lauantai 29. tammikuuta 2011

Poro Feria


Aamulla lehteä lukiessa mietin alkaisko siivoamaan vai lähtiskö käväisemään Oulun torilla Poroferiassa, jonka mainos oli siinä lehdessä. Heh, jälkimäinen ajatus voitti, siivotahan voi koska vaan. Harmi vain että sää oli kovin harmaa märkä tänään. Yläkuvan poron kyydissä olisi päässyt rekiajelulle, oli siellä pari muutakin rekiporoa, mutta tämä oli ainoa valkoinen.Nämä nököttivät häkin sisällä ja pari muuta kiinni kytkettyinä. Odottelivatkohan nämä kiihdytyskilpailuja tai sitten olivat vain muuten ihmisten katseltavaksi tuotu. Kiihdytyskilpailut olisi tänään alkaneet vasta klo 16 ja me oltiin liikkeellä jo paljon aiemin.Nämä olivat vielä paljon hiljaisempia kavereita kuin edelliset :(
Hienoja eläimiä ovat eläessään olleet. Mietin vain tuota karhua, miten se on noin pienikokoinen...Torilla tuoksui savu ja tuollaiset kodat oli tuotu myyntikojuiksi. Feriassa oli paljon saamelaisia ja norjalaisia puheensorinasta päätellen. Saattoipa siellä espanjaakin kuulua, kuulemma flamencomuusikoita paikalla Espanjasta saakka. Jotenkin me osuttiin huonoon aikaan, kun ei sitä flamencotanssiakaan sitten nähty...
Ihanan värikkäitä ja pitkiä mekkoja :)
Märkää lunta tulee yhä vain enemmän...

Kun lumisade vain yltyi, lähdettiin kauppahallin kautta autoa kohti, kirpparille, kauppaan ja kotiin päivällisruuan laittoon.

6 kommenttia:

 1. Minäkin olisin siivouksen jättänyt noin ihanan tapahtuman vuoksi :) Kaunis tuo valkoinen poro, mökillä Suommussalmella olen luonnossa nähnyt valkoisen poron. Nyt siellä ei paljoo poroja näy, ilmeisesti karhut ovat ne häätäneet. Ennen siellä kulkivat isot tokat ja kellokkaan ääni kuului usein mökille ja monena kesänä tokka talloi ja söi naapurin mummun perunan varret kunnes poromiehet tekivät suoja aidat :) Kyllä joka kesä on jonkin verran nähty, Ämmänsaaren keskustassa niitä uimarannalla niitä usein näkee. Karhu näyttää tosiaan pieneltä, saattaa olla eraus poika :)
  Voi kun olisi kiva käydä tuollaisessa toritapahtumassa on niin erilaista kun täällä etelässä ♥

  VastaaPoista
 2. Voi poroja, ne ovat kauniita eläimiä ♥
  Värikkäitä ja kauniita pukuja.
  Onko valkoinen poro harvinainen?
  Mielenkiintoinen päivä teillä olikin :)

  VastaaPoista
 3. Todella oikean valinnan teitkin. Kyllähän ne siivoukset ehtii tehdä. Hyvä valinta .

  VastaaPoista
 4. Kiva tapahtuma! Jänskän vaalea poro ja kauniita asuja markkinoilla.
  Kauppahallit on ihania, Kuopio täällä lähin :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Anja, siis kolme arpaa ,asia selvä.
  Laitan noita listalleni.
  Mukavaa iltaa ♥

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille kommenteista :)
  Yleisimmin porot täällä mitä näkyy on tuollaisia harmaanvärisiä, joskus harvoin näkyy valkoinen joukossa. Sunnuntaina olikin jo parempi ilma, aurinkokin näyttäytyi.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)