sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kolikosta asiaa


Olkoonpa tämä Italian 10 sentin kolikko aloituksena tälle keräilypostaukselle. Tuo kolikko on mielestäni tosi kaunis, vaikka pieni onkin.Keräilijät keräilevät kuka mitäkin, useimmat jotain kaunista ja arvokasta. Minä en varsinaisesti tunnustaudu keräilijäksi, mutta rahaa toki kerään :) Toistaiseksi on vasta reilu pohjan peitto aarrearkusta, mutta onhan se hyvä alku... Kyllä näistäkin innostuu, jos sattuu saamaan vaihtorahaksi sellaisen eurokolikon, jota ei vielä omista. Nämä ovat sikin sokin minulla, sekä erikoisrahat että eri euromaiden kolikkoja.


12 kpl erilaisia 2 eur kolikoita,
8 kpl erilaisia 1 eur kolikoita,

8 kpl erilaisia 50 snt kolikoita ja

nämä 20, 10, 5, 2 ja 1 snt kolikot vielä päälle.

Sehän tekee yhteensä liki 38 eur :)

Huomasin että minultahan puuttui näistä meidän kotimaan 1 ja 2 eurkolikot ja kävin vielä nekin nakkaamassa arkkuun :)On minulla siellä eurojen joukossa Suomen vanha 10 markan kolikkokin, suuri ja kaunis!
Etupuolella pihlajan oksia marjoineen ja takapuolella metso. Jossain on minulla kaikki muutkin markan kolikot, ihan varmasti, pitääpä etsiä ja laittaa parempaan talteen.****

Sitten vähän toisenlaiseen keräilyyn, tämä on kyllä vähän hassua, mutta olkoon...Kyllä vain, uskokaa pois, ne ovat tosiaankin hedelmämerkkejä!
Joskus vuosia sitten tulin keränneeksi näitä, kun olivat niin kauniita ja erikoisia, varsinkin tuollaiset lehdenmalliset, joita ei nykyään taida enää ollakaan. Tosin en ole enää niitä kaupassa katsellut, joskus pistän vielä kansioon kotiin ostetuista hedelmistä. Näitä on uskomattoman paljon erilaisia...
Samasta kansiosta löytyi nämäkin hedelmien käärepaperit. Joskus vieläkin valitsen kääreessä olevan hedelmän, hyviä ovat olleet :)

Mitään rahallista arvoahan näillä ei toki ole, pelkkä keräilyn ilo!Hyvää alkavaa viikkoa ja Maaliskuuta!


10 kommenttia:

 1. Kiva keräilykohde sinulla nuo hedelmä merkit, ei vie paljon tilaa. Olen minäkin vähän kerännyt eri maiden kolikoita ja sitten noita kotimaan juhlarahoja keräilin aika kauan, mutta sitten lopetin, valikoin nyt mitä ostan.
  Hyvää, toivottavasti lämmintä kuunvaihdetta!

  VastaaPoista
 2. Tunnen kolikoiden keräilijöitä mutta yhtään en tiedä hedelmä merkkien keräilijöitä paitsi nyt :) Kertakaikkiaan ihana kohde keräilylle ja niin kauniita merkkejä. Kuinka niiden kauneutta ei osaa kaupassa katsoa :), tai siis minä en osaa .D

  Mukavaa viikonalkua :)

  VastaaPoista
 3. Ensin luulin, että pinssejä keräät mutta sitten luin eteenpäin ja tajusin, että ne ovat hedelmämerkkejä. Hieno keräilyharrastus eikä vie tilaa hyllykaupalla. Myös kolikoita on hauska kerätä (minäkin aloitin mutta sitten jätin vain harvinaisimmat) ja sentitkin ovat rahaa!
  Tsemppiä keräilyllesi, se on todella hauska harrastus.

  VastaaPoista
 4. Noista hedelmämerkeistä saa hauskan,
  värikkään kollaasin.
  Rahoja meilläkin kerättiin sekä
  postimerkkejä. Postimerkkikansiot ovat
  myyty, ei ollut pojalla innostusta jatkaa
  isänsä harrastusta.
  Rahoille kävi huonommin, varkaat iskivät
  keskellä kirkasta päivää saivat myös ne
  saaliikseen.

  Aurinkoista Kalevalanpäivää.

  VastaaPoista
 5. Juu, keräily on kivaa, ja tämä jälkimäinen jopa ilmaista :) Voi sentään, kamalaa että varkaita, kaikenlaisia roistoja... Kiitos, Kalevalanpäivä kului työn merkeissä, aamulla muistin kun näin lippuja liehumassa.

  VastaaPoista
 6. Mulla on sellainen tapa tullut jossain vaiheessa, että joskus kippaan kukkaron kolikot pöydälle ja otan ulkolaiset pois ja purkkiin. Pienenmpi tuli täyteen ja piti ottaa isompi käyttöön. Samalla ajattelin, että laskenmpa ne, tulos oli lähes 100€, innoistuinkin asiasta!Ei yhtään huono tapa säästää...jippii..;)

  VastaaPoista
 7. Hih, käypäset kolikot onkin hyvä keräilykohde, jos pula yllättää on apu lähellä.
  Keräily on NIIN ihanaa puuhaa, että huhhuijaa. Itselläni on keräilyn kohteina jos jotakin, rahat ja hedelmätarrat nyt on ihan suht normaaleja.
  Mulla on kokoelma esiliinoja, kiviä, nimiä, sanoja, lasilintuja, kannuja, emalikippoja, ....apua.

  VastaaPoista
 8. Keräily on kiva juttu, mutkun on sellanen orava kun minä, se ei ole enää hyvä... kaikkea tulee laitetuksi talteen, jos vaikka tarviis.... Pakkasen pirteät terveiset Kuusamosta.

  VastaaPoista
 9. Moikkis taas ! No enpä ois tätäkää tienny jos oisin eilen kuollu mutta onneksi tiedän nyt, että sinulla on noin hieno harrastus, keräily on ihanaa joka sitä jaksaa harrastaa. Minä keräilen myös kolikoita, mutta pistän ne lippaaseen ja vien pankkiin aina joskus pikku Sannimussukan tilille....niin sitten joskus saa Sanni ostaa niillä vaikka jotain keräiltävää itselleen. Ennenvanhaan lasten kanssa keräiltiin postimerkkejä ja taitavat olla tuolla kaapissa vieläkin....ainakin se osa mikä ei oo hukkaan joutunu. Mukavaa viikon jatkoa ..))) t. tarja

  VastaaPoista
 10. Eli kaikki samassa veneessä ollaan... :) Vähän harmittaa jos joku päivä pitä nuokin kolikot ruokaan vaihtaa... Tuo lapsenlapselle keräys se vasta hienoa onkin! Minunkin vanhimmat postimerkit meni hukkaan jossain välissä, nyt työpaikalla pöytälaatikossa on pieni pinkka :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)