi sitä tulee kun rupeen oloneuvokseksi...höh.. kun ei skarppaa, niin sen huomaa..hih-hi...;)

  VastaaPoista
 8. Maikku, en olis mitään huomannut, sattuu itse kellekin, eikä haittaa :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)