maanantai 6. joulukuuta 2010

Joulumessuilta

Perinteiset MLL:n järjestämät Naisten Joulumessut on nyt onnellisesti ohi. Meillehän messumyyntikokemus oli ensimäinen. Laitan tänne muistoksi muutaman kuvan omasta myyntinurkkauksestamme.Tältä näytti pöytämme ennen kuin asiakkaita alkoi tulemaan.Vielä toisesta kulmasta, jossa näkyy Essin Hamakorupöytä ja minun tekemäni "hieno" koruteline, jota piti vähän teipata pöytään kiinni ettei vain kaadu :) Nämä Hamakorut olivatkin varsinainen myyntimenestys ja hyvin monet pysähtyivät niitä ainakin katsomaan. Ellei vanhemmat olisi huomanneet niin ainakin lapset vetivät heidät paikalle, samoin nuoriso / nuoret aikuiset tuntuivat näistä tykkäävän.

Toinen huomion kiinnittäjä olivat (omaksi ihmeekseni!) karkkipapereista ja mehupurkeista tekemäni pienet raha/avainkukkarot, joita meni myös hyvin kaupaksi kun hintakaan ei hirvittänyt (alk. 1,50 eur).Ensimäisenä päivänä laitettiin taulut tuonne seinälle, mutta huomasin kyllä saman tien että eipä niitä sieltä ihmiset huomaa katsoa, kun pöytien antia katsastavat.Niinpä toisena päivänä laitettiin isommat taulut tuohon etutasolle, josta saivat hyvin huomiota. Tosin ne nyt ovat taas täällä omalla seinällä ilonamme Joulun ajan :)Toisena päivänä vastapäinen myyntipaikka vaihtoi myyjää ja siihen tulikin varsinainen kassimestari pariskunta! Onneksi siis ehdin myydä oman Juhlamokkakassini jo ensimäisenä päivänä. Kuvassa näkyy vain 1/3 heillä myynnissä olleista kasseista/koreista. Eläkkeellä olevat ja kasseja työkseen nyt tekevät, koneet ja laitteet hankittuina/itse kehitettyinä. Jutellessamme sain tietää, että parasta on olla "syöttävä Paffi ja nailonlanka". Heillä on tietyt kahviot, mistä nuo kahvipussimäärät saavat, samoin sukulaisilta ja heidän työpaikoiltaan.

Niinhän siinä kävi, että minulla tuli ostettua heiltä yksi isoimmista kantokoreista! Tarkoitus on ottaa se puunkantokoriksi, kestää varmasti hyvin, kunhan saan sen tyhjennettyä messutavaroista, hyvin toimi kuljetuskorinakin kun mahtui tosi paljon tavaraa siihen. He möivätkin pian ne loput isot kopat ja esittelivät kyselijöille sitten sitä minun koria, sanoin kyllä että taidan alkaa pian vuokraa siitä perimään :)

Muitakin kivoja myyntinaapureita sattui olemaan. Ihan vieressä oli varmaan jo neljättä vuotta kaksi rouvaa, jotka möivät itse tekemiään leivonnaisia. Heillä oli jo vakituinen asiakaskunta jotka tiesivät suoraan tulla kahvileipää heiltä ostamaan, taisi olla tilattuinakin osalle. Senpä takia meidän kakku/keksimyynti vähän kärsi siinä vieressä - Mutta emme ole katkeria, siltikään vaikka oli puhetta etteivät enää ainakaan lisää leipoisi toiseksi päiväksi, niin eiköhän ollut vanhempi rouva litran pullataikinan takaissut aamulla, kuulemma tuoreen pullan tuoksu houkuttelee ostajia :) Hasselpähkinä/suklaarouhekakut mekin myimme jopa kaikki, ja eipä haittaa kun kotipakkasesta löytyy nyt mistä ottaa itselläkin.

Yleensä ottaen messukokemus oli hyvin positiivinen, enimmäkseen iloisia ja ystävällisiä ihmisiä ja ihania lapsukaisia :) Mahdollisella seuraavalla kerralla pitää vain muistaa mitata joka kantilta kaikki mitä on tehnyt, tai muistaa ottaa ainakin se mittanauha mukaan, samoin laskin. Kaikki käytetty lanka pitää laittaa muistiin materiaaleineen ja tarkkoine pesuohjeineen. Leivonnaisia täytyy tehdä margariinin sijasta/lisäksi myös voilla, samoin laktoosittomana ja ottaa hyvin selvää, kauanko voi säilyttää ilman pakastamista ym. ym.

Tulihan sieltä muutakin ostettua, mm. Essille ihanat kohoneulelapaset, minä kun en sellaisia osaa itse tehdä. Samoin säilykekalaa, kun oli niin hyvää maistiaisena, ja tietenkin itselle siellä vähän kahvia ja pullaa tauolle :)

Onneksi nyt on tämä päivä vapaata, aika hengähtää ja rauhoittua itsenäisyyspäivän viettoon!

3 kommenttia:

 1. Paljon oli teillä myytävää ja valikoima laaja. Kokemuksena tuollaiset messut ovat vailla vertaa, sieltä saa ideoita ja vinkkejä seuraavaa vuotta varten :) Eläkeläiset ovat taitavia myyjiä, heillä on laaja tuttava piiri, luulen että kaikki on myyty jo etukäteen :D Yllättävän väsyttävää "Messuilu" on mutta kuitenkin mukavaa :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköistä tavaraa teillä on ollut.
  Taitaa olla nuo hamakorut suurta huutoa nyt.
  Tänään voit sitten rentoutua messuilun jälkeen.

  Mukavaa itsenäisyyspäivää!!

  VastaaPoista
 3. Kyllä vain, mukavaahan siellä oli, ehkä joskus toistekin tulee mentyä.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)