maanantai 27. joulukuuta 2010

Vielä hetken aikaa...

... voi viipyillä Joulun tunnelmissa, tai pikemminkin joulureissun tunnelmissa kun nämä kuvat ovat enimmäkseen matkan varrelta. Tämä joulu vietettiin pohjoisessa Sallan Kotalassa, lasten ukin ja mummin eli miehen vanhempien luona.Matkaan lähdettiin aaton aattona ja ensimäinen pysähdyspaikka oli Pudasjärvellä, Papan luona käytiin hänen uudessa asunnossaan. Yllä kuvissa näkyy Pudasjärven pakkasasteet ja jouluvalaistusta.Edelleen Pudasjärvellä, käytiin viemässä minun äidin ja isän haudoille kynttilät. Kylmä oli haudoilla kuten yleensäkin kynttilöitä viedessä, näpit kohmeessa, onneksi pysyi jalat lämpöisinä villasukissa, kuten yläkuvasta käy ilmi.Tällä kertaa ajoimme poikkeuksellisesti Rovaniemen kautta, kun samalla kävimme hakemassa savustamosta ukille ja mummille kylmäsavulihat jotka olivat sopivasti valmistuneet. Kyllä kannatti, oli se niin hyvää ohuina viipaleina leivän päällä :) samoin kuin kaikki muutkin jouluherkut kuten kinkku tietenkin.

Yllä olevat kuvat nappasin Napapiiriltä, kun pysähdyttiin huoltoasemalle. Tuolla tien toisella puolella olisi ollut kaikkea mielenkiintoista, kuten Joulupukin pajakylä, tehtaanmyymälöitä... eihän sinne nyt voinut poiketa kun pitkä matka oli vielä edessä.Tonttuja sentään tapasin matkan varrella. Tämä ehkä pikkuisen arka yksikö kurkki Napapiirillä huoltsikan kuusen takaa.Tämä suuri tonttu puolestaan oli Sallassa paikallisen S-marketin kalatiskin kupeessa. Kirves on kainalossa, joten olisiko kuusen käynyt hakemassa metsästä.Pakkanen lauhtui jo ennen kuin ehdittiin Kotalaan perille, siellä pysyttelikin noin -15 asteen tietämissä koko Joulun ajan, eli ulkoilemaankin pystyi. Yllä kuva Kelloselän koulun luistelukaukalosta, johon lapset olivat maalanneet ympäriinsä hauskoja kuvia. Minä en luistellut, vaan toimin kuvaajana kun toiset luistelivat ja pelasivat jääkiekkoa.

Muuten joulu kului leppoisasti, syöden ja vähän ulkoillen, lukien, lautapeliä pelaten (Trivial pursuit) saunoen... on muuten mukava saunoa kun uunin luukku on lasia ja voi siinä löylytellessä tulta tuijottaa :)Kotimatka tehtiinkin vakioreittiä Kuusamon kautta. Ylemmässä kuvassa alkumatkan auringonlaskua, joka ei tietenkään minun valokuvassa oikein näy... Alemmassa matkan varrelta hyvinkin lumisia maisemia tykkylumipuineen.Vielä on muutamia karkkeja jäljellä, ihana joulukirja luettavana ja uudet lahjalakanat, mikäs tässä on ollessa... Tavallinen touhu ja tohina on tosin jo alkanut, mutta aina pienen lepohetken voi itselle varata välillä. Onneksi sentään töistä on vapaata vielä muutama päivä.


4 kommenttia:

 1. Matkaa olette taivaltaneet ja monenlaista
  lumista maisemaa nähneet.
  Ei ihme, että tonttuja oli matkan varrella,
  olittehan lähellä joulupukin kotia.

  Kauniit lahjalakanat ja kirjankansi ainakin
  lupaa mukavaa luettavaa.

  Mukavaa loppuvuotta.

  VastaaPoista
 2. Ihania maisemia. Kyllä Suomessa on paljon perinteitä ja näkemistä, kun vaan lähtee ja katsoo. Sallan seutu kiinnostaa kovin, ja varsinkin rajan toinen puoli, Uhtua ja Karjalan laulumaat.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa loppuvuotta ja onnekasta alkavaa vuotta 2011. Kiva katsella näitä sinun blogisivujasi. Aina sieltä muutama tuttukin kuvakohde sattuu silmään, kuten nyt tuo Pudasjärven kirkko. Minä kävin muuten siellä Tapaninpäivänä ihan sisällä asti. terveisin tarja

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin teillekin hyviä loppuvuoden päiviä, vähiin käy :) Ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle!

  Tuossa joulukirjassa on mm. ihania vanhoja joulukuvia (Rudolf Koivu ym.), jouluperinteitä, ohjeita niin leivontaan, ruuanlaittoon kuin askarteluunkin ja joululaulujen sanoja... ihana kirja!

  Minuakin kiinnostaisi päästä käymään Venäjän puolella, kun se raja on siinä niin lähellä. Ehkäpä toteutuukin jos nyt Sallaan saadaan 72 tunnin viisumivapaus matkailijoille, eli passilla pääsisi käymään.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)