lauantai 6. marraskuuta 2010

Lumihiutaleita hiljalleen...Tänä aamuna oli maa valkeana lumesta, yöllä oli satanut. Lumi pysyi koko päivän ja nyt iltapäivällä sateli vähän lisääkin. Marraskuun kalenterikuva sopii oikein hyvin tähän lumihiutaleiseen pyhäinpäivään.Leevi ainakin on innoissaan, tykkää kovasti lumesta. Nämä kuvat aamun ensimäiseltä ulkoilulta pihalla.
Leevi pitäisi hyvinkin käyttää trimmaajalla, jospa saisi tässä lähiviikkoina käytettyä, sitä ennen voisin ainakin otsahiukset siltä itse siistiä pois silmiltä.


Illalla käytiin Leevin kanssa pidempi kävelylenkki, poikettiin puutarhaoppilaitoksen kukkakaupan edessäkin, kun tuo ikkuna niin houkuttelevana kutsui lähempää katsomaan. Ihania asetelmia siellä oli, myös tuossa pihalla, kuten kuvista näkyy.

Kierrettiin kirkko ja hautausmaa, jossa oli todella paljon kynttilöitä ja kävijöitä. Joskus on mekin käyty viemässä kynttilä muualle haudattujen muistomerkille, mutta nyt ei tullut vietyä. Minun vanhempien ja isovanhempien haudat on syntymäkunnassani Pudasjärvellä ja miehen isovanhempien Sallassa. Sytyttelin lenkin jälkeen kotona ulos lyhtyihin muutamia kynttilöitä, vähän pimeäksi jäi tuo pihalyhdyn kuva, mutta pimeäähän siellä onkin.Tänään maalasin taas vaihteeksi akryyliväreillä pikkutauluja ruuan kypsymistä odotellessa. (No kerrotaan nyt vielä sekin että tein possu-peruna-porkkana pataa uunissa ja hyvää tuli :) Niin nämä joulukukkataulut, eli Hyasintti ja Amaryllis eivät ole vielä valmiita, kuten kuvista näkyy, jotain niille vielä pitää tehdä.

Amarylliksen maalasin ensin ja siitä tulikin "siisti",  mutta Hyasinttia maalatessa alkoi värit viedä minua eikä päinvastoin... tausta muutti väriä moneen otteeseen. Toimisikohan se paremmin jos maalaisi yläosankin samoin kuin alaosan eli punertavaksi... no antaapa sen nyt kuivua ja katson sitten mitä sille vielä teen.

4 kommenttia:

 1. Meilläkin sataa parasta aikaa lunta ja maa on ihanan valkoinen ♥ Leevillä on ollut riemua ja ihmettelemistä. Meillä kissa on revitellyt pihassa kun lumi on niin kummallista :)
  Kauniit taulut olet taas maalannut :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat maalaukset ♥

  Kauniita kollaaseja teit asetelmista, iloa silmälle.
  Meilläkin oli possu/peruna/porkkanapataa ,laitoin eilen uuniin leipimisen päälle.

  Mulla vasta alkaa amaryllis puskea lehtiä, saa nähdä, ennättääkö jouluksi, vaan ei se mitään, kukkikoon keväällä :D

  Iloista,rauhallista iltaa ja levollist yötä ♥

  VastaaPoista
 3. Leevi muistuttaa omasta ihanasta Piccola-koirastani, joka eli yli 14 vuotiaaksi. Kasvatin cockereita joskus ennen vanhaan.

  VastaaPoista
 4. Leevi täyttää loppuvuodesta 6-v. Viime vuonna minäkin kasvatin amarylliksen, nyt en ole muistanut ollenkaan.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)