torstai 16. joulukuuta 2010

Itämaisia hahmoja

Vähän erilaista aihetta tähän joulunalusaikaan.
Vaikka eikös ne itämaan tietäjätkin tuoneet kultaa ja mirhamia ensimäisenä Jouluna Jeesuslapselle, suitsukkeitakin...


Sain Essiltä tällaisen hyvin iloisen Buddhapatsaan, se on joululahja, mutta sain sen jo kun satuin näkemään, ja toisaalta annoin hänelle puolestaan jo teeastiaston.

Nämä kiinalaiset tavarat ovat peräisin ostoskeskus Zeppeliinistä kiinalaisten lokakuusta lähtien pitämästä kaupasta, jossa on myytävänä paitsi näitä, posliiniesineitä ja maljakoita, pienistä hyvinkin suuriin lattiamaljakoihin. Siellä on nyt huimat tarjoukset, jopa -95%, ennen kuin palaavat kotimaahansa.

Vähän erilaista oli kaupankäynti kuin meidän kaupoissamme :) Kerättiin haluamamme tavarat ja kysyttiin paljonko maksaisivat, me emme osanneet kiinankieltä, eivätkä he englantia saati sitten suomea. Siinä sitten sain vielä tingattua 4 eur alennusta, kun hän luovutti ja alkoi lappaa tavaroita pussiin, edulliset kaupat tehtiin.

Tässä pieni teksti, mitä nämä patsaat oikein ovat:

"Naurava isomahainen Buddha eli iloinen Buddha (Maitreya sanskriitin kielellä) on tulevaisuuden suotuisa hahmo, joka tuo mukanaan rauhaa ja harmoniaa koko maailmaan. usein patsaan kädessä on rukoushelmet, joista jokainen helmi kuvaa 100 vuotta. On myös patsaita, joissa Buddha kantaa mukanaan kassia, joka sisältää alkuperäistä chi'tä, luomisen henkeä."

Tämä otus, minkä päällä buddha patsaassani istuu, on sammakko. Tarkemmin tutkittuani huomasin, että tällähän on vain kolme jalkaa! Niinpä selvitin asiaa netistä ja sillekin löytyi selitys:

"Mystisen kolmijalkaisen sammakon uskottiin muinoin voivan kuljettaa sinut mihin tahansa halusit mennä. Edelleen fengshuin mukaan kolikko suussaan oleva kolmijalkainen sammakko on erittäin suotuisa esine. Se edistää hyvää onnea ja on erinomainen vaurauden symboli. Sammakko sijoitetaan yleensä huomaamattomasti melko matalalle esim. kodin pääsisäänkäynnin läheisyyteen mielellään ulko-ovea vastapäätä toivottaen siten vaurauden tervetulleeksi kotiin."
Tätähän minä lähdin sieltä liikkeestä hakemaan :)
Yksi lisäys norsujoukkoihini, vieläpä hieno sellainen. Tosin olin ensimäisellä kerralla siellä nähnyt SUUREN hienon norsun, jolla oli kaikenlaisia killuttimia koristeenaan, mutta sen oli joku toinen jo ehtinyt ostaa.Vielä vähän parempi kuva samasta norsupatsaasta.
Tälläkin on jo tutuksi tullut kolmijalkainen sammakko selässään, tosin nyt pienempänä versiona. Silläkin on kolikkohihna suussaan kuten tuolla isolla sammakolla. Kolikoita näillä on jaloissaan ja budhhapatsaan alusta on suuri kolikko.Laitetaanpas tähän nämäkin loput buddhat. Tämä minikokoinen patsas ostettiin joskus Kanarialta markkinoilta pikkutuliaisena kotiin. Siinä hahmo istuu pussin päällä, olisikohan pussissa alkuperäistä chi'tä, luomisen henkeä, ja kädessä taichi pallo.Sitten tämä hyvin erinäiköinen, joka on ollut vuoden tai kaksikin jo hyllyssä. Tulin ostaneeksi sen Partylite kynttiläkutsuilta. 

Tämä selittää miksi se on niin erinäköinen kuin nuo iloiset hahmot:
"Toinen suosittu Buddha patsa fengshuissa on Sakyamuni Buddha, joka istuu mietiskelevän näköisenä ja rauhallisena lootusasennossa. hän on täydellisen viisauden ruumiillistuma, joka omaa äärettömän myötätunnon ja valaistuneen mielen. Sakyamuni Buddha tuo kotiin rauhaa ja tyyneyttä."

Sitä tässä itsekukin tarvitsee näin Joulukiireiden keskellä.
Nyt tästä pitääkin lähteä koiraa pesemään, pitäisi viedä se parturoitavaksi lauantaina.


2 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoisia tarinoita... Aina oppii jotakin uutta, näin mielenkiintoisiin blogeihin törmätessään :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja esineitä, erityisesti se
  lahjaksi saamasi Buddhapatsas.
  Ja plussaa on, kun tietää niiden
  taustankin.

  Tuo alimmainen olisi hyvä omistaa.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)