keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Pinkkiä ja pikaruokaa


Taitaapi olla ystävänpäivä lähestymässä päätelleen kaikesta vaaleanpunaisesta hömpästä mitä kauppoihin on yhtäkkiä ilmestynyt. Ihan pakko oli vähän hypistellä ja napata kännykällä kuviakin näistä suloisuuksista.Hyväntuulisia foliopallojaSöpöjä nallukoita ja aurinkoisia kukkasia

Eipä näitä juuri ole minulla tapana ostella, vaikka ihania ovatkin. Monesti jää ystävänpäiväkortitkin laittamatta.... Lohduttaudun sitten kun huomaan että on jo liian myöhäistä, että pian on pääsiäinen ja pääsiäiskortteja ehtii hyvin laittaa :)

Parin päivän ajan on ollut todella kylmää. Eilen aamulla mittari näytti -20 ja tänä aamuna -24 astetta, huh, vähempikin pakkanen riittäisi. Silti ollaan Leevin kanssa urheasti käyty lenkillä molempina iltoina. Tänään olikin iltaan mennessä vähän keli lauhtunut ja tähdet loisti taivaalla, niitä tuijottelin kun taas Leevi nuuskutti nokka maassa :)

Ruuaksi tein varsinaista pikaruokaa töistä tulon jälkeen:Tortillat lämmitetään pikaisesti mikrossa, jauheliha kypsytetään ja maustetaan. Näihinhän voi kääräistä sisään mitä ikinä keksii, lapset oli kerran kypsentäneet broilersuikaleita täytteeksi, hyvää oli ollut sekin. Kurkku-tomaatti-raejuusto lisäkkeen tein, että on edes vähän terveellisempää. Majoneesi, tomaattikastike jne. sopii näihin, mutta minä jätän omastani ne pois.

Muita "pika"ruokia arkisin meillä on esim. riisi ja kastike broilersuikaleista, tonnikalapasta, pyttipannu jos sattuu keitettyjä perunoita olemaan. Tai sitten edellispäivän ruokaa, jos on tehty iso annos esim. jotain laatikkoa tai keittoa. Tosi pikapika on sitten lähigrilli... ruishamppari, nam... mutta vain äärimmäisessä hädässä :)

Huomenna onkin jo torstai, viikko on mennyt yllättävän nopeasti ainakin tähän saakka. Kiirettä on pitänyt, jopa niin että taas jäi minulla maalaustunnit väliin... ensi viikolla sinne. Jospa viikonloppuna löytyisi hetki kotonakin maalata. Paletti minulla on maaleineen ulkona kylmässä, öljyvärit säilyvät hyvin jäässä ja kun sulavat sisälle tuodessa, siitä voi jatkaa mihin jäi!

5 kommenttia:

 1. Huomasin kanssa kaupassa että Ystävänpäivä lähestyy, muutaman kortin ostin :) Kovin aikaisin en voi kortteja ostella kun hukkaan ne ennenkun ehdin lähettää.
  Nami, tortilloja, nyt voisin vaan syödä nuo vihannekset ja jauhelihan :D
  Olen joskus tehnyt broilerin suikaleista, cyrry valmiskastikkeesta ja riisistä täytteen ja se oli kans hyvää höystettynä salaatilla :)
  Minulta on jäänyt jo kaksi keramiikka tuntia väliin tämän helkutin korvan takia, harmittaa. Jospa ensiviikolla pääsisi :)

  VastaaPoista
 2. Naminami - alkoipa haluttaa tortilloja! Pitääpäs tehdä niitä joku päivä. Pengoin tällä viikolla vanhoja Yhteishyvän välissä tulleita ruokaohjevihkosia. Niistä löytyi hyviä ohjeita, joita päätin kokeilla. Yhtä jo teinkin, tuttua broilerikastiketta riisillä (jota teidänkin perheen "listalla" näyttää olevan). MUTTA siihen tuli myös Mango-pilttiä ja makeaa chilikastiketta. Se olikin hyvää, suosittelen!
  Päivi

  VastaaPoista
 3. Ystävän päivä lähestyy, mitähän jännää keksis, vai ei mitään :)
  Kaunis kuvakooste ruuasta.

  VastaaPoista
 4. Apinailmapallot näyttävät hauskoilta.

  Nami, tortilloja voisikin taas tehdä vaihteeksi. Ihan tuli nälkä noista kuvista, lurps. Laitan niihin usein jotain tulista kastiketta ja tuorekurkku-omena-silppu on hyvä lisuke ja mikä tahansa salaatti tietty. Miltähän kebab-lastut maistuisi siinä....

  Mitä, öljyväritkö voi säilyttää pakasteessa!?

  VastaaPoista
 5. Vielä on monta kuukautta kevääseen aikaa harrastaa, minulla maalausta ja sinulla Tuula keramiikkaa!

  Pitääpäs kokeilla noita teidän ohjeita jatkossa, kuulostavat hyvältä :)

  Ystävänpäivä sattuu muuten tänävuonna maanantaille!

  Niin, siis öljyväripalettia, johon jää värejä (en toki värituubeja :), säilytän näin talvella välillä pakkasessa, ettei värit kuivu siihen paletille. Vinkin tuohon kuulin meidän maalauksen opettajalta. Kyllä minä paletin puhdistan ainan parin maalauskerran jälkeen, eli tuo pakkanen on sellainen "välisäilö".

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)