keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Pakkasta on pidellyt


Yhä vain tänäkin aamuna oli -30 astetta mittarissa töihin lähtiessä. Näinä aamuina on auto käynnistynyt hieman hitaasti... ja alkumatka on ollut sellaista kummaa pompottelevaa ajoa, vissiin renkaat neliskanttisiksi jäätyneet aina yöllä!

Tämän kuvan nappasin kännykällä jonain päivänä töistä tullessa. Tuohon suoralle osun aina sopivasti auringonlaskun aikaan, kännykkäkuva nyt ei ole paras mahdollinen...


Tämän puolestaan nappasin tänään työhuoneen ikkunasta. Jonkin aikaa kimmelsi ihmeen ihanasti ulkona; aurinko paistoi ja pakkaslunta leijaili taivaalta melko paljon. Eihän se kimmellys tietystikään tässä näy, mutta sen voi kuvitella tuohon :)

Palataanpas hetkeksi viime sunnuntaihin, jolloin siis kaivelin vihdoinkin sukset esiin varaston kätköistä:


Vanhat Järviset, -17 astetta ja autiot ladut. Tulihan siellä kaksi muutakin hiihtäjää vastaan, vähän kuuraisia olivat, olinkohan minäkin... Ai niin, yhdestä puskasta tuli ladulle mies kävellen ja lähti menemään edelleni, en saanut kiinni, en kyllä yrittänytkään, vaan pian käännyin jo takaisin.

Kovin on nyt harmaanruskea-valkoiset maisemat, ei paljoa väriä näy luonnossa.Vielä muutama kuvanappaus, pitkästi olisi latuja opastekyltin mukaan, minulle riittää vähempikin. Tuo kuvassa näkyvä laavu on varmaan yksityisomistuksessa, näyttää siltä oviaukkoon ripustettuine mattoineen. Kauempana oleva yleinen laavu on harmaahirsinen ja avomalli, joskus siellä on käyty makkaraa paistamassa.
___

Tänään väsytti niin kovasti työpäivän jälkeen, etten millään jaksanut lähteä maalaamaan. Harmittaa kyllä, mutta luulen että tämä pakkanen on ehkä muutenkin verottanut osallistujia tältä illalta.


Lainasin tämän tähän loppuun Positiivareilta:


8 kommenttia:

 1. Jepjep! Auton pyörät muuttuvat neliskulmaisiksi kolmenkymmenen asteen pakkasessa, nim. koettu on!
  Ihme että tarkenit hiihtämään lähteä! Minua nauratti Vuokatissa joulukuun alussa kun nousin aamulla avannosta, ohi hiihteli mies hyvin pakkaselta suojautuneena. Hän tyrmistyi mummoa, joka märissä uikkareissaan paljain säärin hyppelehti kohti mökkiään ja totesi; olet melkoinen, kun vielä järveen tuppaat! Mutkun meitä on joka junaan ja vielä asemallekin. HIh.

  VastaaPoista
 2. Kyllä sitä pakkasta piisaa, eilen aamulla 32.6 ja yleensä vielä aamusella muutaman asteen nousee :) Tänään ei aurinko niin kauniisti paistanutkaan kuin eilen, nyt alkaa jo nämä pakkaset tympimään, rajansa kaikella. Äsken kun tulin kotiin oli 15 astetta, siis ei tuntunut miltään :D

  VastaaPoista
 3. Meillä nyt aamulla vain -25 Hyvänen aika, ihan sitä jo lämpöä pukkaa. minun autoni eilen ei suostunut lähtemänn viemään mummua kauppaan. Ei inahtanutkaan. Akku mennyt tyhjäksi.
  Upeita kuvia olet taas ottanut. Pian päästään kevättä kuvaamaan.

  VastaaPoista
 4. Pakkasta piisaa myös meillä, juuri nyt -25, ja sitä jatkuu kuulemma, voi kehno.
  Ihana tuo kortti ja mietelmä siinä ♥

  Kaunis kuvahan tuossa tuli kännykällä auringon laskusta :)
  Muutkin on mukavat talvikuvat :)

  VastaaPoista
 5. Pystyikö niillä autonpyörillä tänään viellä ajelemaan...en usko, koska meillä JKL-ssä oli tänä aamuna vielläkin kylmenpää ku eilen...päätin pysyä mökissäni koko päivän tänään ja ikkunnasta kattelin penkkariautoja, mutta sitten jäin ilmän karkkeja, onneks en olekkaan karkki-ihminen....;)

  VastaaPoista
 6. Kyllä tarvii rautaista tahdonvoimaa, että avantoon menee. On meillä ihmettelemistä, jotka ei sinne uskalleta :) Uskon kyllä miten hyvä olo tulee pulahduksen jälkeen!

  Niin on että väsyttämään nämä kelit jo alkaa, jatkuva palelu, hrr... Päivällä onneksi vähän lauhtuu aina kun aurinko paistaa.

  Minäkin olen täällä kuullut ainakin kahdella autosta akun simahtaneen nyt pakkasilla, joten et mummeli ole ainoa! Minun piti tänään käydä vaihdattamassa uudet ajovalot, molemmat oli palaneet, ihmettelin että mitä ne vastaantulijat minulle valojaan räpsyttelee iloisesti :)

  Minäkin tykkään tuosta kortista kovin, siinä on lupaus paremmasta ja keväästä...

  Juu, aamulla pompottelin taas alkumatkan :) Mieluummin olisin minäkin jäänyt sisälle, mutta ei auttanut itku markkinoilla. Myöhästyin ½ h töistä, kun oli kolme (vai neljä?) autoa rutussa välillä ja liikenne jumittui.

  Tiet on nyt tosi liukkaat ja ruttunokkaisia autoja näkyy melkein joka reissulla. Varovasti täytyy ajella!

  VastaaPoista
 7. Kyllä saisi nämä pakkaset loppua, meilläkin nyt -32 ja ollaan sentään uudenmaanläänin rajalla. Onneksi ei tarvitse lähteä tuonne ruuhkiin seisomaan autojonoon, vaan voi vetää peittoa tiukemmin ympärille ja ottaa kirjan...

  VastaaPoista
 8. Blogissani on Sinulle "postia" :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)