keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kirjastossa...


Otin tiistaina vähän vapaata kaikesta siivouksesta täällä kotona ja poikkesin Tyrnävällä, joka on kunta tässä lähettyvillä. Ajomatkalla oli aakeeta laakeeta, tosi paljon aukeita peltoja! Vai perunamaitakohan olivat osittain, Tyrnävähän on kuuluisa "pottupitäjä".


Lupasin eräälle tuttavanaiselle kaupassa tavatessamme käydä hänen taidenäyttelyään katsomassa, ja naistenpäivänä tutkailin karttaa ja ajelin Tyrnävälle :) Tällainen hieno vanha (1919) rakennus löytyi, Myllykirjasto; vanha meijerin myllyrakennus on kunnostettu ja siinä toimii kunnan kirjasto. Ympärillä on muitakin tosi vanhoja rakennuksia, osa kunnostettuja.Laitan nämä sisäkuvat pieninä, että mahtuu enempi :) Tosi ihana rakennus oli sisältä, puulattiat narahtelivat mukavasti jalkojen alla. Kuten kuvista ehkä näkyy, alhaalla on kirjasto, varsinainen näyttelytila on 2. kerroksessa, muutamia tauluja oli 3. kerroksessakin, jossa on varsinaisesti henkilökunnan tiloja.

Kertakaikkiaan ihana rakennus, tuolla voisin hyvin mielelläni vaikka asua :)
Ai niin, näyttelyn taulut olivat myös ihania, ja niitä oli paljon, kaikkiaan 27 kpl. En laita tarkempia kuvia tauluista, kun en ole lupaa kysynyt. Eikä tullut kovin monta kuvaa napattuakaan tauluista, hyvät mielikuvat jäi monista. Lähinnä oli maisemia, kukkia ja rakennuksia, mukavaa oli hetki viettää toisen teoksia katsellessa.


"Aina kun olen saamassa jotain valmiiksi,
synnytyskipu yllättää.
Juuri kun uusi on alkamaisillaan,
sisään pyrkii voimattomuus.
Juuri kun näyttää paremmalta,
tervehtii pelon usvainen käsi:
Uskallanko?

Älä luovuta,
älä uuden kynnyksellä.
Sillä kipu kuuluu syntymään.
Sen viilloista
versoaa uutta."

 - Hanna Ekola -

Tähän runoon olisi kuulunut vielä saman verran lisää säkeistöjä, mutta halusin katkaista nyt tuohon jostain syystä.


Jokohan se tämä minun teokseni alkaisi olla valmis. Näin kauan menee minulla taulun maalaamisessa, kun on vain muutamat hetket, jolloin tätä hommaa voi tehdä. Taitaapi olla signeerausta ja kehyksiä vaille valmis, vaikkapa kevätnäyttelyyn, jos vain mahtuu mukaan...

Tällä kertaa meidän maalausryhmän kevätnäyttely joudutaan poikkeukselliesti pitämään meidän Kempeleen kirjastossa, kun kunnantalon näyttelytila on remontissa, kuten koko kunnantalokin. Harmi kun kirjaston tiloihin mahtuu jokaiselta vain 1 tai 2 taulua. Eipähän toisaalta tarvi nyt sitä kolmatta kehystää, se on kallista puuhaa!

Ehkä ensviikolla kirjoittelen taas, moikka siihen saakka!

10 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana on tuo Tyrnävän kirjasto! Usein olen siitä ohi mennyt (tänään viimeksi), mutten koskaan ole sisällä käynyt. Paitsi nyt sun blogin kautta. Kiitos siis virtuaalimatkasta!
  Todella kauniin taulun olet maalannut, sinä olet kyllä taitava!!
  Päivi T.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan, suloisen taulun
  olet maalannut!

  Mukavaa viikonloppua, jos et ennen sitä
  kirjoittele.

  VastaaPoista
 3. Tuo taulu on kyllä ihana, kuin hyppy vanhaan aikaan :)

  VastaaPoista
 4. On ollut myllynäkin komea varmaan, vähän isompi kuin meidän kylämyllymme, johon suunniteltiin keramiikkanäyttelyä. Mutta se ajatus kaatui, kun ohikulkeva maantie siirtyi kauemmaksi ja turistivirrat sinne mukana.
  Hienoa, kun mylly näin saanut uuden elämän. Taulusi on niin kaunis. Ihanan pehmeä lammas siinä.

  VastaaPoista
 5. Hieno kirjasto vanhassa miljöössä.
  Herttainen taulu, ihan tuli kesän kaipuu.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia teille kaikille :) Huominen on vielä työntäyteinen päivä, toivottelen jo kuitenkin Hyvää Viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kuin myös....mukavaa viikonloppua ja aivan aikuisten oikeesti ihana taulu:)) terveisin tarja

  VastaaPoista
 8. Eikö ole kiva tunne kun taulu on valmis!? Parasta on tunne kun tietää, että onnistui ja tuli mieluinen. Kyllä se kehystäminen on kallista ja olen viimeisinä vuosina harkinnut kokonaan sen unohtamista, mutta kun ihmiset eivät osaa katsoa sitä taulua ilman kehikoita, vaikka kuinka olen yrittännyt opettaaa...;)

  VastaaPoista
 9. oi onpas ihana kesäinen maalaus! :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)