sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Tammikuun toisena

Niin se alkoi tämäkin vuosi kulumaan ja viimeinen vapaa ennen töihinpaluuta pian kulunut. Mitenkähän sitä aamulla saa taas herättyä aikaisin, kun on loman aikana tottunut nukkumaan pitkään aamulla. Pitäis osasta illalla ajoissa tietenkin mennä nukkumaan eikä jäädä lukemaan kirjaa kovin kauaksi aikaa. Rosamunde Pilcherin "Talvipäivän seisaus" on juuri hyvässä vauhdissa, kun vihdoin sain sen aloitettua, montakohan kertaa olen sen lainan kirjastoonkin jo uusinut...Jotain muutakin sain aloitettua, eli talvista maalausta, joka pitäisi saada tehtyä maalausveitsellä. Kuvassa on pieni yksityiskohta aloittamastani, on vielä niin alkutekijöissään ja päätin jatkaa sitä vasta maalaustunneilla. Maalausveitsen käyttö on minulle vielä niin uusi asia, ettei taida vielä onnistua ilman ammattilaisen opastusta.Tällaisilta näyttävät meidän seinäkalentereiden tammikuut. Enkelikalenterissa on vielä sinisen hämärää tunnelmaa, kun taas Kotilieden kalenterikuva houkuttelee jo talviselle eväsretkelle luontoon reippailemaan.

Kalenterin ohjeen skonssit ja hillo saavat nyt kuitenkin jäädä vähään aikaan tekemättä. Aamupuuron kanssa tänään maistui pakasteesta sulatetut mansikat ihanilta! Päätinkin että nyt syödään kyllä kevääseen mennessä pakastimesta marjat kaikki, ne ovat kevyitä, hyviä ja terveellisiä.

Lehtiä selatessani osui käsiin smoothie ohjeita, laitan ne tähänkin, jos innostaisi toisiakin, tai sitten itselle muistin virkistämiseksi :) Äskettäin nautittiinkin jo lasilliset smoothieta, minkä Essi teki tuosta vain suitsait sukkelaan, kun innostui hänkin näistä. Ohjeita voi aina soveltaa, meidän smoothiessa oli nyt vain mansikoita, banaania, maitoa ja hasselpähkinärouhetta, ja se oli todella hyvää!

Jos tykkää piimästä, saa varsinaisen pikasmoothien tehtyä sekoittamalla puolet rasvatonta piimää ja puolet marja/mehukeittoa, tai mittasuhteet miten itse tykkää, ja hyvää on sekin!
 
Uusi vuosi otettiin vastaan perinteisen rauhallisesti, ei edes raketteja ammuttu. Minä en koskaan ole niitä innostunut ampumaankaan, vaikka ovathan ne kauniita katsella. Kävelyllä käytiin alkuillasta ja katseltiin ilotulitusta ympärillä.

Laitanpas tähän vielä kuvat omasta uuden vuoden tinasta, josta tuli melko erikoinen ilmestys, niin kuin ne yleensäkin ovat:Mitähän tämä voisi kuvata? Minä näen tuossa ekassa kuvassa ehkä perhosen ja viimeisessä naisen sivukuva, eli nenä vasemmalla ja hiukset poninhännällä. Jos siellä lukijoissa on tinasta ennustajia niin ennustukset otan mielelläni vastaan :)Lopuksi kuva tulilatvasta, jonka ostin kauppareissulla, sellainen heräteostos kun meillä ei mitään joulukukkiakaan nyt ole. Väreistä tämä vaaleanpunainen oli mielestäni nyt nätein. Ensin kyllä meinasin ostaa gerberan, jonka valkoisissa kukissa oli punaiset reunat, sekin oli ihana.

Tästä tulikin pitkä postaus ja vähän sieltä täältä aiheita, mutta nyt kun työt alkavat, ei tänne ehdikään vähään aikaan (muutamaan päivään) mitään laittamaan.

Tarmokasta tammikuun jatkoa  :)

4 kommenttia:

 1. Olipas hyvät neuvot smooteista, meilläkin aletaan tekemään," marjoja , kun on monenlaista"
  mummi

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus. Kaikkea kivaa luettavaa
  hyviä smoothieohjeita ja kuvia.
  Tuppaa nuo marjat jäämään
  sinne pakkaseen,
  vaikka nythän ne olisivat tarpeen.

  Taulusta tulee hieno. Tinassa on
  nutturapäinen nainen, minunkin mielestä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis on tuo maalauksesi, tunnelmallinen jo nyt.

  VastaaPoista
 4. No niin, nyt pakastinta inventoimaan ja tehosekoitin surisemaan :) Meneehän ne siltäänkin sulatettuina, tänäänkin vähän jugurttia vain sekaan laitoin.

  Kiitos, jospa tuo maalauskin valmistuisi tammikuun kuluessa.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)