torstai 9. joulukuuta 2010

Kuusia ja tonttuja

Nyt on meillä jaettu koiran lenkitysvuorot niin, että minäkin "pääsen" pari kertaa viikossa sitä ulkoiluttamaan iltasella. Tällä viikolla onkin ollut niin ihana ilma, että ilo on ollut kävelylenkillä käydä. Samalla saa ihastella lumisia maisemia ja ihmisten pihoilleen ja ikkunoihinsa virittämiä toinen toistaan kauniinpia jouluvaloja.Tuossa ammattioppilaitoksen pihalla oleva suuri kuusi saa joka vuosi värikkäät jouluvalot oksilleen. Nämä kuvat on kännykällä näpättyjä, siksi laatu ei ole paras mahdollinen.

Kaikki kuuset näyttävät niin kauniilta, lunta koristeena oksillaan.

Sitten niitä otsikon lupaamia tonttuja, vaikka voihan niitä tuolla ulkonakin kuusten helmoissa vilahdella :)Luukkuja on jo yhdesän avautunut (15 siis vielä jäljellä). Minna Immosen kalenterista etsin mielestäni kauneinta luukkukuvaa, ja siinähän ne olivatkin vierekkäin. Punaisen talon ympärillä joukko pikkuisia tonttuja joulua valmistelemassa- Toisessa koiraperhe lumisadetta ja tähtiä ihastelemassa, pienet pennut korissa, ainakin niin oletan, en ole suurennuslasilla sentään tutkinut pientä kuvaa.Nämä kaksi, tai siis kolme, ovat mielestäni Kaleva lehden lähettämän kalenterin kivoimmat kuvat tähän saakka. Tonttu tutkailee ilmeisestikin lapsen Joulupukille lähettämää kirjettä, Lumihiutalepoika leijailee iloisena ja Talitintti on löytänyt jotain pehmeää, kun vain saisi sen irti.Tässä vielä koko kalenterista kuva, siellähän ne on löydettävissä edelliset pienet.

Siinäpä tämänkertaiset kirjoittelut. Huomenna onkin illalla työpaikan urheiluseuran 20-vuotisjuhla (ei siis pikkujouluja näin yt-tilanteessa). Sinne jäi kinkku uuniin paistumaan kun lähdin töistä (kyllä oli hyvät tuoksut) ja eiköhän sen ole joku uunista poiskin huolehtinut, toivottavasti :)

3 kommenttia:

 1. Kaunista on luonto nyt, kun tuota lunta
  on tullut taivaan täydeltä.
  On jopa jo ongelmana täällä etelässä.

  Oikein hauskaa 20-vuotisjuhlaa!!
  Varmaan kinkku maistuu yhtä hyvälle, kuin
  tuoksuukin.

  VastaaPoista
 2. Ihana kalenteri, pieniä yksityiskohtia täynnä :)Sinun kalenterisi on se oikea kalenteri ♥
  Meillä sataa nytkin lunta, kiva kun Joulu on valkoinen. Toivottavasti ei nyt ennen Joulua ihan vesikeleiksi mene :D
  Mukavaa juhla-iltaa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, hyvät juhlat oli ja kinkku oli otettu uunista ajoissa. Kyllä varmaan on kunnon talvikeli Joulunakin, ainakin ensviikolle pakkasta on luvattu kovastikin.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)